Likes Likes:  0
Resultaten 1 tot 12 van de 12
Geen

Onderwerp: Spamvraagje

  1. #1
    Spamvraagje
    Moet ik hier wat typen?
    476 Berichten
    Ingeschreven
    15/02/04

    Locatie
    Lutjesbroek

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: -
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Thread Starter

    Spamvraagje

    Beste,

    Ik krijg heel veel spam. Niet zo'n probleem opzich. Maar nu krijg ik ook spam van een adres: service@mijneigendomeinnaam.nl Dat service account bestaat alleen helemaal niet... Nu maak ik me er zelf niet zo druk om, maar kan het op de een of andere manier toch kwaad dat het van mijn eigen domein afkomt? Is er bijvoorbeeld uit af te leiden dat ze ook daadwerkelijk via mijn server versturen, of is dat niet het geval.

    Misschien dat iemand mijn twijfel weg kan nemen..

    Bedankt!

  2. #2
    Spamvraagje
    Sebastiaan Stok
    2.468 Berichten
    Ingeschreven
    20/12/04

    Locatie
    Rotterdam

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    86 Berichten zijn liked


    Naam: Sebastiaan Stok

    Kijk je in maillog en zie de broncode van de email, Received: from.

    Is het echt spam of een virus ?
    Dit heb ook gehad, bleek dus dat me zwager sober had of zo iets.
    Park The Hosting Manager - your friend in hosting software

  3. #3
    Spamvraagje
    Meneer de Directeur
    12.253 Berichten
    Ingeschreven
    11/05/04

    Locatie
    Valkenswaard / Eindhoven

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: ja
    KvK nummer: 17186890

    Je kunt van ieder domeinnaam zogenaamd zo'n mail sturen.
    Gewoon weggooien en vergeten/

  4. #4
    Spamvraagje
    HIER GEEN URL PLAATSEN!
    2.323 Berichten
    Ingeschreven
    08/04/04

    Locatie
    Rotterdam

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: 10042199
    Ondernemingsnummer: nvt

    Dat heet 'spoofing'. Daarbij kan het inderdaad lijken alsof je jezelf spamt. Spoofed Spam gedraagt zich alsof het via betrouwbare servers is verstuurd. Lastig dus voor de spamfilters.

  5. #5
    Spamvraagje
    Moet ik hier wat typen?
    476 Berichten
    Ingeschreven
    15/02/04

    Locatie
    Lutjesbroek

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: -
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Thread Starter
    Oke! Bedankt. Daar ging ik al van uit

  6. #6
    Spamvraagje
    Moet ik hier wat typen?
    476 Berichten
    Ingeschreven
    15/02/04

    Locatie
    Lutjesbroek

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: -
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Thread Starter
    Toch nog een vraag hier over. Veel andere accounts op mijn server (Klanten dus ook) krijgen deze mailtjes nu ook, waar het lijkt alsof ze van ons zijn. In de mailtjes staat info over het blokkeren van hun mailadres. Hier wordt dan een bijlage bij gedaan. Ik wil deze mailtjes stoppen, maar ik heb geen idee hoe... Kan dit op de een of andere manier in DA, of ergens anders...

    Ik hoop dat iemand me kan helpen hiermee...

  7. #7
    Spamvraagje
    Sebastiaan Stok
    2.468 Berichten
    Ingeschreven
    20/12/04

    Locatie
    Rotterdam

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    86 Berichten zijn liked


    Naam: Sebastiaan Stok

    Dat is dus een virus dat (*PIEP*) ding heb ik ook gehad, in iedergeval me zwager.

    Kan iemand zijn die dat virus heeft en dan jou email adres in zijn/haar adresboek.
    Dat stuurd hij hem rond, het virus heet 'W32.Mytob.CH@mm'.
    Park The Hosting Manager - your friend in hosting software

  8. #8
    Spamvraagje
    Moet ik hier wat typen?
    476 Berichten
    Ingeschreven
    15/02/04

    Locatie
    Lutjesbroek

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: -
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Thread Starter
    Dat lijkt me hier toch niet aan de hand, want dan zou die gene dus ook precies enkele mailadressen van klanten op mijn server in z'n adresboek moeten hebben staan.

