Resultaten 1 tot 15 van de 16
Pagina 1 van de 2 1 2 LaatsteLaatste
  1. #1
    Ervaring met Openstack?
    geregistreerd gebruiker
    31 Berichten
    Ingeschreven
    06/07/15

    Locatie
    Helmond

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Naam: Nike Tiggelaar
    Bedrijf: Connect Your Office
    Functie: Eigenaar
    URL: www.connectyouroffice.nl
    KvK nummer: 53612981

    Thread Starter

    Ervaring met Openstack?

    Heeft er iemand ervaring met het inrichten van Openstack?
    Als ik google kom ik vele oplossingen tegen, vaak ook maatwerk. Daarnaast ook verschillende aangepaste versies van Openstack.

    Om die reden ben ik benieuwd wat de ervaringen zijn, welke installatie bestanden er gebruikt zijn en welke OS er gebruikt is om Openstack op te installeren?

  2. #2
    Ervaring met Openstack?
    Professional
    2.966 Berichten
    Ingeschreven
    05/02/05

    Locatie
    Alkmaar

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    101 Berichten zijn liked


    Naam: Thomas
    Registrar SIDN: JA
    ISPConnect: Lid
    KvK nummer: 76706966

    OpenStack installeren is niet iets wat je even doet. Je moet over meer nadenken dan wat Google je vertelt. Je wilt in ieder geval dicht bij de vanilla versies van OpenStack blijven omdat de ontwikkeling snel gaat en je mee moet in de vaart der volkeren. Niet upgraden betekent achterlopen en achterlopen betekent stil staan. Het upgrade traject wordt daarna steeds moeilijker. Er kleven ook nadelen aan die snelle ontwikkeling want de documentatie gaat lang niet zo snel. De configuratie is daardoor niet altijd gemakkelijk en zonder inhoudelijke kennis van alle verschillende componenten binnen het OpenStack ecosysteem wordt dat alleen maar moeilijker.

    Je kunt ook kiezen voor een oplossing van een partij als Mirantis. Dan heb je een out-of-the-box oplossing die je dwingt bepaalde keuzes te maken. Je bent minder flexibel maar ook dat is een keuze.

  3. #3
    Ervaring met Openstack?
    geregistreerd gebruiker
    31 Berichten
    Ingeschreven
    06/07/15

    Locatie
    Helmond

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Naam: Nike Tiggelaar
    Bedrijf: Connect Your Office
    Functie: Eigenaar
    URL: www.connectyouroffice.nl
    KvK nummer: 53612981

    Thread Starter
    Mirantis had ik inderdaad ook voorbij zien komen en dat klonk interessant. Maar als ik je goed begrijp dan is dat een implementatie met beperkingen?
    *Daar staat dan weer niets over beschreven op hun website :P

  4. #4
    Ervaring met Openstack?
    geregistreerd gebruiker
    2.054 Berichten
    Ingeschreven
    14/07/03

    Locatie
    Goes

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    43 Berichten zijn liked


    Naam: Sebastiaan Koetsier
    Bedrijf: Sentia BV
    Functie: Senior Network Engineer
    URL: www.sentia.com
    View jskoetsier's profile on LinkedIn

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door tiggel85 Bekijk Berichten
    Mirantis had ik inderdaad ook voorbij zien komen en dat klonk interessant. Maar als ik je goed begrijp dan is dat een implementatie met beperkingen?
    *Daar staat dan weer niets over beschreven op hun website :P
    Om wat meer van Openstack te begrijpen zou ik eerst beginnen met een enkele node met DevStack om te kijken hoe/wat allemaal babbelt met elkaar, daar dit niet "even" een vmware installatie is en heel veel services heeft die goed met elkaar moeten kunnen communiceren en tijdens de deployment moet daar goed over nagedacht worden (een deployment doe je effectief maar 1 keer waarna je uitbouwt).

    Mirantis kan zeker een goede keus zijn, dit is een versie zonder beperkingen, maar je zit wel gebonden aan de OpenStack versies die hun in hun release geven, dat is de beperking.. nadeel is, Mirantis is recent overgenomen door een hostingclub, dus qua toekomstverwachtingen.. mwa mwa.. en je bent vrij beperkt in wat je wil doen.

