Likes Likes:  0
Resultaten 31 tot 45 van de 222
Pagina 3 van de 15 Eerste 1 2 3 4 5 13 ... LaatsteLaatste
Geen
  1. #31
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    239 Berichten
    Ingeschreven
    13/01/03

    Locatie
    Haarlem, Netherlands

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    8 Berichten zijn liked


    Naam: Henri Wiering
    Bedrijf: KiXtart hosting services
    Functie: Directeur/eigenaar
    URL: kixtart.nl
    Registrar SIDN: ja
    ISPConnect: Lid
    KvK nummer: 34117138
    TrustCloud: henri.wiering
    View kixtart's profile on LinkedIn

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Wido
    De goedkopere alternatieven kunnen zich toch niet meten bij wat NetApp te bieden heeft.
    Dat klopt ten dele, want een SAN oplossing van Intel kost circa 30% van de oplossing van NetApp. Dus 3 voor de prijs van 1 en dan zijn de verschillen stukken kleiner!

    De Intel heeft als groot voordeel dat er standaard oa. dubbel OS inzit en dat iedere uitbreiding een snelheidswinst betekent omdat ook iedere 'shelf' de software,geheugen,cpu en NIC's bevat. Door op deze manier te bouwen maakt het zelfs niet uit als er een kast uitvalt.

    Ook schijven erbij is voordelig:
    Of een 500 Gb SATA II voor zo'n 300,- of een FC 300Gb voor zo'n 1800,- (indicatief)

    Henri

  2. #32
    Ervaringen met NAS systemen
    3.810 Berichten
    Ingeschreven
    16/05/04

    Locatie
    Middelburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja

    Thread Starter
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door kixtart
    Dat klopt ten dele, want een SAN oplossing van Intel kost circa 30% van de oplossing van NetApp. Dus 3 voor de prijs van 1 en dan zijn de verschillen stukken kleiner!

    De Intel heeft als groot voordeel dat er standaard oa. dubbel OS inzit en dat iedere uitbreiding een snelheidswinst betekent omdat ook iedere 'shelf' de software,geheugen,cpu en NIC's bevat. Door op deze manier te bouwen maakt het zelfs niet uit als er een kast uitvalt.

    Ook schijven erbij is voordelig:
    Of een 500 Gb SATA II voor zo'n 300,- of een FC 300Gb voor zo'n 1800,- (indicatief)

    Henri
    Topictitel is door een modje ge-edit, Intel hebben wij niet eens naar gekeken.

    Maar jij wou zeggen dat een 500GB S-ATA II disk even snel is als een FC 300GB disk?

    Ik heb "gespeeld" met een FAS270, daar heb ik toch snelheden mee gehaald die ik onze RAID-5 arrays met Raptor disks nog nooit heb zien halen.

  3. #33
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    239 Berichten
    Ingeschreven
    13/01/03

    Locatie
    Haarlem, Netherlands

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    8 Berichten zijn liked


    Naam: Henri Wiering
    Bedrijf: KiXtart hosting services
    Functie: Directeur/eigenaar
    URL: kixtart.nl
    Registrar SIDN: ja
    ISPConnect: Lid
    KvK nummer: 34117138
    TrustCloud: henri.wiering
    View kixtart's profile on LinkedIn

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Wido
    Topictitel is door een modje ge-edit, Intel hebben wij niet eens naar gekeken.

    Maar jij wou zeggen dat een 500GB S-ATA II disk even snel is als een FC 300GB disk?

    Ik heb "gespeeld" met een FAS270, daar heb ik toch snelheden mee gehaald die ik onze RAID-5 arrays met Raptor disks nog nooit heb zien halen.
    Tuurlijk niet zo snel, maar de kosten zijn navenant lager. Ik kwam voor een FAS270 met snaphotlicentie en 7 x 300 Gb FC op zo'n 30 k uit. De Intel komt met 7 x 500 en snapshotlicentie op zo'n 10k. Ook is Intel schaalbaarder, iedere shelf is intelligent en dus vergroot de snelheid, er wordt dan wordt er ook over één of meerdere units redundant gestriped.

    Met een beetje geluk heb ik binnen 1 a 2 weken mijn units binnen, dus....

    Voor wat gedateerde info:
    http://www.infoworld.com/Compellent_...deId=0&index=1
    De MPC dataframe is de oude Intel (nu 2 controllers met HW raid en cache)

    Henri

  4. #34
    Ervaringen met NAS systemen
    3.810 Berichten
    Ingeschreven
    16/05/04

    Locatie
    Middelburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja

    Thread Starter
    Performance was voor ons van groot belang. Een FAS270 is ook gewoon met meerdere shelfs uit te voeren waardoor je grotere snelheden krijgt.

    De referenties (XS4All, KPN, BIT en SurfNet) van NetApp liegen er niet om, dat geeft ook wat aan.

    Het is inderdaad niet goedkoop, die 30k die jij noemt is nog erg laag.

  5. #35
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    239 Berichten
    Ingeschreven
    13/01/03

    Locatie
    Haarlem, Netherlands

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    8 Berichten zijn liked


    Naam: Henri Wiering
    Bedrijf: KiXtart hosting services
    Functie: Directeur/eigenaar
    URL: kixtart.nl
    Registrar SIDN: ja
    ISPConnect: Lid
    KvK nummer: 34117138
    TrustCloud: henri.wiering
    View kixtart's profile on LinkedIn

    De FAS werkt met slechts 1 FC van 2Gbps of 1 NIC van 1GBps, de snelheidswinst zit (zover ik weet) enkel in de communicatie tussen disks en controller. De verdere verbindingen naar server(s) blijft hetzelfde.
    De Intel en anderen plaatsen ook iedere keer controllers met weer cache en NIC's waarmee je dus meer naar je server(s) krijgt. Ook is het gewoon mogelijk om een 10Gbps NIC te plaatsen.

