Beste leden,

We hebben wat aanpassingen doorgevoerd aan de indeling van enkele fora binnen de advertentie- en handelssectie. We proberen hiermee wat duidelijkheid te scheppen.

De sectie 'Te koop/Te koop gevraagd' werd hernoemd naar 'Tweedehands aankoop/verkoop'. Deze sectie is er dus enkel voor tweedehands materiaal. Dit zal voornamelijk hardware zijn, maar een gebruikte burostoel of een verkeerde bestelling van 100.000 ballonnen kan hier ook verhandeld worden. We benadrukken hier wel dat de aangeboden waren eigendom dienen te zijn van jezelf, of van een rechtstreekse klant van je.

De verkoop kan lopen via een veiling of via een vaste prijs. Wanneer je kiest voor een veiling dien je duidelijk je startprijs, de hoeveelheid van ophoging en de eindtijd mee te geven. Een buy-now prijs mag altijd gegeven worden. Bij een vaste prijs, dien je de prijs te vermelden. Een goede, duidelijke omschrijving en een paar foto's zijn altijd welkom.

Wanneer je iets zoekt, opnieuw een duidelijke omschrijving, het bedrag dat je ervoor over hebt, en andere nodige details. Aanbiedingen hierop mogen enkel tweedehands materiaal zijn!

De sectie "Hosting Aanbiedingen en Registraties" werd hernoemd naar "huidig aanbod en tijdelijke aanbiedingen"

Deze sectie is bestemd voor het aanprijzen van de eigen diensten en waren, ofwel het permanente aanbod, ofwel een tijdelijke promotie. We benadrukken hier dat het vanaf nu gaat om ALLE diensten en goederen (niet enkel hosting of domeinregistraties, maar ook hardware, offshore-programmatie,...); en dat deze sectie gebruikt dient te worden wanneer je je hoofdactiviteit onder de aandacht wil brengen.

De sectie "Personeel gezocht/aangeboden" wordt niet hernoemd, maar hier komen vanaf nu enkel jobaanbiedingen van bedrijven, of spontane sollicitaties van individuele personen.

Vertaalburo's, designers die extra opdrachten zoeken, offshore-programmatie, systeembeheer, remote hands,... dienen allemaal onder "huidig aanbod en tijdelijke aanbiedingen" vermeld te worden, deze horen hier niet langer thuis.

De laatste hernoeming is 'Aanbiedingen gezocht'. Hier komt vanaf nu alle gezochte diensten en producten in terecht, en niet enkel hosting/colocatie/registraties. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe server, of een design voor je site, of een vertaling; dan kan je deze vraag hier neerzetten.

Wees duidelijk en volledig. Vermeld alle gekende informatie; kijk indien nodig even bij andere aanbiedingen wat er allemaal mogelijk is. Hoe beter de vraag, hoe sneller je goede aanbiedingen zal krijgen. Slechte vragen worden verwijderd.

Ik wens nog even te benadrukken dat vanaf vandaag, voor het handel drijven in je hoofdactiviteit, enkel nog de twee secties 'Aanbod en Promoties' en 'Aanbiedingen gezocht' (antwoorden op vragen daar) gebruikt mogen worden. Deze secties zijn niet langer beperkt voor hosting-bedrijven. Op beide secties blijft de 100-goede-posts restrictie bestaan.

Denk er verder aan dat WHT uit meer bestaat dan deze sectie; leden die enkel hier actief zijn zullen hierop aangesproken worden, en kunnen tijdelijke of permanente de toegang tot deze sectie ontzegd worden.

Wanneer iets niet duidelijk is, laat je het maar weten.

Mvg,
Het WHT-mod-team