Op een dag brabbelde webconcurrent...
> Subject: Re: goedkoopste webhosting van Nederland
www.usenet.nl en ff goed de faq doorlezen.
--
Crabby
Likes: 0
Op een dag brabbelde webconcurrent...
> Subject: Re: goedkoopste webhosting van Nederland
www.usenet.nl en ff goed de faq doorlezen.
--
Crabby
Geert Booster:
>Volgens mijn bronnen staat de handelsnaam "WebConcurrent" niet
>geregistreerd.
"Een registratie is niet vereist om het recht te doen ontstaan.
Inschrijving van de handelsnaam in het handelsregister is dan ook geen
vereiste voor het ontstaan van het handelsnaamrecht."
http://www.kvk.nl/artikel/artikel.as...82§ieID=59
En ook:
"Het recht op een handelsnaam ontstaat wanneer u als eerste de betreffende
handelsnaam gebruikt als handelsnaam voor uw onderneming. De handelsnaam
wordt gebruikt zodra uw naam wordt vermeld [...] in advertenties [...]"
Door deze spam is een handelsnaamrecht ontstaan :-/
--
René Pijlman
Wat wil jij leren? http://www.leren.nl
webconcurrent wrote:
> Beste Jan, een prijzenoorlog -hier- starten is de bedoeling niet. Tevens
> betreft het hier geen tijdelijke/speciale acties, het is gewoon consequent
> de deal die wij als Webconcurrent tegen -concurrende- prijzen aanbieden, als
> men dat meteen een 'prijzenoorlog' wilt noemen - het zij zo.
>
1. Jij start een 'prijzenoorlog' door hier, *tegen* het charter in,
aanbiedingen te plaatsen (c.q. te spammen).
2. Leer ajb quoten: http://www.leerquoten.nl
--
Met vriendelijke groet / Best regards,
Jan Reilink, VEVIDA Nederland BV
Postbus 329, 9700 AH GRONINGEN, +31(0)50 - 5492234
In article <t2u130ttvq6909d54tkjgs45sdniifqnra@4ax.com>,
Rene Pijlman wrote:
> "Een registratie is niet vereist om het recht te doen ontstaan.
> Inschrijving van de handelsnaam in het handelsregister is dan ook geen
> vereiste voor het ontstaan van het handelsnaamrecht."
> http://www.kvk.nl/artikel/artikel.as...82§ieID=59
>
> En ook:
>
> "Het recht op een handelsnaam ontstaat wanneer u als eerste de betreffende
> handelsnaam gebruikt als handelsnaam voor uw onderneming. De handelsnaam
> wordt gebruikt zodra uw naam wordt vermeld [...] in advertenties [...]"
>
> Door deze spam is een handelsnaamrecht ontstaan :-/
Maar. Dan heb ik nog geen antwoord op de vraag wat er gebeurt als
bedrijf $x het nu *wel* zou gaan gebruiken. De KvK weet van niets dus
zal volgens mij het meteen accepteren. Van wie is die naam nu
uiteindelijk als ik de rechtmatige eigenaar ben volgens de KvK?
Geert
"Geert Booster" <geert@simba.webboost.nl> wrote in message
news:slrnc31to0.5uq.geert@simba.webboost.nl...
> In article <4030edad$0$147$e4fe514c@dreader6.news.xs4all.nl >,
> Hint 1:
>
> Volgens mijn bronnen staat de handelsnaam "WebConcurrent" niet
> geregistreerd. Ja, IJsselmedia wel, dat is ook een SIDN partner. Waarom
> host je het zooitje trouwens bij Vevedia als je eigen SIDN partnership
> hebt?
IJsselMedia is weldegelijk een handelsnaam en als produkt van IJsselmedia
hebben we ook EasyCreator en nu bijvoorbeeld ook De Webconcurrent.
Wat is daar het probleem mee?
Daarbij een site hosten bij een 3e partij kan erg handig zijn als er een
probleem is met je eigen server, postmaster mail routeren naar een extrene
server etc.
