Likes Likes:  0
Resultaten 46 tot 60 van de 222
Pagina 4 van de 15 Eerste ... 2 3 4 5 6 14 ... LaatsteLaatste
Geen
  1. #46
    Ervaringen met NAS systemen
    Linux pro
    2.341 Berichten
    Ingeschreven
    06/07/03

    Locatie
    Sint-Niklaas (BE)

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: 0867.248.492


  2. #47
    Ervaringen met NAS systemen
    3.810 Berichten
    Ingeschreven
    16/05/04

    Locatie
    Middelburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja

    Thread Starter
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door luser
    Dat topic heb ik al eens doorgenomen.

    Maar die van EqualLogic waar hij voor kiest ondersteund geen NFS, dat was bij ons wel een vereiste.

  3. #48
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    474 Berichten
    Ingeschreven
    24/11/05

    Locatie
    Almere

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 Berichten zijn liked




  4. #49
    Ervaringen met NAS systemen
    Linux pro
    2.341 Berichten
    Ingeschreven
    06/07/03

    Locatie
    Sint-Niklaas (BE)

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: 0867.248.492

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Wido
    Dat topic heb ik al eens doorgenomen.

    Maar die van EqualLogic waar hij voor kiest ondersteund geen NFS, dat was bij ons wel een vereiste.
    Kwam het tegen op mijn zoektocht naar een betaalbaar klein opslag systeem (500gig maar uitbreidbaar), dacht misschien kan je het gebruiken

  5. #50
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    79 Berichten
    Ingeschreven
    15/04/04

    Locatie
    Netherlands

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 34204978
    Ondernemingsnummer: nvt

    Beste Wido,

    Ik weet iemand die je hier heel goed in kan adviseren over wat wel en wat niet. PM mij even als je zijn gegevens zou willen hebben.

    Groeten Jeroen

  6. #51
    Ervaringen met NAS systemen
    Me, Myself and I
    969 Berichten
    Ingeschreven
    03/07/04

    Locatie
    Limburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    20 Berichten zijn liked


    Naam: Pascal
    Functie: Allround System Engineer

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Wido
    autosupport mailtjes? Je bedoeld die dingen die de filer zelf naar NetApp stuurt?
    Klopt. Erg handig. Als er een disk kapot gaat dan schiet NetApp meestal zelf een ticket in dat ze een disk gaan sturen naar je. Soms bellen ze je dan ook nog even op.

    En ze houden dus bij welke firmware updates je zou moeten/kunnen doen op de now.netapp.com site.

  7. #52
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    803 Berichten
    Ingeschreven
    08/03/04

    Locatie
    Zevenbergschen Hoek / Breda

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Naam: Frans van Nispen
    Bedrijf: Xentronix
    Functie: CEO
    URL: www.xentronix.nl
    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 20108684
    Ondernemingsnummer: nvt

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Wido Bekijk Berichten
    Ok, dat is mooi

    Met 3 ~ 4 weken staat dat ding als het goed is bij ons te draaien.
    Ik weet, het is een oud topic. Maar ik ben erg benieuwd hoe de NetApp is bevallen.

  8. #53
    Ervaringen met NAS systemen
    3.810 Berichten
    Ingeschreven
    16/05/04

    Locatie
    Middelburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja

    Thread Starter
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door FransVanNispen Bekijk Berichten
    Ik weet, het is een oud topic. Maar ik ben erg benieuwd hoe de NetApp is bevallen.
    We hebben uiteindelijk niet voor NetApp gekozen, maar voor EMC.

    Dit omdat EMC voor ons beter uit pakte.

    Ik moet zeggen, het bevalt super! We hebben er bijna geen omkijken naar en doet gewoon waarvoor het bedoeld is, data serveren.

    Het draait nu al 14 maanden met een uptime van 100% en dat altijd tegen hoge snelheden.

    We doen nu zo'n 80 ~ 100Mbit constant door het platform heen met pieken naar de 150 ~ 200Mbit, ik heb de CPU load nog nooit hoger dan 30% gezien.

    Je merkt gewoon dat je niet meer met een server bezig bent, maar een enterprise platform hebt draaien waar je echt goed op kan vertrouwen.

