http://www.webwereld.nl/nieuws/17972.phtml
Mega Provider van Bevelander wordt opnieuw beschuldigd van betrokkenheid bij
het versturen van spam. Nu voor een video van Paris Hilton.
Volgens een bericht in de nieuwsgroep news.admin.net-abuse.email is maandag
een spambericht verstuurd vanaf diverse ip-adressen van Mega Provider, het
hostingbedrijf van Martijn Bevelander.
Dat hoeft niet te betekenen dat Bevelander het spambericht zelf heeft
vestuurd. Het kan ook zijn dat een klant van de provider de spam heeft
verstuurd. De vader van Martijn Bevelander zegt desgevraagd 'totaal geen
verklaring' te hebben voor de spam. "Ik ga hier een onderzoek naar
instellen", aldus Bevelander senior. "Verder geef ik geen commentaar."
Het is niet voor het eerst dat Bevelander wordt beschuldigd van
betrokkenheid bij spamactiviteiten. De Federal Trade Commission (FTC) voegde
de naam van Bevelander vorig jaar september toe aan een zaak die de
Amerikaanse handelswaakhond al in april had aangespannen tegen de spammer
Brian Westby.
Honey pot
De spampraktijken van (de klant van) Mega Provider kwamen aan het licht via
een zogeheten 'proxypot' - een samentrekking van een honey pot (honingpot)
en een open proxy. Een proxypot is een valstrik voor spammers.
Van buiten lijkt een proxypot op een zogeheten open proxy. De meeste spam
wordt tegenwoordig via open proxies verstuurd. Spammers verschuilen zich als
het ware achter de open proxies. Daardoor is het moeilijker om de identiteit
van spammers te achterhalen.
In tegenstelling tot een gewone open proxy stuurt een proxypot de spam niet
door. Wel worden de gegevens van de spammer opgeslagen. Op die manier
verzamelen antispamactivisten bewijzen tegen spammers.
Pornosite
De pagina die in het spambericht van Mega Provider wordt aangeprezen, is:
http://php10.bkmark.com/ph?a=3Dhilton. Op het moment van schrijven bestaat
deze pagina niet (meer). De site Bkmark.com was nog wel in de lucht.
De eigenaar van dit domein heeft valse gegevens gebruikt bij de registratie
ervan. Zo zou het domein zijn geregistreerd op naam van Mahek Shah. Adres:
'6045 Kings Street' in de niet bestaande stad 'Wakarewarewah' in
Nieuw-Zeeland. De plaats Whakarewarewa (met de h op de tweede positie in
plaats van op het eind) bestaat wel.
Bkmark.com is een pornosite die foto's en video's belooft van beroemde
vrouwen 'zoals je ze nog nooit hebt gezien'.

Likes:

Quote