Ik noem het een veiligheidsklep. Dat dat nu bij Vevida is komt omdat wij
Vevida een prima partij vinden.
> Morgen 1 fax de deur uit en je zou een probleem kunnen hebben. Echter,
> ik heb er over gedacht, en ik zal het maar niet doen. Voorkomt een hoop
> problemen.
Ik ben benieuwd? Nog geen problemen gehad hoor.
> Hint 2:
>
> Leer ajb eens quoten.. [1]
> [1] http://www.leerquoten.nl
Ah man!
"webconcurrent" <web@webconcurrent.com> wrote in message
news:4030f02d$0$148$e4fe514c@dreader6.news.xs4all. nl...
> haha grapjes, een bericht 'aan een individu' sturen in een -nieuwsgroep-
?!
> Hoe zie je dat voor je dan?
>
> Daarbij wat nou spam, ik had een nieuwtje te melden: een nieuwe webhoster
> die de goedkoopste van Nederland is - is dat spam?
> Ik heb toch niet 100x hetzelfde bericht zitten posten ofzo?
>
>
Ja dat is spammen.
btw
http://www.leerquoten.nl/
--
BoBjUh
bobjuh@vicci.invalid Change .invalid to .nl
Geert Booster:
>Rene Pijlman:
>> Door deze spam is een handelsnaamrecht ontstaan :-/
>
>Maar. Dan heb ik nog geen antwoord op de vraag wat er gebeurt als
>bedrijf $x het nu *wel* zou gaan gebruiken.
Dan handelt bedrijf $x in strijd met de handelsnaamwet. Zie aldaar.
>De KvK weet van niets dus zal volgens mij het meteen accepteren.
De inhoud van het handelsregister is niet bepalend voor het
handelsnaamrecht. Het hele register komt in de handelsnaamwet niet eens
voor (als ik het in gauwigheid goed zag).
>Van wie is die naam nu uiteindelijk als ik de rechtmatige eigenaar
>ben volgens de KvK?
Dat ben je niet, zoals blijkt uit hetgeen ik citeerde.
Als jij een naam registreert nadat iemand anders hem al in het economisch
verkeer gebruikte, dan is die registratie van jou niets waard (mits, maar,
tenzij, etc. enz.).
--
René Pijlman
Wat wil jij leren? http://www.leren.nl
"BoBjUh" <bobjuh@vicci.invalid> schreef in bericht
news:c0que1$du5$1@news.cistron.nl...
>
> "webconcurrent" <web@webconcurrent.com> wrote in message
> news:4030f02d$0$148$e4fe514c@dreader6.news.xs4all. nl...
> > haha grapjes, een bericht 'aan een individu' sturen in een -nieuwsgroep-
> ?!
> > Hoe zie je dat voor je dan?
> >
> > Daarbij wat nou spam, ik had een nieuwtje te melden: een nieuwe
webhoster
> > die de goedkoopste van Nederland is - is dat spam?
> > Ik heb toch niet 100x hetzelfde bericht zitten posten ofzo?
> >
Daarnaast loop je in meerdere groepen te spammen zoals:
alt.nl.internet.eigen-domein
Charmanta (ja .nl)
In article <mrv130hhdvbgho8b9glp7479f3etq7bhau@4ax.com>,
Rene Pijlman wrote:
>>Maar. Dan heb ik nog geen antwoord op de vraag wat er gebeurt als
>>bedrijf $x het nu *wel* zou gaan gebruiken.
>
> Dan handelt bedrijf $x in strijd met de handelsnaamwet. Zie aldaar.
Okay..
>>De KvK weet van niets dus zal volgens mij het meteen accepteren.
>
> De inhoud van het handelsregister is niet bepalend voor het
> handelsnaamrecht. Het hele register komt in de handelsnaamwet niet eens
> voor (als ik het in gauwigheid goed zag).
Ik weet idd niet zoveel van de handelsnaamwet, maar het lijkt mij een
erg moeilijke zaak.
>>Van wie is die naam nu uiteindelijk als ik de rechtmatige eigenaar
>>ben volgens de KvK?
