Kan er misschien verteld worden wat er aan de hand is?
Een site die verdacht wordt van het stelen (nagebouwd hebben) van een andere site?
Likes: 0
Kan er misschien verteld worden wat er aan de hand is?
Een site die verdacht wordt van het stelen (nagebouwd hebben) van een andere site?
een van de redenen waarom microsoft de makers van lindows (kruising van linux en windows voor de unknown people) niet klein konden krijgen omdat de functionaliteit van de software hetzelfde was maar de " layout" van de software compleet anders is. vandaar dat ze lindows maar hebben opgekocht om het daarna zelf de nek om te draaien. zelfde als een chatbox in php of andere scripting gebruiken en het ongeveer hetzelfde te laten doen als een bestaande chatbox. dit is legaal, maar als je de layout idd net zo maakt en de broncode van jezelf is dan is dit weer illegaal. de vraag is waarom moet laten we zeggen die chatbox hetzelfde worden als een bestaande? kom met je eigen layout, geen trammelant en wie weet wordt die box die jij gemaakt hebt nog populairder dan die bestaande box.

M$ Heeft lindows niet opgekocht, ze hebben gewoon een pak geld gegeven zodat het linspire zou worden...Origineel geplaatst door atservers
vandaar dat ze lindows maar hebben opgekocht om het daarna zelf de nek om te draaien

Inderdaad, dit zou een correcte samenvatting zijn.Origineel geplaatst door Triloxigen
Wat een oonzin.
Je mag een site kwa funtionaliteit compleet nabouwen, echter geld dit niet voor de layout.
Een klant van ons heeft ongeveer hetzelfde meegemaakt,
en veroordeelt wegens gelijkenis van naam en layout.
Niet op basis van identiek script.
Een bedrijf had opdracht gegeven om een functionele exacte kopie te maken van relatieplanet.nl. Deze laatste partij heeft nu gedreigd met gerechtelijke vervolging, en daarbij een brief gestuurd aan de mensen die gereageerd hebben op de opdracht (Het eerstgenoemde bedrijf had via WHT.nl scripters gezocht) alsmede enkele instanties.Origineel geplaatst door kilian
Kan er misschien verteld worden wat er aan de hand is?
Een site die verdacht wordt van het stelen (nagebouwd hebben) van een andere site?
Ik ben het eens dat je niet iemand mag aanklagen voor het hebben van een site met overeenkomstige functionaliteiten.
Maar in dit geval ging het om de duidelijke opdracht om een exacte kopie te maken, met alleen een andere layout er omheen. Dat bevindt zich, m.i., in een schemergebied, en zou niet altijd moeten mogen.
Ik weet nog dat er een topic was waarin iemand hier om een scripter voor een dating site zogt zoals relatie planet maar ik geloof niet dat er in dat topic werkt gevraagd om een exacte kopie...Origineel geplaatst door TriCator
Maar in dit geval ging het om de duidelijke opdracht om een exacte kopie te maken, met alleen een andere layout er omheen.
Nee, maar wel in de PM die je kreeg als je reageerde, hier wordt in de brief ook naar gerefereerd.