Likes Likes:  0
Resultaten 211 tot 222 van de 222
Pagina 15 van de 15 Eerste ... 5 13 14 15
Geen
  1. Ervaringen met NAS systemen
    Hugo Rodenburg
    435 Berichten
    Ingeschreven
    20/02/06

    Locatie
    Woerden

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 Berichten zijn liked


    Naam: Hugo Rodenburg
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Toen wij aan EMC de vraag stelde over het plaatsen van een ups, of over het hoe netjes afsluiten van zo'n emc wisten ze ook het antwoord niet direct. Ik heb uiteindelijk begrepen dat zo'n ding zelf een accu ingebouwd heeft. Wanneer de spanning wegvalt, doet het apparaat zelf een shutdown dmv de ingebouwde accu's (waarschijnlijk flushen van caches ed.).
    Dat is in ieder geval wat EMC mij vertelde.

  2. Ervaringen met NAS systemen
    3.810 Berichten
    Ingeschreven
    16/05/04

    Locatie
    Middelburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja

    Thread Starter
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door hrodenburg Bekijk Berichten
    Toen wij aan EMC de vraag stelde over het plaatsen van een ups, of over het hoe netjes afsluiten van zo'n emc wisten ze ook het antwoord niet direct. Ik heb uiteindelijk begrepen dat zo'n ding zelf een accu ingebouwd heeft. Wanneer de spanning wegvalt, doet het apparaat zelf een shutdown dmv de ingebouwde accu's (waarschijnlijk flushen van caches ed.).
    Dat is in ieder geval wat EMC mij vertelde.
    Klopt.

    Zodra de accu het kritieke punt bereikt stuurt deze naar de storage een signaal, vervolgens worden alle connecties verbroken en worden de caches naar de disks gedumpt en sluit het systeem af.

    Misschien heeft een EqualLogic interne UPS'en of zelfs BBU's voor de cache?

  3. Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    941 Berichten
    Ingeschreven
    08/08/06

    Locatie
    Doetinchem

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    17 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 09129344
    Ondernemingsnummer: nvt

    Hij heeft in ieder geval een 72-uur batterij voor de cache. Zodoende gaat er niets stuk als zijn verbinding verbroken wordt. Of 'ie 't OS ook netjes af sluit (als dat uberhaupt van toepassing is i.v.m die cache batterij), dat weet ik niet. Ik heb 't niet getest en ben ook niet voornemens dit in mijn live omgeving te gaan testen

  4. Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    803 Berichten
    Ingeschreven
    08/03/04

    Locatie
    Zevenbergschen Hoek / Breda

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Naam: Frans van Nispen
    Bedrijf: Xentronix
    Functie: CEO
    URL: www.xentronix.nl
    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 20108684
    Ondernemingsnummer: nvt

    De Perc controllers in Dell servers hebben ook 72 uur backup aan de RAID controller. Toch heb ik gezien dat bij de stroomstoring op beide feeds dit problemen gaf. Twee 2950's van een klant met VMware crashte bij het booten na de storing.

    Het bleek te komen doordat er een fsck nodig was door het abrupt uitvallen van de servers. De batterij in de Dell's is dus niet 100% sluitend.

    Onze Dell's liepen wel door na opstarten zonder problemen, maar de backup storage server waar 2 Areca arrays in zitten, beide met backup accu had hetzelfde probleem. Eén van de arrays was in orde, de andere moets eerst via fsck nagelopen worden voordat de server weer bootte. Dat duurt even met een 3.5Tb RAID 5

    Gelukkig is er geen echte schade opgelopen, 'slechts' langere downtime door de benodigde checks, maar de backup accu's op Perc en Areca zijn dus blijkbaar niet afdoende.

    Wellicht dat het bij EMC's en/of Equallogic's wel altijd goed gaat, maar ik wil met zo'n investering ook wel zeker weten dat het ok is.

  5. Ervaringen met NAS systemen
    Hugo Rodenburg
    435 Berichten
    Ingeschreven
    20/02/06

    Locatie
    Woerden

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 Berichten zijn liked


    Naam: Hugo Rodenburg
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    De Perc controllers in Dell servers hebben ook 72 uur backup aan de RAID controller. Toch heb ik gezien dat bij de stroomstoring op beide feeds dit problemen gaf. Twee 2950's van een klant met VMware crashte bij het booten na de storing
    Kan dat niet komen omdat dan misschien de write cache op je disks nog aan staat? Of heeft dat er niets mee te maken?

  6. Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    1.879 Berichten
    Ingeschreven
    17/08/05

    Locatie
    Amsterdam

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    35 Berichten zijn liked


    Naam: Wieger Bontekoe
    Bedrijf: Skynet ICT B.V.
    Functie: CEO
    URL: skynet-ict.nl
    Registrar SIDN: Nee
    View wbontekoe's profile on LinkedIn

    /dev/mapper/storage.i-trends.nl-home:
    Timing cached reads: 8808 MB in 2.00 seconds = 4413.06 MB/sec
    Timing buffered disk reads: 212 MB in 3.01 seconds = 70.48 MB/sec
    storage:/#
    Hier onze resultaten.
    Skynet ICT B.V. - The cause of the problem is: the printer thinks its a router.