    Het beheer is ook zo makkelijk, ik kan via een webinterface al mijn volumes beheren, snapshots inzien en eventueel binnen enkele klikken restoren.

    Daarnaast hebben we alle support en beheer uitbesteed aan EMC, je betaald er wel wat voor, maar het neemt heel veel zorgen weg.

    Je hebt een vraag? Ze staan 24/7 klaar voor alles. We hebben 1x een probleem gehad met ons Control Station.

    Dit Control Station is de gateway voor jou als beheerder, deze mag gewoon uitvallen, het platform draait dan gewoon door. Dat probleem hadden ze zo opgelost.

    Ik kan verder nog uren doorgaan, maar voor ons heeft het gewoon erg goed uitgepakt.

    Toevallig heb ik van de week nog wat foto's gemaakt: http://foto.pcextreme.nl/index.php?f...g_2007/&page=1

    Als je verder nog vragen hebt, mail me rustig even op wido@pcextreme.nl

    Verder denk ik dat NetApp, HP en IBM precies het zelfde resultaat zullen boeken, dat zijn ook allemaal enterprise platforms waar op te vertrouwen is.

  9. #54
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    803 Berichten
    Ingeschreven
    08/03/04

    Locatie
    Zevenbergschen Hoek / Breda

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Naam: Frans van Nispen
    Bedrijf: Xentronix
    Functie: CEO
    URL: www.xentronix.nl
    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 20108684
    Ondernemingsnummer: nvt

    Bedankt voor je snelle reactie. Wij zullen binnen enkele maanden ook een SAN met NFS mogelijkheid nodig hebben, vandaar mijn interesse.

  10. #55
    Ervaringen met NAS systemen
    3.810 Berichten
    Ingeschreven
    16/05/04

    Locatie
    Middelburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja

    Thread Starter
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door FransVanNispen Bekijk Berichten
    Bedankt voor je snelle reactie. Wij zullen binnen enkele maanden ook een SAN met NFS mogelijkheid nodig hebben, vandaar mijn interesse.
    Ah, vandaar

    Als je een keer wil testen, geen probleem.

    Ik had voordat ik met zulke dingen gewerkt had, nooit het idee wát er allemaal kon, totdat ik het zelf een keer zag.

  11. #56
    Ervaringen met NAS systemen
    Linux pro
    2.341 Berichten
    Ingeschreven
    06/07/03

    Locatie
    Sint-Niklaas (BE)

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: 0867.248.492

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Wido Bekijk Berichten
    Ah, vandaar

    Als je een keer wil testen, geen probleem.

    Ik had voordat ik met zulke dingen gewerkt had, nooit het idee wát er allemaal kon, totdat ik het zelf een keer zag.
    Jullie draaien er NFS op richting jullie webnodes? Hoe bevalt dat kwa snelheid?

  12. #57
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    941 Berichten
    Ingeschreven
    08/08/06

    Locatie
    Doetinchem

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    17 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 09129344
    Ondernemingsnummer: nvt

    Wij zitten op dit moment ook in een aankooptraject van een SAN. We bekijken een aantal mogelijkheden:

    - Equallogic (PS100E)
    - EMC Clariion CX300
    - Goedkoper: Dell NX1950, redundant met 14x15ksas (300 gig p/s)

    Wido, kun je me uitleggen hoe jullie NFS doen? Die EMC is afaik een SAN, dus zal er een NFS-head van EMC bij zitten? Of exporteren jullie NFS op een andere manier?

  13. #58
    Ervaringen met NAS systemen
    3.810 Berichten
    Ingeschreven
    16/05/04

    Locatie
    Middelburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja

    Thread Starter
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door luser Bekijk Berichten
    Jullie draaien er NFS op richting jullie webnodes? Hoe bevalt dat kwa snelheid?
    Klopt, we draaien NFS richting de nodes.

    Dat gaat prima, de snelheid is goed en ook werken locks over NFS goed.

    Linux machine's als NFS server geven vaak nogal wat problemen, ook met interne caching van de doos en ook werken locks niet lekker.

    Ik heb zelfs meerdere Xen VM's met een NFS-root draaien, dat draait ook zonder problemen.