    Wil je wat meer die-hard gaan op OpenStack, kun je altijd nog met puppet spelen; https://docs.openstack.org/developer...enstack-guide/

    Ik hoop dat je er wat aan hebt, suc6!
    Expert Network Engineer - SENTIA BV (AS8315)

  5. #5
    Ervaring met Openstack?
    geregistreerd gebruiker
    31 Berichten
    Ingeschreven
    06/07/15

    Locatie
    Helmond

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Naam: Nike Tiggelaar
    Bedrijf: Connect Your Office
    Functie: Eigenaar
    URL: www.connectyouroffice.nl
    KvK nummer: 53612981

    Thread Starter
    Thanks phreak, daar kan ik wel iets mee. Dit geeft meerdere interessante opties.
    Zoiezo zal het toch beginnen met testen hoe het e.e.a. werkt

  6. #6
    Ervaring met Openstack?
    Server Freak
    3.608 Berichten
    Ingeschreven
    19/05/06

    Locatie
    Assen

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    215 Berichten zijn liked


    Naam: Sinterklaas
    KvK nummer: 04069370

    Hier ook naar OpenStack gekeken maar op terug gekomen. Hoor inmiddels ook partijen die het al jaren hebben gebruikt maar er nu op terug komen en voor wat anders kiezen.

    Ik vraag me altijd af wat de reden van iemand is om voor OpenStack te kiezen, behalve dat je er zelf ook flink tegenaan kan programmeren.

  7. #7
    Ervaring met Openstack?
    geregistreerd gebruiker
    137 Berichten
    Ingeschreven
    10/04/17

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Naam: Alias

    Wij hebben in het begin ook veel met OpenStack gedaan, maar liepen na verloop van tijd tegen allerlei compatibiliteitsproblemen aan. Naar mijn mening alleen gaaf als je er echt heel veel verstand van hebt en ook zelf kan programmeren/ tweaken.

  8. #8
    Ervaring met Openstack?
    geregistreerd gebruiker
    484 Berichten
    Ingeschreven
    09/09/05

    Locatie
    Beilen / Groningen

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    25 Berichten zijn liked


    Naam: Jasper Aikema
    Bedrijf: ja - advies en beheer
    Functie: Eigenaar
    URL: www.jasperaikema.nl
    KvK nummer: 55931480
    View jasperaikema's profile on LinkedIn

    OpenStack is een complex systeem, waarbij je veel componenten hebt die met elkaar praten. In de tijd dat ik mijn eerste OpenStack cloud heb opgezet waren er nog niet zoveel componenten (dat was in 2012 en dan heb je het over 5 componenten, op dit moment zijn dit er minimaal 9).

    Daarnaast is het ook mogelijk om bepaalde componenten te vervangen door andere componenten als dat je beter ligt.

    Om hier mee te spelen zou ik je idd aanraden om eens te kijken naar devstack. Dit is een test omgeving voor ontwikkelaars, dus niet voor beheerders. Maar je krijgt wel een idee van welke componenten er allemaal zijn.
    Je mist wel het scale-out gedeelte, en dat moet je vooral denken aan hoe je het netwerk vorm wilt geven en wat je wilt doen met shared storage.

    Een tool van bijvoorbeeld Mirantis is leuk om te gebruiken, maar zonder kennis om het te debuggen als er dingen fout gaan (en dat gaat na een paar dagen/weken/maanden zeker gebeuren) is dit niet verstandig om te gebruiken.

    Volgens mij zijn er drie opties:
    1. Je zorgt ervoor dat je zelf de kennis hebt om het één en ander op te zetten (dit betekend een paar vanaf de grond opbouwen zonder tooling als puppet, salt, chef en dergelijke). Zodra je dat snap kun je het opzetten met een net config management systeem wat je kent.
    2. Je laat het installeren door een externe partij. Zorgt ervoor dat je snap wat er gebeurt en verlangt goede documentatie van wat er precies gebouwd is. Daarna zorg je ervoor dat je deze partij het support blijft doen. Ondertussen zorg je ervoor dat je snapt hoe het werkt en beetje bij beetje neem je het beheer over van deze partij.
    3. Je bouwt een OpenStack omgeving met een config management tool en hoopt dat er nooit iets stuk gaat. Op gegevens moment zullen er dingen stuk gaan (bijvoorbeeld logging wat vol loopt) en zit je met een omgeving die het niet lekker doet en klanten die klagen.

    Mocht je meer informatie willen hebben, dan kun je me altijd een email sturen op tech[@}ja-hosting.eu.
    ja - advies en beheer: Hosting in de cloud - the next big thing!