  7. Ervaringen met NAS systemen
    3.810 Berichten
    Ingeschreven
    16/05/04

    Locatie
    Middelburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja

    Thread Starter
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door hrodenburg Bekijk Berichten
    Kan dat niet komen omdat dan misschien de write cache op je disks nog aan staat? Of heeft dat er niets mee te maken?
    Dat zou inderdaad goed kunnen, dan mis je daar ook nog flink wat data.

  8. Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    803 Berichten
    Ingeschreven
    08/03/04

    Locatie
    Zevenbergschen Hoek / Breda

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Naam: Frans van Nispen
    Bedrijf: Xentronix
    Functie: CEO
    URL: www.xentronix.nl
    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 20108684
    Ondernemingsnummer: nvt

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Wido Bekijk Berichten
    Dat zou inderdaad goed kunnen, dan mis je daar ook nog flink wat data.
    Maar daar zijn nu juist die backup accu's van de RAID controller voor. Een beetje RAID kaart geeft ook een waarschuwing als je write-cache aan zet zonder aangesloten accu.

  9. Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    3.705 Berichten
    Ingeschreven
    26/11/05

    Locatie
    Duivendrecht

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    27 Berichten zijn liked


    Naam: Gert Jan
    KvK nummer: 34272910

    Die waarschuwt alleen voor de cache op de controller. Een beetje schijf heeft zelf ook nog een grote cache, die wordt niet beschermd door een bbu.

  10. Ervaringen met NAS systemen
    moderator
    4.784 Berichten
    Ingeschreven
    04/11/05

    Locatie
    Gent

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    12 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: ja
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: 0475284162

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door FransVanNispen Bekijk Berichten
    Het bleek te komen doordat er een fsck nodig was door het abrupt uitvallen van de servers. De batterij in de Dell's is dus niet 100% sluitend.
    Euhm, dit is toch vrij logisch? Denk je echt dat die battery cache weet heeft van welk fs erop draait, en wat journals zijn? Het enige wat die battery verzorgt is het gepowered houden van de ram op de raidkaart, en eens de machine terug online is en de disks beschikbaar zijn, eerst de changes in de ram nog gaan "committen" naar disk.

    Je FS is hoe dan ook slecht ge-umount als je een stroompanne hebt, dus een check moet wel uitgevoerd worden.

    En als je nu een areca of een dell of een hele storagebak hebt (equillogic), als je OS er opeens mee ophoudt, dan gaat je fs inconsistent zijn.

  11. Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    803 Berichten
    Ingeschreven
    08/03/04

    Locatie
    Zevenbergschen Hoek / Breda

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Naam: Frans van Nispen
    Bedrijf: Xentronix
    Functie: CEO
    URL: www.xentronix.nl
    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 20108684
    Ondernemingsnummer: nvt

    De seeker test is niet betrouwbaar, óf mijn eigenbouw server met een Areca RAID5 is ontzettend snel.

    [root@vps02 ~]# ./seeker /dev/xvda
    Seeker v2.0, 2007-01-15, http://www.linuxinsight.com/how_fast_is_your_disk.html
    Benchmarking /dev/xvda [20480MB], wait 30 seconds..............................
    Results: 2114 seeks/second, 0.47 ms random access time
    [root@vps02 ~]# /sbin/hdparm -t /dev/xvda

    /dev/xvda:
    Timing buffered disk reads: 196 MB in 3.04 seconds = 64.55 MB/sec
    [root@vps02 ~]#

    Dit is gemeten in een VPS die op een Areca 1220 8x500Gb SATA (Seagate ES) in RAID 5 met 1 hot spare is gezet.

    De bandbreedte is niet top, maar de seeks zijn behoorlijk hoog. De access tijd kan zelfs niet volgens mij.

  12. Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    151 Berichten
    Ingeschreven
    26/01/07

    Locatie
    Nijmegen

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Naam: Digital Residence B.V.
    Bedrijf: Digital Residence B.V.
    URL: www.digitalresidence.nl
    Registrar SIDN: Nee
    KvK nummer: 09179518
    Ondernemingsnummer: nvt

    Is dit niet een beetje TE snel?

    DELL PE 2950, 6 x 146 SAS 15K, RAID5, LSI controller:
    Code:
    [root@mysql ~]# ./seeker /dev/sda
    Seeker v2.0, 2007-01-15, http://www.linuxinsight.com/how_fast_is_your_disk.html
    Benchmarking /dev/sda [208128MB], wait 30 seconds..............................
    Results: 202 seeks/second, 4.95 ms random access time
    
    [root@mysql ~]# hdparm -tT /dev/sda1
    /dev/sda1:
     Timing cached reads:   13536 MB in  2.00 seconds = 6778.21 MB/sec
     Timing buffered disk reads:  100 MB in  0.19 seconds = 537.32 MB/sec
    Laatst gewijzigd door Digires; 23/02/08 om 01:00.

Pagina 15 van de 15 Eerste ... 5 13 14 15

Webhostingtalk.nl

Contact

  • Rokin 113-115
  • 1012 KP, Amsterdam
  • Nederland
  • Contact
© Copyright 2001-2018 Webhostingtalk.nl.
Web Statistics