Likes Likes:  0
Resultaten 16 tot 30 van de 222
Pagina 2 van de 15 Eerste 1 2 3 4 12 ... LaatsteLaatste
Geen
  1. #16
    Ervaringen met NAS systemen
    AS29590
    256 Berichten
    Ingeschreven
    17/01/04

    Locatie
    Zuidbroek

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: sdfsdf

    Wij gebruiken o.a een Dell SAN (EMC AX100) deze gaat zowel over fiberchannel als over tcp (iscsi). Zelf gebruiken we ISCSI en dat werkt prima. Managment gaat via een webmin tool en prijs valt ook erg mee.
    Just my 50 eurocents ....

  2. #17
    Ervaringen met NAS systemen
    3.810 Berichten
    Ingeschreven
    16/05/04

    Locatie
    Middelburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja

    Thread Starter
    Tnx.

    Ik heb bij Open-E geïnformeerd en dat heeft zo zijn voor en nadelen.

    Het is nogal lang om te beschrijven, maar een vervanging voor het "echte" is het (nog) niet.

  3. #18
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    580 Berichten
    Ingeschreven
    07/02/05

    Locatie
    Den Bosch

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: ja
    KvK nummer: 30175088
    Ondernemingsnummer: nvt

    Origineel geplaatst door oscar
    Wido,

    We gebruiken nu Open-E software op de NAS server, snel en degelijk met NFS.

    Werkt heel makkelijk met een flash kaart in je IDE slot, klikken en klaar.

    klik hier

    je kunt ze ook weer clusteren om de storage in sync houden en de enterprise software heeft ook backup ingebouwd
    Oscar,

    Hoe kun je die Open-E servers clusteren? Ik kan hier namelijk niks over vinden op hun website.

  4. #19
    Ervaringen met NAS systemen
    3.810 Berichten
    Ingeschreven
    16/05/04

    Locatie
    Middelburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja

    Thread Starter
    Origineel geplaatst door hostlogic.nl


    Oscar,

    Hoe kun je die Open-E servers clusteren? Ik kan hier namelijk niks over vinden op hun website.
    Je kan bij de NAS versie elke minuut een snapshot naar de andere over laten sturen, zo kan je een mirror maken.

    Je zit dan alleen nog met het feit dat je je clients moet instellen een ander IP te gebruiken op het moment dat een storage plat gaat.

    Andere optie is de iSCSI versie nemen en elke server de 2 iSCSI disks laten mounten met GFS. Daarna kan je met mdadm een software mirror-raid over die twee disks maken en heb je een "cluster"

  5. #20
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    161 Berichten
    Ingeschreven
    15/02/05

    Locatie
    Wageningen

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 09148395
    Ondernemingsnummer: nvt

    Origineel geplaatst door Wido
    Het is nogal lang om te beschrijven, maar een vervanging voor het "echte" is het (nog) niet.
    Nou maak je me toch erg nieuwsgierig.

    Bedoel je met dat het het "echte" niet is het feit dat je het zelf ook kunt bouwen omdat het op basis van linux is ? Of haalt het niet de performance die je graag zou willen zien ? Of niet genoeg clustering mogelijkheden ?

  6. #21
    Ervaringen met NAS systemen
    3.810 Berichten
    Ingeschreven
    16/05/04

    Locatie
    Middelburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja

    Thread Starter
    Origineel geplaatst door dotXS
    Nou maak je me toch erg nieuwsgierig.

    Bedoel je met dat het het "echte" niet is het feit dat je het zelf ook kunt bouwen omdat het op basis van linux is ? Of haalt het niet de performance die je graag zou willen zien ? Of niet genoeg clustering mogelijkheden ?
    De syncing en failover is gewoon nog niet helemaal "het".

    Je moeten iedere minuut via een snapshot syncen, dat is dus al wat langzaam.

    Daarnaast kan je geen NAS maken met een virtueel IP, je moet je clients dus laten verbinden naar het IP van een storage, gaat die plat dan moet je ze laten verbinden naar een andere storage, lastig dus.

    Bij de SAN kan je er voor kiezen (zoals ik boven al aangaf) een mirror raid te maken over twee iSCSI devices, maar dat vind ik ook wat omslachtig.

  7. #22
    Ervaringen met NAS systemen
    moderator
    7.016 Berichten
    Ingeschreven
    29/07/03

    Locatie
    Nijmegen

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    175 Berichten zijn liked


    Naam: Mike
    Bedrijf: admin.nu
    URL: www.admin.nu
    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 09139651

    Origineel geplaatst door Wido

    Daarnaast kan je geen NAS maken met een virtueel IP, je moet je clients dus laten verbinden naar het IP van een storage, gaat die plat dan moet je ze laten verbinden naar een andere storage, lastig dus.
    Dit zou je kunnen oplossen door load balancer / semi cluster niks anders te laten doen dan packet forwarden / switchen. Indien een NAS eruit klapt zal jouw load balancer / semi cluster intern ips wijzigen waardoor je client nog steeds 1 ip gebruikt. Dit misschien oplossing erbij ?
    "Zo zijn ook wij één leverancier. Dé leverancier in gedegen Linux kennis, wanneer jij dat nodig hebt."
    Boek je admin vandaag nog via : www.admin.nu
    Gevestigd in Nederland en Moldavië

    Lees hier de webhostingtalk.nl forum regels en voorwaarden!

