Likes Likes:  0
Resultaten 61 tot 75 van de 222
Pagina 5 van de 15 Eerste ... 3 4 5 6 7 ... LaatsteLaatste
Geen
  1. #61
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    941 Berichten
    Ingeschreven
    08/08/06

    Locatie
    Doetinchem

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    17 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 09129344
    Ondernemingsnummer: nvt

    Zit jullie machine vol met SATA of met SAS? En, waarom die keuze?

  2. #62
    Ervaringen met NAS systemen
    3.810 Berichten
    Ingeschreven
    16/05/04

    Locatie
    Middelburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja

    Thread Starter
    We hebben 15x 300GB FibreChannel 10.000 RPM, dat hebben we gedaan voor de optimale snelheid.

    S-ATA had natuurlijk ook gekund, maar die zijn toch een stukje trager. We wilden vooral performance, daarom de FibreChannel disks.

    Naar mijn weten zitten er Seagate schijven in.

  3. #63
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    803 Berichten
    Ingeschreven
    08/03/04

    Locatie
    Zevenbergschen Hoek / Breda

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Naam: Frans van Nispen
    Bedrijf: Xentronix
    Functie: CEO
    URL: www.xentronix.nl
    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 20108684
    Ondernemingsnummer: nvt

    Heeft misschien iemand een tip waar ik kan informeren over prijzen van de EMS/NetApp/Equalogic SAN's?

  4. #64
    Ervaringen met NAS systemen
    3.810 Berichten
    Ingeschreven
    16/05/04

    Locatie
    Middelburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja

    Thread Starter
    Voor EMC kan je terecht bij Dataman.

    De partij waar wij ons systeem hebben gekocht bestaat niet meer en is overgenomen door een partij die alleen nog maar IBM doet, dus naar hen kan ik je niet meer verwijzen.

    (Ja, die mailclient van mij staat de hele dag open )

  5. #65
    Ervaringen met NAS systemen
    moderator
    5.443 Berichten
    Ingeschreven
    12/09/05

    Locatie
    Zuid Holland

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    110 Berichten zijn liked


    Naam: Stijn
    KvK nummer: 14074337

    Schaduwofferte voor EMC bij Dell doet ook wonderen, daar zitten ze zeer te happen op dit soort opdrachten
    De standpunten en meningen op dit discussieforum zijn persoonlijk van aard en vertegenwoordigen in geen geval eventuele officiële standpunten van derden.
    Lees hier de webhostingtalk.nl forum regels en voorwaarden!

  6. #66
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    803 Berichten
    Ingeschreven
    08/03/04

    Locatie
    Zevenbergschen Hoek / Breda

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Naam: Frans van Nispen
    Bedrijf: Xentronix
    Functie: CEO
    URL: www.xentronix.nl
    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 20108684
    Ondernemingsnummer: nvt

    Kan iemand mij een idee geven hoe ik de snelheid van 1Gbit iSCSI kan vergelijken met locale storage? Dit is iets wat ik me al een tijdje afvraag.

    Omdat we in eerste instantie slechts 2 servers op de shares storage zullen aansluiten, was mijn idee om bijv een SC933E1 case met X7DB3 board te gebruiiken en 1 of 2 RAID kaarten met een software oplossing voor NAS/iSCSI. Dit, omdat ik reeds 12 x 146Gb SAS 15k en een HP2824 Gbit swicth heb liggen.

    Deze kan dan weer als backup machine gaan werken als we een goede SAN oplossing hebben gevonden.

  7. #67
    Ervaringen met NAS systemen
    3.810 Berichten
    Ingeschreven
    16/05/04

    Locatie
    Middelburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja

    Thread Starter
    1Gbit iSCSI zal natuurlijk langzamer zijn dan een dikke RAID-5 array met 15k RPM schijven, echter hoe vaak benutten jouw machines die array echt op hun max?

    Juist, daar gaan je kosten dan ook heen. Als je 10 machines ophangt met zo'n mooie RAID array heb je 10 losse machines die allemaal hun array niet echt gebruiken en af en toe een piekje doen.

    Ik draai 25 machines met Xen over 1Gbit iSCSI en die pieken allemaal in de nacht even wanneer ze backups aan het maken zijn, maar overdag redden ze dat nooit.

    De nodes er voor zijn simpele machines met een single disk voor hun OS, de rest halen ze allemaal van de iSCSI af (de hele Xen VM).

    Dus een SAN op 1Gbit is niet direct sneller dan lokale storage (in sustained throughput), maar een SAN kan door slimme caching e.d. wel weer veel sneller zijn in random-seeks en dat is iets wat servers nu juist vaak doen, daar valt dus weer veel winst te behalen.

  8. #68
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    941 Berichten
    Ingeschreven
    08/08/06

    Locatie
    Doetinchem

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    17 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 09129344
    Ondernemingsnummer: nvt

    Wido, hoe kijk je op basis van je ervaring aan tegen het gebruik van 2 (Bijv. op FBSD draaiende) NFS heads om shared-filesystems mogelijk te maken?

