Hoi,
Ik heb een weblog opgezet bij lycos (webcenter, met de gratis actie destijds), een tijdje geleden. Inprincipe doe ik er weinig mee... Alleen zo nu en dan wat updaten, alles behalve het nieuws...
Nu krijg ik, sinds een tijdje, behoorlijk veel spam erop. Spam wat onderandere van "Freepoker" gezeik is.
Ik weet hierbij dat ik niet de enige ben.
Ik krijg altijd een mailtje wanneer er is gereageert op een van mijn nieuwsberichten, zodoende ik dus ook altijd een notificatie krijg van de spam.
Echter, men gebruikt een proxy. Hun IP adres en hostname staan in het mailtje...
Op welke manier kom ik erachter wie deze personen zijn, en wat kan ik er tegen doen.
Sommige proxy's zijn bijvoorbeeld iets als:
83-217-84-192.reverse.realroot.be
of
host-200.77.144.246-cust.telemedia.net.mx
Betekend dit dat diegeen die het flikt ook bij deze sites een account moet hebben, of zijn deze sites op een manier aan te klagen?
Ik hoop asap een antwoord te hebben, anders moet ik de weblog namelijk sluiten, dat zie ik niet zo zitten.

Likes:


.
Quote