  9. #9
    Spamvraagje
    Sebastiaan Stok
    2.468 Berichten
    Ingeschreven
    20/12/04

    Locatie
    Rotterdam

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    86 Berichten zijn liked


    Naam: Sebastiaan Stok

    Zie symanctec
    http://securityresponse.symantec.com...tob.ch@mm.html

    Dat ding versuurd naar wilekurige email adresen: mary, bob, etc..
    Park The Hosting Manager - your friend in hosting software

  10. #10
    Spamvraagje
    Banned
    223 Berichten
    Ingeschreven
    21/05/05

    Locatie
    .nl / .de / .fr

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: nee

    Origineel geplaatst door Rollerscapes
    Zie symanctec
    http://securityresponse.symantec.com...tob.ch@mm.html

    Dat ding versuurd naar wilekurige email adresen: mary, bob, etc..
    Nou..., het verstuurd ook naar emailadressen die een geinfecteerde pc in het adresboek heeft staan hoor

    X-Symantec-TimeoutProtection: 0
    Return-path: <admin@..............nl>
    Envelope-to: sales@.............nl
    Delivery-date: Wed, 29 Jun 2005 02:38:22 +0200
    Received: from [194.78.95.99] (helo=............nl)
    by ikbengeenhostmeer.............nl with esmtp (Exim 4.42)
    id 1DnQar-0000gj-4V
    for sales@...............nl; Wed, 29 Jun 2005 02:38:22 +0200
    From: admin@...............nl
    To: sales@...............nl
    Subject: Your password has been successfully updated
    Date: Wed, 29 Jun 2005 02:40:41 +0200
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: multipart/mixed;
    boundary="----=_NextPart_000_0003_034B0014.7B428A51"
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal

    This is a multi-part message in MIME format.

    ------=_NextPart_000_0003_034B0014.7B428A51
    Content-Type: text/html;
    charset="ISO-8859-1"
    Content-Transfer-Encoding: 7bit


    <html>
    <body>
    <BR><STRONG>Dear user sales, </STRONG><BR>
    <BR>You have successfully updated the password of your .............. account.<BR>
    <BR>If you did not authorize this change or if you need assistance with your account, please contact .............. customer service at: admin@...............nl<BR>
    <BR>Thank you for using ..............!
    <BR>The .............. Support Team <BR>
    <BR><BR><BR><BR><BR>
    <BR>+++ Attachment: No Virus (Clean)
    <BR>+++ .............. Antivirus - www................nl
    </body>
    </html>



    ------=_NextPart_000_0003_034B0014.7B428A51
    Content-Type: application/octet-stream;
    name="accepted-password.zip"
    Content-Transfer-Encoding: base64
    Content-Disposition: attachment;
    filename="accepted-password.zip"

  11. #11
    Spamvraagje
    timmy
    496 Berichten
    Ingeschreven
    15/08/03

    Locatie
    Amsterdam

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    ik hou mijn maillog ook enige tijd in de gaten en het valt me op dat 99% crap is!!

    ik heb m ff uitgezet, (de sendmail), en nu is er nix aan de hand. Logisch uiteraard... maar toch heb ik het gevoel dat er spam gestuurd wordt vanaf mijn server en omdat deze dan niet aankomen En het afzend adres niet juist is worden deze 'mails' in een bepaalde dir gezet.

    als ik dan kijk met tail zie ik bijvoorbeeld:

    Jun 29 12:48:32 server sendmail[4869]: j5TAmTcA004869: lost input channel from static61.11.126-91.dsl-bar.eth.net [61.11.126.91] (may be forged) to MTA after rcpt
    Jun 29 12:48:32 server sendmail[4869]: j5TAmTcA004869: from=<jack@gto.net.om>, size=0, class=0, nrcpts=0, proto=ESMTP, daemon=MTA, relay=static61.11.126-91.dsl-bar.eth.net [61.11.126.91] (may be forged)
    Jun 29 12:49:05 server sendmail[4816]: j5TAltdi004816: lost input channel from lline-202-65-138-50.pol.net.in [202.65.138.50] (may be forged) to MTA after mail
    Jun 29 12:49:05 server sendmail[4816]: j5TAltdi004816: from=<learn@school.edu>, size=0, class=0, nrcpts=0, proto=SMTP, daemon=MTA, relay=lline-202-65-138-50.pol.net.in [202.65.138.50] (may be forged)


    kan het zijn dat men spam van mijn server stuurt?

  12. #12
    Spamvraagje
    Sebastiaan Stok
    2.468 Berichten
    Ingeschreven
    20/12/04

    Locatie
    Rotterdam

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    86 Berichten zijn liked


    Naam: Sebastiaan Stok

    Als je dit toe laat wel ja, ik zelf gebruikt hier tegen pop-before-smtp
    Park The Hosting Manager - your friend in hosting software

Webhostingtalk.nl

Contact

  • Rokin 113-115
  • 1012 KP, Amsterdam
  • Nederland
  • Contact
© Copyright 2001-2026 Webhostingtalk.nl.
Web Statistics