    Veel van onze machines kunnen iSCSI gebruiken, maar niet alles. Daarvoor zou NFS ideaal zijn, maar als ik dit als module op m'n aan te schaffen EMC (CX3-10c) zou zetten verdubbel ik de prijs.

    We kijken nu naar een Fiberchannel variant van 10 of 15k RPM disks.

  9. #69
    Ervaringen met NAS systemen
    3.810 Berichten
    Ingeschreven
    16/05/04

    Locatie
    Middelburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja

    Thread Starter
    Ik denk dat jij moet kijken wat de impact voor jullie zal zijn.

    Voor ons is de NFS cruciaal, 95% van al onze diensten draait op de achtergrond over NFS, een klein 30% over iSCSI.

    Daarom hebben wij voor een headend gekozen die vanuit EMC al NFS ondersteund.

    Je kan eventueel kiezen voor BSD machines (Want de Linux NFS server is niet zo geweldig), maar dan zou ik geen software iSCSI nemen, maar een HBA van QLogic.

    Die kosten dan wel 800 euro per stuk, maar ik denk dat het te overzien is.

    Je hebt dan wel TCP/IP offloading e.d., dat scheelt wel een hoop belasting op je CPU. Ook is dit stukken sneller en stabieler dan een software iSCSI opstelling (al draait Open-iSCSI 2.0 erg lekker onder Linux )

    Je kan het dus doen, maar je moet goed kijken hoe belangrijk de NFS voor jou is.

  10. #70
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    182 Berichten
    Ingeschreven
    01/07/06

    Locatie
    Arnhem

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: 09156365
    Ondernemingsnummer: nvt

    Of HBA van Emulex

    Wij hebben in elke server een dual HBA welke verbonden zijn met een redunante SAN switch op 15K FC disks. Het OS draait lokaal, de data vanaf SAN. Het kost iets meer dan SATA maar je performance en uitbreiding is makkelijker te realiseren. Een SAN gebaseeerd op SATA is prima voor disk backups
    Laatst gewijzigd door Shadowfox; 14/08/07 om 23:42.

  11. #71
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    3.705 Berichten
    Ingeschreven
    26/11/05

    Locatie
    Duivendrecht

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    27 Berichten zijn liked


    Naam: Gert Jan
    KvK nummer: 34272910

    Je kan het ook prima combineren, starten met SATA, later, wanneer er meer cash flow is, uitbreiden met SCSI.

  12. #72
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    803 Berichten
    Ingeschreven
    08/03/04

    Locatie
    Zevenbergschen Hoek / Breda

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Naam: Frans van Nispen
    Bedrijf: Xentronix
    Functie: CEO
    URL: www.xentronix.nl
    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 20108684
    Ondernemingsnummer: nvt

    Ik heb al 12 nieuwe 146Gb 15k SAS schijven liggen

  13. #73
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    941 Berichten
    Ingeschreven
    08/08/06

    Locatie
    Doetinchem

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    17 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 09129344
    Ondernemingsnummer: nvt

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door FransVanNispen Bekijk Berichten
    Ik heb al 12 nieuwe 146Gb 15k SAS schijven liggen
    Ah, en die wou je in je nieuw aan te schaffen SAN gaan stoppen? :-P Zo werkt 't met dergelijke enterprise oplossingen helaas niet. De disks kun je niet zelf in je SAN stoppen, dat doet alleen je leverancier met '''speciale disks'''. Dat in verband met je support en dergelijke.

    Neem nu een EqualLogic oplossing, waarbij je bijna 20k kunt gaan betalen om ipv 14x 250 naar 14x 750gig sata te gaan. Belachelijk natuurlijk, maar je moet wel. :-P

  14. #74
    Ervaringen met NAS systemen
    3.810 Berichten
    Ingeschreven
    16/05/04

    Locatie
    Middelburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja

    Thread Starter
    Klopt, je kan niet zo even je eigen disks er in stoppen.

    Bij EMC heb je lifetime warranty op je eschijven, gaat er 1 kapot? Zij komen hem direct vervangen voor je.

    Daar betaal je echter wel voor. Wij hebben een uitbreiding gepland staan voor nog eens 15x 300GB FC schijven, die zijn dus wel een mooie 1300 euro per stuk, dan nog niet in de prijs meegenomen de shelf waar de disks in moeten.

    Ja kan dus niet even je eigen disks er in stoppen, dat accepteren ze niet.

  15. #75
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    941 Berichten
    Ingeschreven
    08/08/06

    Locatie
    Doetinchem

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    17 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 09129344
    Ondernemingsnummer: nvt

    Wido, kom je dan niet in de knoop met je performance? Omdat je zegt dat je 10K RPM disks hebt concludeer ik dat je max 2gbit connectivity hebt naar je EMC toe. Of is dit bij de CX500 anders?

    De CX300 en 500 zijn trouwens sinds 2 weken end of life, dus daarvoor komt voor ons de CX3-10 in de plaats.

Pagina 5 van de 15 Eerste ... 3 4 5 6 7 ... LaatsteLaatste

Webhostingtalk.nl

Contact

  • Rokin 113-115
  • 1012 KP, Amsterdam
  • Nederland
  • Contact
© Copyright 2001-2021 Webhostingtalk.nl.
Web Statistics