Likes Likes:  0
Resultaten 1 tot 10 van de 10
Geen
  1. #1
    het zal ook weer eens niet zo zijn... Mega Provider betrokken bij spam
    wht veteraan
    1.384 Berichten
    Ingeschreven
    12/07/03

    Locatie
    Nederland

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: Ja
    Ondernemingsnummer: nvt

    Thread Starter

    het zal ook weer eens niet zo zijn... Mega Provider betrokken bij spam

    Dinsdag, 9 maart 2004 - Mega Provider van Bevelander wordt opnieuw beschuldigd van betrokkenheid bij het versturen van spam. Nu voor een video van Paris Hilton.

    Volgens een bericht in de nieuwsgroep news.admin.net-abuse.email is maandag een spambericht verstuurd vanaf diverse ip-adressen van Mega Provider, het hostingbedrijf van Martijn Bevelander.

    Dat hoeft niet te betekenen dat Bevelander het spambericht zelf heeft vestuurd. Het kan ook zijn dat een klant van de provider de spam heeft verstuurd. De vader van Martijn Bevelander zegt desgevraagd 'totaal geen verklaring' te hebben voor de spam. "Ik ga hier een onderzoek naar instellen", aldus Bevelander senior. "Verder geef ik geen commentaar."

    Het is niet voor het eerst dat Bevelander wordt beschuldigd van betrokkenheid bij spamactiviteiten. De Federal Trade Commission (FTC) voegde de naam van Bevelander vorig jaar september toe aan een zaak die de Amerikaanse handelswaakhond al in april had aangespannen tegen de spammer Brian Westby.

    Honey pot
    De spampraktijken van (de klant van) Mega Provider kwamen aan het licht via een zogeheten 'proxypot' - een samentrekking van een honey pot (honingpot) en een open proxy. Een proxypot is een valstrik voor spammers.

    Van buiten lijkt een proxypot op een zogeheten open proxy. De meeste spam wordt tegenwoordig via open proxies verstuurd. Spammers verschuilen zich als het ware achter de open proxies. Daardoor is het moeilijker om de identiteit van spammers te achterhalen.

    In tegenstelling tot een gewone open proxy stuurt een proxypot de spam niet door. Wel worden de gegevens van de spammer opgeslagen. Op die manier verzamelen antispamactivisten bewijzen tegen spammers.

    Pornosite
    De pagina die in het spambericht van Mega Provider wordt aangeprezen, is: http://php10.bkmark.com/ph?a=3Dhilton. Op het moment van schrijven bestaat deze pagina niet (meer). De site Bkmark.com was nog wel in de lucht.

    De eigenaar van dit domein heeft valse gegevens gebruikt bij de registratie ervan. Zo zou het domein zijn geregistreerd op naam van Mahek Shah. Adres: '6045 Kings Street' in de niet bestaande stad 'Wakarewarewah' in Nieuw-Zeeland. De plaats Whakarewarewa (met de h op de tweede positie in plaats van op het eind) bestaat wel.

    Bkmark.com is een pornosite die foto's en video's belooft van beroemde vrouwen 'zoals je ze nog nooit hebt gezien'.

    Bron: http://www.webwereld.nl/nieuws/17972.phtml

  2. #2
    het zal ook weer eens niet zo zijn... Mega Provider betrokken bij spam
    geregistreerd gebruiker
    520 Berichten
    Ingeschreven
    26/01/04

    Locatie
    Doetinchem

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: ja
    KvK nummer: 08120871
    Ondernemingsnummer: nvt

    Tsja... gaan we weer... pffff

    Is het niet ergens mogelijk om die kerel te verbieden om een hosting bedrijf te runnen???
    Of een verplichte naamsverandering ofzohw????

    Wat beter nog verbannen naar het buitenland en andere naam en geen pc meer aan mag raken.

    Kan ik tenminste ook nog eens fatsoenlijk een bedrijf runnen.

    pfffffffffffff..