    Dit wordt natuurlijk ook een beetje een smaakkwestie en ook welk doel je voor ogen hebt.

    De extra features van een NetApp zijn voor ons wellicht minder belangrijk en daarbij was de voornaamste afweging: hoe vaak gebruik je dat nou en kan je dat dan als je het toch nodig hebt niet alsnog (desnoods handmatig) regelen? In het begin lieten we ons ook een beetje leiden door gretigheid, maar dat is vergelijkbaar met het kopen van een snelle auto: leuk maar niet noodzakelijk.

    Henri

  6. #36
    Ervaringen met NAS systemen
    3.810 Berichten
    Ingeschreven
    16/05/04

    Locatie
    Middelburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja

    Thread Starter
    FAS270 heeft 2x 1Gbps NIC, dat is meer dan genoeg.

    Ook het online resizen van partities is voor ons erg makkelijk.

  7. #37
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    815 Berichten
    Ingeschreven
    18/07/02

    Locatie
    Papendrecht

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 24310353

    Wido, je wilt toch je storage als NAS gaan gebruiken ipv SAN? Of heb ik dat verkeerd begrepen?

  8. #38
    Ervaringen met NAS systemen
    3.810 Berichten
    Ingeschreven
    16/05/04

    Locatie
    Middelburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja

    Thread Starter
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door ProServe
    Wido, je wilt toch je storage als NAS gaan gebruiken ipv SAN? Of heb ik dat verkeerd begrepen?
    Ik blijf die termen door elkaar halen, vergeef me daarvoor.

    Maar een modje vond het nodig mijn topictitel te wijzigen, dus negeer die.

    We willen 1 storage platform waarvandaan we met NFS al onze data kunnen exporteren naar de benodigde systemen.

  9. #39
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    815 Berichten
    Ingeschreven
    18/07/02

    Locatie
    Papendrecht

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 24310353

    Precies, dan heb je dus niets aan de oplossing die kixtart aandraagt, maar zoek je echt een doos wat ook NAS protocollen praat als NFS/CIFS e.d.

  10. #40
    Ervaringen met NAS systemen
    3.810 Berichten
    Ingeschreven
    16/05/04

    Locatie
    Middelburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja

    Thread Starter
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door ProServe
    Precies, dan heb je dus niets aan de oplossing die kixtart aandraagt, maar zoek je echt een doos wat ook NAS protocollen praat als NFS/CIFS e.d.
    Klopt.

    We willen later ook eventueel CIFS gaan gebruiken voor enkele Windows machine's (ookal kan iSCSI daar ook volstaan).

    Jullie ervaringen met een FAS270 zijn goed te noemen?

  11. #41
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    815 Berichten
    Ingeschreven
    18/07/02

    Locatie
    Papendrecht

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 24310353

    Ja, ik zou niet anders meer willen

  12. #42
    Ervaringen met NAS systemen
    3.810 Berichten
    Ingeschreven
    16/05/04

    Locatie
    Middelburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja

    Thread Starter
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door ProServe
    Ja, ik zou niet anders meer willen
    Ok, dat is mooi

    Met 3 ~ 4 weken staat dat ding als het goed is bij ons te draaien.

  13. #43
    Ervaringen met NAS systemen
    Me, Myself and I
    969 Berichten
    Ingeschreven
    03/07/04

    Locatie
    Limburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    20 Berichten zijn liked


    Naam: Pascal
    Functie: Allround System Engineer

    Hier ook alleen maar goede ervaringen met NetApp als leverancier. Wij gebruiken tot nu toe zelf 2 uit de FAS900 series. In totaal zo'n 8 jaar ervaring nu met NetApp en qua support en techniek prima in orde. We hebben diverse filers gehad. Je hebt er echt geen omkijken naar.

    Ook keurige support pagina's die ze maken op basis van je autosupport mailtjes waarin je precies kan zien welke firmwares je zou moeten/kunnen upgraden.

    Voor een losstaand platform kijken wij nu ook naar een extra FAS270.

  14. #44
    Ervaringen met NAS systemen
    3.810 Berichten
    Ingeschreven
    16/05/04

    Locatie
    Middelburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja

    Thread Starter
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Pur
    Hier ook alleen maar goede ervaringen met NetApp als leverancier. Wij gebruiken tot nu toe zelf 2 uit de FAS900 series. In totaal zo'n 8 jaar ervaring nu met NetApp en qua support en techniek prima in orde. We hebben diverse filers gehad. Je hebt er echt geen omkijken naar.

    Ook keurige support pagina's die ze maken op basis van je autosupport mailtjes waarin je precies kan zien welke firmwares je zou moeten/kunnen upgraden.

    Voor een losstaand platform kijken wij nu ook naar een extra FAS270.
    autosupport mailtjes? Je bedoeld die dingen die de filer zelf naar NetApp stuurt?

  15. #45
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    1.151 Berichten
    Ingeschreven
    27/02/05

    Locatie
    Valkenswaard

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Nee
    KvK nummer: Nee
    Ondernemingsnummer: Nee

    Een NetApp is zeker wel goed op mijn stage hadden ze er ook eentje hangen, en een hoop hardeschijven daarbij, ze waren er daar zeer tevreden over, maar inderdaad het kost wel wat zo'n ding!

Pagina 3 van de 15 Eerste 1 2 3 4 5 13 ... LaatsteLaatste

Webhostingtalk.nl

Contact

  • Rokin 113-115
  • 1012 KP, Amsterdam
  • Nederland
  • Contact
© Copyright 2001-2018 Webhostingtalk.nl.
Web Statistics