Ze lijken me niet zo oud gezien de zinsopbouw.
Likes: 0
Ze lijken me niet zo oud gezien de zinsopbouw.
Idomein is oud genoeg, maar of Idomein wijs is, is een ander verhaal..
Hiet is in ieder geval erg zielig om te dreigen met rechtzaken... Er bestaat immers nog steeds vrijheid van meningsuiting en wanneer je negatieve ervaringen hebt met een bedrijf, mag je dat altijd uiten.
Hou ons verder op de hoogte van de mails die je van idomein krijgt.. kunnen wij weer smullen![]()
Nouja, hij heeft het ook niet verder verspreid ik neem aan dat idomein doelt op het feit dat wouter misschien wat onaardig reageerde en ze misschien van diefstal beschuldigd heeft ofzo, denk dat ze dat lasteren noemen...
Ik heb absoluut geen probleem met Quickhost, omdat ik inmiddels
van mijn advocaat heb begrepen dat we absoluut de domeinen
kunnen vorderen evenals een flinke schadevergoeding voor het
(misbruiken) van onze naam voor hits op de Quickhost website.
Quickhost is een kleine provider die misbruik maakt van de vele
hits op de Idomein naam.
Wij hebben het domein geregistreerd omdat jij de naam had
genoemd, wat niet slim is. Zoals ik al zei hebben we plannen om je
hosting te honoreren.
Nu echter liggen de zaken iets anders, we zijn bezig om na te
gaan in welke mate je postings onze merknaam hebben aangetast,
eventueel zullen we een schadevergoeding vorderen van je.
Ik ben nu toch wel'n beetje bang voor hun (ben 14 jaar en heb geen zin in 'n rechtzaak)
Enige dat ze doen is bluffen. Ze hebben geen poot om op te staan.
Verder betwijfel ik of ze jullie wel daadwerkelijk zouden gaan sponseren, gezien het grote aantal negatieve ervaringen mbt Idomein.
Verder waarom kan het domein alvast wel geregistreerd worden maar een simpel mailtje om de sposering te bevestigen niet worden verstuurd???
Laster (artikel 262 Wetboek van Strafrecht): Hij die het misdrijf van smaad of smaadschrift pleegt, wetende dat het te last gelegde feit in strijd met de waarheid is, wordt, als schuldig aan laster, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie.
Smaad(schrift) (artikel 261, lid 1, Wetboek van Strafrecht): Hij die opzettelijk iemands eer of goede naam aanrandt, door telastelegging van een bepaald feit, met het kennelijke doel daaraan ruchtbaarheid te geven, wordt, als schuldig aan smaad, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de derde categorie.
Lid 3: Noch smaad, nog smaadschrift bestaat voor zover de dader heeft gehandeld tot noodzakelijke verdediging, of te goeder trouw heeft kunnen aannemen dat het te laste gelegde waar was en dat het algemeen belang telastlegging eiste.
Kortom: vereist voor laster / smaad: te laste gelegde feit moet in strijd zijn met de waarheid, doel van de smaad moet het geven van ruchtbaarheid zijn. Zie dat maar eens te bewijzen. We zijn er allemaal getuige van dat dit een laffe vorm van domeinkaping is en dat Wouter hier enkel om advies vraagt. Laat ze dus maar dreigen, ik geloof niet dat ze een goede kans maken. Succes verder!
Waar zij vooral op doelen is het feit dat ik op *********.com negatieve dingen over hun heb gepost (bij forums--> kletshoekje --> wat ze mij hebben geflikt...)
http://www.*********.com/forum/topic.php?tid=16711
Laatst gewijzigd door woutertwisk; 03/01/03 om 18:27.
ze zeiden ook dat ze quickhost gingen straffen met'n schadeclaim vanwege:
www.idomein.org .net .com
maar aangezien volgens mij idomein niet idomein® is of idomein trademark is dat volgens mij ok niet mogelijk
(dan moet't toch registered of trademark zijn of niet???)
Ik heb me er net even een tijdje in verdiept. En als Idomein ook hun bedrijfsnaam is, dan wordt er inbreuk gemaakt op hun rechten als iemand idomein.com en .org registreerd. Tenminste, als ik het goed begrepen heb ;-).
En als ik geen gelijk heb, dan vind ik het wel een laffe actie van degene die die domeinnamen heeft geregistreerd...
Henk
Maar ik heb't liever over dat van mij...
ik ben echt wel bang...
geen zin om te dokken:S
Laatst gewijzigd door woutertwisk; 03/01/03 om 20:20.
Maak je daarover niet druk joh...
neuh man! .com, .net en .org hebben totaal niets te maken met het nederlands recht. als zij een bedrijf hebben dat idomein heet, dan kunnen ze .nl (en misschien ook .be) nog wel vorderen. maar .com, .net en .org zijn internationale namen, en voor zo ver ik weet stopt de bescherming van bedrijfsnamen bij de grens.Origineel geplaatst door hvr1985
Ik heb me er net even een tijdje in verdiept. En als Idomein ook hun bedrijfsnaam is, dan wordt er inbreuk gemaakt op hun rechten als iemand idomein.com en .org registreerd. Tenminste, als ik het goed begrepen heb ;-).
En als ik geen gelijk heb, dan vind ik het wel een laffe actie van degene die die domeinnamen heeft geregistreerd...
Henk
ik kan me vergissen, maar het lijkt me sterk dat daar echt iets tegen te doen is.
denk ik ook:
check www.amsterdam.com
of www.lpf.nl
Laatst gewijzigd door woutertwisk; 04/01/03 om 15:47.
Blijkbaar kan IDomein nog wel de rekeningen van de SIDN betalen. Want er is toch een duidelijke procedure als je niet optijd betaald... je ligt er dan snel uit m.i.
Da's volgens mij wel al een keer eerder gebeurd hoor.![]()