    Als je gebruik maakt van NFS heb je namelijk toegang tot snapshots waar je single-files uit terug kan halen zonder al te veel moeite, daarom draai ik soms iets met NFS-root.

    @ Jesperw, Dell is gewoon rebranded EMC

    Verder hebben wij een NS504 meen ik, dat is een NAS head die je voor je Clariion kan plaatsen, waardoor je dan SAN en NAS kan doen vanaf je zelfde disks.

    We hebben een CX500 meen ik.

  14. #59
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    941 Berichten
    Ingeschreven
    08/08/06

    Locatie
    Doetinchem

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    17 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 09129344
    Ondernemingsnummer: nvt

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Wido Bekijk Berichten
    Klopt, we draaien NFS richting de nodes.

    Dat gaat prima, de snelheid is goed en ook werken locks over NFS goed.

    Linux machine's als NFS server geven vaak nogal wat problemen, ook met interne caching van de doos en ook werken locks niet lekker.

    Ik heb zelfs meerdere Xen VM's met een NFS-root draaien, dat draait ook zonder problemen.

    Als je gebruik maakt van NFS heb je namelijk toegang tot snapshots waar je single-files uit terug kan halen zonder al te veel moeite, daarom draai ik soms iets met NFS-root.

    @ Jesperw, Dell is gewoon rebranded EMC

    Verder hebben wij een NS504 meen ik, dat is een NAS head die je voor je Clariion kan plaatsen, waardoor je dan SAN en NAS kan doen vanaf je zelfde disks.

    We hebben een CX500 meen ik.
    Aan jullie foto's te zien gebruiken jullie iSCSI en geen Fiber oplossing he? Wij zitten ons af te vragen wat er gebeurt als we een backup van 't SAN willen trekken terwijl er Xen VM's draaien en via NFS een stapel hosting servers live door staan te pompen.

    Zou je dan niet in de knoop komen met de maximale outbound capaciteit van iSCSI op zo'n bak? Ookal is 4Gbit natuurlijk wel veel.

    Die Dell CX1950 oplossing is volgens mij geen EMC oplossing. Het zijn 2 van Windows Storage Server (niet onze voorkeur..) voorziene, redundant met een MD3000 diskshelf verbonden servers die zowel iSCSI als NFS/CIFS babbelen.

  15. #60
    Ervaringen met NAS systemen
    3.810 Berichten
    Ingeschreven
    16/05/04

    Locatie
    Middelburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja

    Thread Starter
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Jesperw Bekijk Berichten
    Aan jullie foto's te zien gebruiken jullie iSCSI en geen Fiber oplossing he? Wij zitten ons af te vragen wat er gebeurt als we een backup van 't SAN willen trekken terwijl er Xen VM's draaien en via NFS een stapel hosting servers live door staan te pompen.

    Zou je dan niet in de knoop komen met de maximale outbound capaciteit van iSCSI op zo'n bak? Ookal is 4Gbit natuurlijk wel veel.

    Die Dell CX1950 oplossing is volgens mij geen EMC oplossing. Het zijn 2 van Windows Storage Server (niet onze voorkeur..) voorziene, redundant met een MD3000 diskshelf verbonden servers die zowel iSCSI als NFS/CIFS babbelen.
    Klopt, we gebruiken IP, geen FibreChannel.

    We hebben 2x Gbit naar onze routers toe, waarvan het beschikbaar is op ons interne netwerk.

    De backups trekken we via een andere Gbit poort naar onze tape-robot toe, waardoor het maken van backups nooit impact heeft op de snelheid van het systeem.

    Wij hebben in ieder geval genoeg aan 2Gbit op dit moment. Zitten op een sustained doorvoer van 80 ~ 110Mbit, met wat pieken naar 130Mbit soms.

    EDIT: Dell levert wel rebranded EMC, vandaar dat ik dat even dacht

Pagina 4 van de 15 Eerste ... 2 3 4 5 6 14 ... LaatsteLaatste

Webhostingtalk.nl

Contact

  • Rokin 113-115
  • 1012 KP, Amsterdam
  • Nederland
  • Contact
© Copyright 2001-2018 Webhostingtalk.nl.
Web Statistics