Likes Likes:  0
Resultaten 1 tot 6 van de 6
Geen
  1. #1
    SORBS beetje goed? Blacklist ook WXS
    geregistreerd gebruiker
    282 Berichten
    Ingeschreven
    30/04/04

    Locatie
    Eindhoven

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: 17160052
    Ondernemingsnummer: nvt

    Thread Starter

    SORBS beetje goed? Blacklist ook WXS

    Hoi,

    Ik heb o.a. de 'SPAM' RBL van SORBS ingesteld staan op onze servers.

    Nu zie ik dat hij vandaag ook een smtp van WXS heeft geblocked:

    Code:
    Jan 11 13:44:44 db01 rblsmtpd: spam.dnsbl.sorbs.net blocked 195.121.247.12 psmtp03.wxs.nl -
    Toch wel vrij heftig om grote providers te blocken als een van hun klanten spam verstuurt. Moeten deze SMTP's niet op een soort van white-list komen te staan bij SORBS ? Is SORBS daarom niet een beetje teveel van het goede?

    En wat stellen jullie in ? 451 (deferrals) of 553 error's voor de RBL ? (dus resp. later nog es proberen .. of meteen rejecten en retourneren.

  2. #2
    SORBS beetje goed? Blacklist ook WXS
    Zaankanter
    2.217 Berichten
    Ingeschreven
    26/05/04

    Locatie
    Zaanstad

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: ja
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Er is Nederlandse NL-WHITELIST voor dit soort gevallen:
    What is the NL-Whitelist?
    The NL-Whitelist is a DNS based whitelist maintained by BIT. It can be used in combination with any blacklist. The purpose of the list is to avoid blocking mail from the relay servers of large Dutch access providers. The NL-Whitelist existed long before VIRBL.
    Are my mailservers on the NL-Whitelist?
    The NL Whitelist is a DNSBL. If the IP of your box is 192.0.2.1, you can lookup 1.2.0.192.nlwhitelist.dnsbl.bit.nl. If it returns 127.0.0.2, your box is whitelisted

    http://virbl.bit.nl/faq.php
    Ik geef volgens mij errorcode 550 terug.

  3. #3
    SORBS beetje goed? Blacklist ook WXS
    geregistreerd gebruiker
    282 Berichten
    Ingeschreven
    30/04/04

    Locatie
    Eindhoven

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: 17160052
    Ondernemingsnummer: nvt

    Thread Starter
    Ok .. wist ik niet .. maar hoe stel je dat dan precies in als je SORBS instelling de mail wèl tegenhoudt ?

    Bijv. in qmail .. moet ik dan ipv 'rblsmtpd -r <rbl source>' de '-a <anti-rbl source>' toevoegen? En werkt dat dan netjes samen met de RBL's ?

    Dus stel ik heb deze regel :

    'rblsmtpd -r spam.dnsbl.sorbs.net -a whitelist.nl'

    ... en het adres komt voor in de eerste '-r' source .. maar OOK in de '-a' source .. laat hij hem dan alsnog door ?
    Laatst gewijzigd door BoX; 11/01/06 om 16:48.

  4. #4
    SORBS beetje goed? Blacklist ook WXS
    BoFH
    1.034 Berichten
    Ingeschreven
    24/11/03

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Bedrijf: Vevida B.V
    Functie: Systeembeheerder
    Registrar SIDN: ja
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Zoals overal en altijd: de eerste rule telt. Dus eerst whitelisten dan blacklisten (handig he, manpages en Google...).
    --
    VEVIDA Services, http://www.vevida.com

  5. #5
    SORBS beetje goed? Blacklist ook WXS
    geregistreerd gebruiker
    282 Berichten
    Ingeschreven
    30/04/04

    Locatie
    Eindhoven

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: 17160052
    Ondernemingsnummer: nvt

    Thread Starter
    Ok dank je ! .. Ik had inderdaad de whitelist al vooraan gezet.

    Ik kon die wetenschap trouwens niet vinden in de man's .. vandaar dat ik een bevestiging wilde.

  6. #6
    SORBS beetje goed? Blacklist ook WXS
    geregistreerd gebruiker
    282 Berichten
    Ingeschreven
    30/04/04

    Locatie
    Eindhoven

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: 17160052
    Ondernemingsnummer: nvt

    Thread Starter
    Hmmm .. ik had ook de 'dul.dnsbl.sorbs.net' erop staan (Dynamic IP lijst). Maar dan kan ik mijn server dus niet meer gebruiken als SMTP in mijn mailprogramma ... omdat mijn netwerk op kantoor een dynamisch IP adres heeft ...

    Is dat normal-behavior ? Lijkt me wel he ?

Webhostingtalk.nl

Contact

  • Rokin 113-115
  • 1012 KP, Amsterdam
  • Nederland
  • Contact
© Copyright 2001-2026 Webhostingtalk.nl.
Web Statistics