  9. #9
    Ervaring met Openstack?
    geregistreerd gebruiker
    31 Berichten
    Ingeschreven
    06/07/15

    Locatie
    Helmond

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Naam: Nike Tiggelaar
    Bedrijf: Connect Your Office
    Functie: Eigenaar
    URL: www.connectyouroffice.nl
    KvK nummer: 53612981

    Thread Starter
    Ik ga er zeker mee aan de slag, al klinkt het steeds minder interessant voor productie.
    Zijn er andere interessante alternatieven voor het opzetten van rendabele IAAS diensten?

  10. #10
    Ervaring met Openstack?
    Server Freak
    3.608 Berichten
    Ingeschreven
    19/05/06

    Locatie
    Assen

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    215 Berichten zijn liked


    Naam: Sinterklaas
    KvK nummer: 04069370

    OpenNebula. Soort OpenStack maar mijn inziens vriendelijker in gebruik.

  11. #11
    Ervaring met Openstack?
    geregistreerd gebruiker
    31 Berichten
    Ingeschreven
    06/07/15

    Locatie
    Helmond

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Naam: Nike Tiggelaar
    Bedrijf: Connect Your Office
    Functie: Eigenaar
    URL: www.connectyouroffice.nl
    KvK nummer: 53612981

    Thread Starter
    Kan interessant zijn....maar is dat ook te koppelen aan WHMCS of een ander soort gelijk panel?

  12. #12
    Ervaring met Openstack?
    geregistreerd gebruiker
    2.054 Berichten
    Ingeschreven
    14/07/03

    Locatie
    Goes

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    43 Berichten zijn liked


    Naam: Sebastiaan Koetsier
    Bedrijf: Sentia BV
    Functie: Senior Network Engineer
    URL: www.sentia.com
    View jskoetsier's profile on LinkedIn

    Ik hoor ook veel goede verhalen over ProxMox, dat is een product wat ook erg volwassen aan het worden is.
    Expert Network Engineer - SENTIA BV (AS8315)



  13. #13
    Ervaring met Openstack?
    geregistreerd gebruiker
    707 Berichten
    Ingeschreven
    09/04/08

    Locatie
    Weert

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    11 Berichten zijn liked


    Bedrijf: Openworx
    URL: www.openworx.nl
    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: 14129365
    Ondernemingsnummer: nvt

    Al eens gekeken naar Cloudstack?
    https://www.openworx.nl | Cloud diensten - IT - ERP - Odoo Hosting

  14. #14
    Ervaring met Openstack?
    geregistreerd gebruiker
    707 Berichten
    Ingeschreven
    09/04/08

    Locatie
    Weert

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    11 Berichten zijn liked


    Bedrijf: Openworx
    URL: www.openworx.nl
    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: 14129365
    Ondernemingsnummer: nvt

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door phreak Bekijk Berichten
    Ik hoor ook veel goede verhalen over ProxMox, dat is een product wat ook erg volwassen aan het worden is.
    Proxmox wordt best veel gebruikt. Ik gebruik Proxmox al jaren naar tevredenheid.
    https://www.openworx.nl | Cloud diensten - IT - ERP - Odoo Hosting

  15. #15
    Ervaring met Openstack?
    geregistreerd gebruiker
    484 Berichten
    Ingeschreven
    09/09/05

    Locatie
    Beilen / Groningen

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    25 Berichten zijn liked


    Naam: Jasper Aikema
    Bedrijf: ja - advies en beheer
    Functie: Eigenaar
    URL: www.jasperaikema.nl
    KvK nummer: 55931480
    View jasperaikema's profile on LinkedIn

    Om je van een goed advies te voorzien is het voor ons handig om te weten wat je wilt. Wat is de reden dat je opzoek bent naar iets.

    Mogelijk is OpenStack idd het juiste stuk software of ben je beter af met idd Proxmox of CloudStack. Daarnaast zou het misschien al genoeg zijn als je KVM met de Virtual Manager gebruikt. Verder heb je nog XenServer, vmware of Hyper-V.

    Allemaal afhankelijk van wat je wensen zijn en waar je het voor wilt gebruiken.
    ja - advies en beheer: Hosting in de cloud - the next big thing!

Pagina 1 van de 2 1 2 LaatsteLaatste

Labels voor dit Bericht

Webhostingtalk.nl

Contact

  • Rokin 113-115
  • 1012 KP, Amsterdam
  • Nederland
  • Contact
© Copyright 2001-2018 Webhostingtalk.nl.
Web Statistics