Likes Likes:  0
Resultaten 1 tot 7 van de 7
  1. #1
    Windows Server 2008 TCP/IP
    geregistreerd gebruiker
    437 Berichten
    Ingeschreven
    27/10/06

    Locatie
    Delft

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Thread Starter

    Windows Server 2008 TCP/IP

    Ik heb onlangs op een testmachine Windows server 2008 geïnstalleerd om een beetje te knutselen met zowel Win Server 2008 als met Active Directory.

    Via eigenschappen van mijn netwerkkaart geef ik een statisch IP op (192.168.1.1) en plug een netwerkkabel in (kabel zit in een losgekoppelde switch).

    Via ipconfig zie ik wel de IP echter is deze niet werkend, de netwerk verbinding heeft een uitroepteken (error?). Deze kan ik 'repareren' echter dit gebeurd niet.

    Iemand hier bekend mee?



  2. #2
    Windows Server 2008 TCP/IP
    geregistreerd gebruiker
    3.705 Berichten
    Ingeschreven
    26/11/05

    Locatie
    Duivendrecht

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    27 Berichten zijn liked


    Naam: Gert Jan
    KvK nummer: 34272910

    Al gekeken of dat IP niet ergens anders voor komt?

  3. #3
    Windows Server 2008 TCP/IP
    geregistreerd gebruiker
    743 Berichten
    Ingeschreven
    19/11/07

    Locatie
    Dordrecht

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5 Berichten zijn liked


    Naam: Theo Dumoulin
    Bedrijf: InterOps Storage Diensten
    Functie: Algemeen Directeur
    URL: www.interops.nl
    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: 24383741
    Ondernemingsnummer: nvt
    TrustCloud: oehTie
    View theodumoulin's profile on LinkedIn

    als ik je verhaal goed begrijp is alleen de switch via een utpkabel aangesloten op de server... Heeft die swith zelf een ip adres?
    Storage diensten en meer!

  4. #4
    Windows Server 2008 TCP/IP
    geregistreerd gebruiker
    437 Berichten
    Ingeschreven
    27/10/06

    Locatie
    Delft

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Thread Starter
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door oehTie Bekijk Berichten
    als ik je verhaal goed begrijp is alleen de switch via een utpkabel aangesloten op de server... Heeft die swith zelf een ip adres?
    Dat klopt, alleen de machine is aangesloten op de switch.
    Als ik bijvoorbeeld een laptop aansluit op dezelfde switch, dan werkt het gewoon prima op de laptop, sluit ik de testmachine op krijgt hij een uitroepteken.

    Sluit ik de machine aan op een bestaand netwerk, dan verkrijgt hij wel gewoon een IP.

    Erg vreemd.

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door gjtje Bekijk Berichten
    Al gekeken of dat IP niet ergens anders voor komt?
    Het is de enige machine die aangesloten is op de switch
    Laatst gewijzigd door xabin; 12/06/08 om 20:44. Reden: Automerged Dubbelpost

  5. #5
    Windows Server 2008 TCP/IP
    It must be user error.
    324 Berichten
    Ingeschreven
    14/08/05

    Locatie
    Roosendaal

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: 54977444
    Ondernemingsnummer: nvt

    Je ipv6 protocol uitzetten, had net precies het zelfde probleem. uitzetten en dan rebooten werkte het bij mij wel.

    en laat de dhcp zelf is een ip uitdelen, misschien zit je wel in de verkeerde range ?

  6. #6
    Windows Server 2008 TCP/IP
    myH2Oservers
    3.701 Berichten
    Ingeschreven
    22/05/05

    Locatie
    Purmerend

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    24 Berichten zijn liked


    Naam: Jeroen
    Bedrijf: myH2Oservers B.V.
    URL: www.myh2oservers.com
    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 71318399
    Ondernemingsnummer: nvt

    Ik zou inderdaad beginnen met ipv6 uit te schakelen, als het goed is kreeg je bij de installatie van je AD al een melding dat er netwerken waren zonder statische IP's, en dat het onverstandig is een AD op te zetten met dynamisch adres. IPV6 uitschakelen lost dit op.
    myH2Oservers - domeinnaamregistratie - webhosting - (managed) VPS - Nagios monitoring

  7. #7
    Windows Server 2008 TCP/IP
    geregistreerd gebruiker
    437 Berichten
    Ingeschreven
    27/10/06

    Locatie
    Delft

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Thread Starter
    IPv6 uitschakelen was de oplossing, mijn dank!

Labels voor dit Bericht

Webhostingtalk.nl

Contact

  • Rokin 113-115
  • 1012 KP, Amsterdam
  • Nederland
  • Contact
© Copyright 2001-2018 Webhostingtalk.nl.
Web Statistics