Likes Likes:  0
Resultaten 1 tot 4 van de 4
Geen
  1. #1
    wordt mijn mailserver gebruikt voor het versturen van spam?
    ING
    248 Berichten
    Ingeschreven
    06/04/04

    Locatie
    Wezep

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: ja
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Thread Starter

    wordt mijn mailserver gebruikt voor het versturen van spam?

    ik krijg al een paar dagen steeds dit soort berichten terug:

    van: Mail Delivery System [MAILER-DAEMON@mail.is-uk.com]
    This is the Postfix program at host mail.is-uk.com.

    ################################################## ##################
    # THIS IS A WARNING ONLY. YOU DO NOT NEED TO RESEND YOUR MESSAGE. # ################################################## ##################

    Your message could not be delivered for 4.0 hours.
    It will be retried until it is 5.0 days old.

    For further assistance, please send mail to <postmaster>

    The Postfix program

    de header van de mail is alsvolgt:

    Return-Path: <> zo mei 07 12:34:36 2006
    Received: from mail.is-uk.com [195.188.250.34] by [MIJN MAILSERVER] with SMTP;
    Sun, 7 May 2006 12:34:36 +0200
    Received: by mail.is-uk.com (Postfix)
    id 20B8ECB6F; Sun, 7 May 2006 11:43:42 +0100 (BST)
    Date: Sun, 7 May 2006 11:43:42 +0100 (BST)
    From: MAILER-DAEMON@mail.is-uk.com (Mail Delivery System)
    Subject: SPAM LOW: Delayed Mail (still being retried)
    To: MIJN EMAILADRES
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: multipart/report; report-type=delivery-status;
    boundary="F1ABFE8A2.1146998622/mail.is-uk.com"
    Message-Id: <20060507104342.20B8ECB6F@mail.is-uk.com>

    In de mail zijn twee attachments opgenomen met de volgende texten:

    details.txt:

    Reporting-MTA: dns; mail.is-uk.com
    Arrival-Date: Sun, 7 May 2006 06:45:13 +0100 (BST)

    Final-Recipient: rfc822; mark.mcgillion@is-teledata.com
    Action: delayed
    Status: 4.0.0
    Diagnostic-Code: X-Postfix; connect to mx1.onvista.de[62.96.228.25]: Connection
    timed out
    Will-Retry-Until: Fri, 12 May 2006 06:45:13 +0100 (BST)


    UNDELIVERABLE MESSAGE HEADERS.TXT

    Received: by mail.is-uk.com (Postfix)
    id F1ABFE8A2; Sun, 7 May 2006 06:45:13 +0100 (BST)
    Delivered-To: mark@mail.is-uk.com
    Received: from MIJN MAILSERVER (unknown [MIJN MAILSERVER IP])
    by mail.is-uk.com (Postfix) with ESMTP id C6DEACE2E
    for <mailer-daemon@mail.is-uk.com>; Sun, 7 May 2006 06:45:12 +0100 (BST)
    Received: from MAILSERVERNAAM [INTERN MAILSERVER IP] by MIJN MAILSERVER with SMTP;
    Sun, 7 May 2006 07:35:16 +0200
    thread-index: AcZxmDIIX2tpwjyIST+PNuS7paUDQA==
    Thread-Topic: [0DA-0BF05FFF-3A38] SPAM LOW: Delayed Mail (still being retried)
    From: "MIJN NAAM" <MIJN EMAILADRES>
    To: <MAILER-DAEMON@mail.is-uk.com>
    Subject: re: [0DA-0BF05FFF-3A38] SPAM LOW: Delayed Mail (still being retried)
    Date: Sun, 7 May 2006 07:36:31 +0200
    Message-ID: <027c01c67198$320824c0$cf01a8c0@MAILSERVERNAAM>
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: multipart/alternative;
    boundary="----=_NextPart_000_027D_01C671A8.F590F4C0"
    X-Mailer: Microsoft CDO for Windows 2000
    Content-Class: urn:content-classes:message
    Importance: normal
    Priority: normal
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.3790.2663

    Wat betekend dit nu precies. Wordt mijn mailserver gebruikt voor spammen ? ( ik zie geen problemen in de logfiles van smtp, en overmatig dataverkeer is niet van toepassing.) Of lijkt het enkel alsof mail wordt verstuurd vanaf deze server. Ik hoop dat iemand zich hier in wil verdiepen.

    mvg,

    Janwillem

  2. #2
    wordt mijn mailserver gebruikt voor het versturen van spam?
    geregistreerd gebruiker
    172 Berichten
    Ingeschreven
    17/05/03

    Locatie
    Rotterdam

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 04073143
    Ondernemingsnummer: nvt

    Als je de logfiles doorzocht hebt en niks hebt kunnen vinden is het mogelijk iemand die dmv gespoofde mailheaders ervoor heeft gezorgd dat een andere mailserver jou met mailtjes bestookt..

    De header geeft aan dat het van een windows 2000 server komt, als je mailserver dit niet draait, dan is het duidelijk...

  3. #3
    wordt mijn mailserver gebruikt voor het versturen van spam?
    geregistreerd gebruiker
    8 Berichten
    Ingeschreven
    07/05/06

    Locatie
    Doetinchem

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Ik heb wel eens virussen in de mail gehad. De mail werd ook gewoon gebackupt, dus de backup bevatte ook virussen en kon ik dus niet meer gebruiken. Behoorlijk irritant dus.

  4. #4
    wordt mijn mailserver gebruikt voor het versturen van spam?
    geregistreerd gebruiker
    70 Berichten
    Ingeschreven
    17/01/06

    Locatie
    Leuven

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: BE-0876.853.076

    Als er ergens je IP in voorkomt, heb je prijs. Kijk vooral je logs na, en of er geen kwetsbaarheden zijn op bijv php mail-injection.

    Anders zit er waarschijnlijk iemand met jouw site als afzendadres te spammen. Dit gebeurt redelijk vaak, en is niet veel tegen te doen, buiten bv rapporteren aan spamcop...

Webhostingtalk.nl

Contact

  • Rokin 113-115
  • 1012 KP, Amsterdam
  • Nederland
  • Contact
© Copyright 2001-2026 Webhostingtalk.nl.
Web Statistics