Likes Likes:  0
Resultaten 1 tot 7 van de 7
  1. #1
    Iemand ervaring met Moodle?
    Service/Support = Heilig
    834 Berichten
    Ingeschreven
    18/08/07

    Locatie
    Arnhem

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    42 Berichten zijn liked


    Naam: Maikel
    Bedrijf: Vertixo B.V.
    URL: www.vertixo.com
    KvK nummer: 53940628
    TrustCloud: vertixo
    View vertixo's profile on LinkedIn

    Thread Starter

    Iemand ervaring met Moodle?

    Hoi

    Heeft er iemand ervaring met Moodle?

    Er is een basisschool die moodle gebruikt en ze kunnen naar eigen zeggen maar maximaal 15 gebruikers aan die tegelijkertijd ingelogd zijn.
    Nou denk ik ach dat zal wel aan de hardware liggen dus heb ik als test een vpsje opgezet met Moodle welke 20GB disk, 4GB ram, 2 x cpu 2.7Ghz en hun dit laten testen.
    Nu wordt er beweerd dat na de 40e aangemelde gebruiker de server vast loopt.

    Heb wat lopen googelen en ik word niet veel wijzer helaas, ik kan gewoon niet geloven dat Moodle maar zo'n kleine aantal gebruikers tegelijkertijd kan serveren.

    Dus de vraag, wie kan mij vertellen of 250 gebruikers tegelijkertijd ingelogd op Moodle mogelijk is en zo ja wat de hardware specs dienen te zijn?

  2. #2
    Iemand ervaring met Moodle?
    geregistreerd gebruiker
    62 Berichten
    Ingeschreven
    23/08/09

    Locatie
    Groesbeek

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Ik ken Moodle niet vanuit de beheerderskant, enkel vanaf de gebruikerskant (mijn school gebruikt Moodle ook).
    Het is een school met zo'n 1600 leerlingen en soms moeten hele klassen tegelijk op de ELO en dat gaat altijd probleemloos.
    Lijkt me ook sterk dat genoemde specs te zwak zijn voor Moodle? Voor zover ik weet is het gewoon web-based, dus lijkt me vreemd als hij dicht slaat na 40 aanmeldingen

  3. #3
    Iemand ervaring met Moodle?
    geregistreerd gebruiker
    1.839 Berichten
    Ingeschreven
    16/06/04

    Locatie
    Heerhugowaard,Schiphol Rijk

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 Berichten zijn liked


    Bedrijf: truong-is
    Functie: System Engineer
    URL: truongis.com
    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: 37112402
    Ondernemingsnummer: NVT

    We hebben hier voor een aantal scholen dit draaien
    200+ gebruikers is geen probleem op een simpele p4 moet gewoon werken.
    Je moet wel wat dingen in de configs aanpassen.
    php.ini en dergelijke.

    Specs zijn niet zo super maar het werkt zonder problemen.
    en 40 users is net 1 klas die online kan werken.... lijkt mij niet ideal

    server1 oudere server
    intel pentium 4 3000 mhz (single core)
    2 gb
    sharedhosting
    200+ zonder problemen

    server2 nieuwere server
    x3220 (quad core 2400 mhz)
    8 gb
    dedicated moodle bak.
    500+ gebruikers zonder problemen

  4. #4
    Iemand ervaring met Moodle?
    Service/Support = Heilig
    834 Berichten
    Ingeschreven
    18/08/07

    Locatie
    Arnhem

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    42 Berichten zijn liked


    Naam: Maikel
    Bedrijf: Vertixo B.V.
    URL: www.vertixo.com
    KvK nummer: 53940628
    TrustCloud: vertixo
    View vertixo's profile on LinkedIn

    Thread Starter
    Maar een standaard install, geen cursussen etc gewoon leeg kan toch nooit 40 pc's zijn max
    Mis ik iets?

  5. #5
    Iemand ervaring met Moodle?
    geregistreerd gebruiker
    1.839 Berichten
    Ingeschreven
    16/06/04

    Locatie
    Heerhugowaard,Schiphol Rijk

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 Berichten zijn liked


    Bedrijf: truong-is
    Functie: System Engineer
    URL: truongis.com
    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: 37112402
    Ondernemingsnummer: NVT

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door cyberbootje Bekijk Berichten
    Maar een standaard install, geen cursussen etc gewoon leeg kan toch nooit 40 pc's zijn max
    Mis ik iets?
    Dat is idd vreemd als het leeg is.
    Kijk eens waarop het blijft hangen kan van alles zijn.
    cpu zal het em niet aan liggen.

    logbestanden.

  6. #6
    Iemand ervaring met Moodle?
    chmod -R 777 /
    2.323 Berichten
    Ingeschreven
    17/03/07

    Locatie
    Kortrijk - Mechelen - Brussel - Rotterdam

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    15 Berichten zijn liked


    Naam: Arne-Wynand
    View arnewynand's profile on LinkedIn

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door cyberbootje Bekijk Berichten
    Nu wordt er beweerd dat na de 40e aangemelde gebruiker de server vast loopt
    Sja, hou ook'ns in de gaten wat de effectieve load op die server is.
    Scholen=+50% youtube, netlog, hyves,.. aan verkeer. Bij ons dan toch. Voor hetzelfde geld zit er gewoon iemand de verbinding dicht te trekken, of loopt de les af en slaan alle leerlingen eventjes hun powerpoint op op moodle.

    Je kan moodle ook laten hosten door moodle-parner alikes.
    Laatst gewijzigd door wonko; 24/09/09 om 07:39.



  7. #7
    Iemand ervaring met Moodle?
    geregistreerd gebruiker
    3.705 Berichten
    Ingeschreven
    26/11/05

    Locatie
    Duivendrecht

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    27 Berichten zijn liked


    Naam: Gert Jan
    KvK nummer: 34272910

    Max aantal concurrent gebruikers: RAM geheugen in GB * 50
    Max aantal gebruikers: max aantal concurrent gebruikers * 5
    Dit is het handvat dat Moodle aangeeft. Natuurlijk zit er meer in een server dan alleen RAM maar het is een begin punt. Zelf heb ik gemerkt dat een PHP accelerator (Moodle beschrijft hier ook de mitsen en maren van) enorm kan helpen om de load te drukken.

Labels voor dit Bericht

Webhostingtalk.nl

Contact

  • Rokin 113-115
  • 1012 KP, Amsterdam
  • Nederland
  • Contact
© Copyright 2001-2018 Webhostingtalk.nl.
Web Statistics