  8. #23
    Ervaringen met NAS systemen
    3.810 Berichten
    Ingeschreven
    16/05/04

    Locatie
    Middelburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja

    Thread Starter
    Origineel geplaatst door Mikey


    Dit zou je kunnen oplossen door load balancer / semi cluster niks anders te laten doen dan packet forwarden / switchen. Indien een NAS eruit klapt zal jouw load balancer / semi cluster intern ips wijzigen waardoor je client nog steeds 1 ip gebruikt. Dit misschien oplossing erbij ?
    Dan moet je met heartbeat gaan spelen e.d.

    En dan zit je alsnog met de snapshots die maar 1x per minuut gebeuren.

    Erg irritant als je via FTP upload naar bak 1 en de webserver haalt de data van bak 2 op.

  9. #24
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    287 Berichten
    Ingeschreven
    14/12/05

    Locatie
    rijswijk

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: bvt
    Ondernemingsnummer: hmmbm

    Misschien wel interessant:

    FreeNAS 0.522

  10. #25
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    239 Berichten
    Ingeschreven
    13/01/03

    Locatie
    Haarlem, Netherlands

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    8 Berichten zijn liked


    Naam: Henri Wiering
    Bedrijf: KiXtart hosting services
    Functie: Directeur/eigenaar
    URL: kixtart.nl
    Registrar SIDN: ja
    ISPConnect: Lid
    KvK nummer: 34117138
    TrustCloud: henri.wiering
    View kixtart's profile on LinkedIn

    Intel SAN

    Een alternatief is het storage systeem van Intel:

    http://www.intel.com/design/servers/storage/ssr316mj2/

    Deze is voorzien van de software van:

    http://www.lefthandnetworks.com/products/index.php

    en is prijstechnisch zeer interessant:

    http://www.quibus.nl/storage.html

    Henri

  11. #26
    Ervaringen met NAS systemen
    aktieve deelnemer
    2.782 Berichten
    Ingeschreven
    10/05/02

    Locatie
    Noordwest Holland

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 37093085
    Ondernemingsnummer: nvt

    Topics samengevoegd

  12. #27
    Ervaringen met NAS systemen
    geregistreerd gebruiker
    161 Berichten
    Ingeschreven
    15/02/05

    Locatie
    Wageningen

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 09148395
    Ondernemingsnummer: nvt

    Origineel geplaatst door Wido
    Dan moet je met heartbeat gaan spelen e.d.

    En dan zit je alsnog met de snapshots die maar 1x per minuut gebeuren.

    Erg irritant als je via FTP upload naar bak 1 en de webserver haalt de data van bak 2 op.
    Je zou eens op drbd.org kunnen kijken. Dit is een block device mirroring daemon die zich presenteert als virtuele schijf à la LVS. I.c.m. LVS valt er heel veel zelf te bouwen.

  13. #28
    Ervaringen met NAS systemen
    3.810 Berichten
    Ingeschreven
    16/05/04

    Locatie
    Middelburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja

    Thread Starter
    Dit topic heeft ineens een andere topictitel?

    De topictitel was: "Ervaringen met NAS systemen"

    Wij zijn inmiddels in gesprek met NetApp en daar gaat onze keuze dan waarschijnlijk ook op vallen.

    Gisteren een demo gehad van het systeem (FAS270) en dat is me wel een stukje techniek waar je U tegen zegt.

    De goedkopere alternatieven kunnen zich toch niet meten bij wat NetApp te bieden heeft.

  14. #29
    Ervaringen met NAS systemen
    Software Development
    700 Berichten
    Ingeschreven
    20/04/03

    Locatie
    Haarlem

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Misschien iets wat te kort door de bocht, maar het lijkt me dat je met ISCSI en LVM al een aardig gedeelte van je problemen kan verhelpen.

    - ISCSI: Werkt onder elke OS versie.
    - LVM: Gemakelijk uitbreiden & SnapShots

    Ik heb zelf al een servertje geinstalleerd hiermee en werkt als een trein.

  15. #30
    Ervaringen met NAS systemen
    3.810 Berichten
    Ingeschreven
    16/05/04

    Locatie
    Middelburg

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    130 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja

    Thread Starter
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door electric
    Misschien iets wat te kort door de bocht, maar het lijkt me dat je met ISCSI en LVM al een aardig gedeelte van je problemen kan verhelpen.

    - ISCSI: Werkt onder elke OS versie.
    - LVM: Gemakelijk uitbreiden & SnapShots

    Ik heb zelf al een servertje geinstalleerd hiermee en werkt als een trein.
    Toch kan het zich niet meten met zo'n NetApp.

    Waarom niet?
    - Snelheid
    - Betrouwbaarheid

    Tevens heb je bij NetApp gewoon goede support, kapotte HDD? Dan krijg je gewoon een nieuwe hdd gratis.

    Daarnaast wil ik geen uren besteden aan het beheer van mijn storage, dat moet gewoon draaien zonder gezeur.

    Na een uitleg van 2 uur over alles ga je toch ineens heel anders kijken naar de gratis alternatieven.

    Het kost dan wel wat, maar dan heb je wel een platform waar je op kan bouwen (max 15T).

    Je kan natuurlijk met een paar linux bakken, LVM e.d. ook wel 15TB opslag bouwen, maar ik denk dat je dan bij lange na niet de snelheden haalt die zo'n apparaat haalt. Denk dat nog eens aan al het configwerk dat je er in moet steken.

    Daarnaast blijft het beheer van zo'n NetApp kinderspel.

    Het moet voor ons een compleet storage platform worden, daar moet je dus op kunnen vertrouwen.

Pagina 2 van de 15 Eerste 1 2 3 4 12 ... LaatsteLaatste

Webhostingtalk.nl

Contact

  • Rokin 113-115
  • 1012 KP, Amsterdam
  • Nederland
  • Contact
© Copyright 2001-2018 Webhostingtalk.nl.
Web Statistics