>
> Dat ben je niet, zoals blijkt uit hetgeen ik citeerde.
>
> Als jij een naam registreert nadat iemand anders hem al in het economisch
> verkeer gebruikte, dan is die registratie van jou niets waard (mits, maar,
> tenzij, etc. enz.).
Hmm. Mja, dan is dit een erg discutabel geval denk ik. Maargoed, toch
wat bijgeleerdHet was ook niet mijn bedoeling om die handelsnaam bij
de KvK te gaan neerleggen, maar ik vroeg me meer af hoe het zat, daar ik
bij de KvK zelf de handelsnamen niet zie staan.
Geert
"webconcurrent" <web@webconcurrent.com> wrote in message
news:4030f079$0$133$e4fe514c@dreader6.news.xs4all. nl...
>
> Tja, nou ga je gang zou ik zeggen. Een server in de lucht hangen is niet
zo
> moeilijkl nee, maar een concept uitzetten om tegen uiterst redelijke
kosten
> een goede dienst aan te biden, inclusief 5 dagen/week support, etc. is
weer
> een heel ander verhaal.
>
Enig idee hoeveel studenten etc. je al voorgegaan zijn? :P
"webconcurrent" <web@webconcurrent.com> wrote in message
news:4030f02d$0$148$e4fe514c@dreader6.news.xs4all. nl...
> haha grapjes, een bericht 'aan een individu' sturen in een -nieuwsgroep-
?!
> Hoe zie je dat voor je dan?
>
> Daarbij wat nou spam, ik had een nieuwtje te melden: een nieuwe webhoster
> die de goedkoopste van Nederland is - is dat spam?
> Ik heb toch niet 100x hetzelfde bericht zitten posten ofzo?
>
Je maakt reclame voor je bedrijf in nota bene zelfs een nieuwe thread in een
nieuwsgroep. Dat is gewoon spam en not done. Als er iets goed mis is met je
server dan kun je helemaal niks, want het ding hangt in de VS...
"Jeroen van Nieuwenhuizen" <devnull@jeroen.se> schreef in bericht
news:slrnc31sn3.ft9.devnull@hermod.jeroen.se...
> On Mon, 16 Feb 2004 17:31:43 +0100
> somebody claiming to be webconcurrent wrote:
> > Tja, nou ga je gang zou ik zeggen. Een server in de lucht hangen is niet
zo
> > moeilijkl nee, maar een concept uitzetten om tegen uiterst redelijke
kosten
> > een goede dienst aan te biden, inclusief 5 dagen/week support,
>
> Hmm, geen 24/7?
>
Waarschijnlijk alleen wanneer ie behoefte heeft aan een goed gesprek
"webconcurrent" <web@webconcurrent.com> schreef in bericht
news:4030f481$0$133$e4fe514c@dreader6.news.xs4all. nl...
> Geen rechtstreekse klantenservice nee, dat is gewoon maandag t/m vrijdag
> tijdens kantooruren.
> Uiteraard is er wel 24/7 controle van de server etc.
Dus jij zit de hele dag,week in week uit naar je schermpje te turen van je
windows 98 Server editie???
"webconcurrent" <web@webconcurrent.com> wrote in message
news:4030f12e$0$147$e4fe514c@dreader6.news.xs4all. nl...
> En in Den Haag ja
>
> > Dat zegt hij ook, slimmerd...
> > Anyway je servers heb je niet eens ooit gezien man, die hangen in
Amerika.
Je host op Amerikaanse servers. Zelfs www.webconcurrent.com draait in
Amerika.
"Rene Pijlman" <reply.in.the.newsgroup@my.address.is.invalid> wrote in
message news:mrv130hhdvbgho8b9glp7479f3etq7bhau@4ax.com...
> Dan handelt bedrijf $x in strijd met de handelsnaamwet. Zie aldaar.
Tenzij bedrijf $x daadwerkelijk niks van het eerste merk afwist, en het
eerste merk te klein is om bijv. te bewijzen dat het er eerder was.