  3. #3
    het zal ook weer eens niet zo zijn... Mega Provider betrokken bij spam
    vragen? mailen!
    394 Berichten
    Ingeschreven
    19/07/02

    Locatie
    Utrecht, NL

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked



    niet dat ik pro bevelander of spam ben, maar het is wel heel erg opvallend dat iedereen elkaar klakkeloos nalult. er wordt wel heel erg geprobeerd om beev op welke manier dan ook zwart te krijgen. toch nog netjes dat ze heel eventjes vermelden dat het ook gewoon doodleuk een klant van megprovider kan zijn (!)

    sinds wanneer meldt webwereld het als een provider betrapt is op het versturen van spam vanuit haar netwerk? het kan aan mij liggen, maar volgens mij gebeurt dit toch echt dagelijks en hoor ik niets daarover. je gaat mij niet vertellen dat dit een uniek geval is en dat bijvoorbeeld trueserver of widexs of proserve spamvrij zijn. zullen we alle providers die ooit aan first impressions hebben geleverd ook direct openbaar de grond in stampen? dan kan ik er wel een paar noemen namelijk

    kortom: steek de hand ook een keer in eigen boezem voordat je met een oordeel komt.

    zo. dat moest er even uit

  4. #4
    het zal ook weer eens niet zo zijn... Mega Provider betrokken bij spam
    geregistreerd gebruiker
    520 Berichten
    Ingeschreven
    26/01/04

    Locatie
    Doetinchem

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: ja
    KvK nummer: 08120871
    Ondernemingsnummer: nvt

    Ik weet niet mocht je op mij doelen,

    Ik doel hier niet specifiek mee op het bericht dat meneer weer spamt, (of wie dan ook.) maar op het feit dat mn mailbox weer vol staat met mailtjes van klanten en/of toekomstige klanten.

    Ik word er onderhand een beetje lichtelijk gestoord van en ben zo ongeveer lichtelijk aan het overwegen om een naamsverandering aan te vragen.

    Maar mocht je nog een andere suggestie hebben, hoor ik het graag.

    groet mark

  5. #5
    het zal ook weer eens niet zo zijn... Mega Provider betrokken bij spam
    vragen? mailen!
    394 Berichten
    Ingeschreven
    19/07/02

    Locatie
    Utrecht, NL

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked



    ok, in jouw geval is het wat lastig ja. ik zou denk ik inderdaad serieus een pseudoniem overwegen als ik in jouw schoenen zou staan.

  6. #6
    het zal ook weer eens niet zo zijn... Mega Provider betrokken bij spam
    Linux pro
    2.341 Berichten
    Ingeschreven
    06/07/03

    Locatie
    Sint-Niklaas (BE)

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: 0867.248.492

    Ik ben er zo zeker van dat 50% van de WHT leden zelf klanten zouden aannemen die spammen zolang ze maar kunnen verkopen, alla doel heiligt de middelen.

  7. #7
    het zal ook weer eens niet zo zijn... Mega Provider betrokken bij spam
    Wicked and Insane :-)
    860 Berichten
    Ingeschreven
    21/01/03

    Locatie
    Regio Eindhoven

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: Ja
    Ondernemingsnummer: -

    ehm?

  8. #8
    het zal ook weer eens niet zo zijn... Mega Provider betrokken bij spam
    Vivor B.V. (vivor.net)
    2.357 Berichten
    Ingeschreven
    19/07/03

    Locatie
    Nijmegen / Diemen

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    57 Berichten zijn liked


    Naam: Wisselend
    Bedrijf: Vivor BV
    URL: www.vivor.net
    Registrar SIDN: ja
    KvK nummer: 32095794

    Origineel geplaatst door luser
    Ik ben er zo zeker van dat 50% van de WHT leden zelf klanten zouden aannemen die spammen zolang ze maar kunnen verkopen, alla doel heiligt de middelen.
    Ik in ieder geval niet, geen zin om met hele geblokkeerde IP-ranges te zitten, ik weet niet wat jij zou doen maar...
    Vivor B.V. - Internet voor professionals (contact)

  9. #9
    het zal ook weer eens niet zo zijn... Mega Provider betrokken bij spam
    moderator
    7.022 Berichten
    Ingeschreven
    29/07/03

    Locatie
    Nijmegen

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    175 Berichten zijn liked


    Naam: Mike
    Bedrijf: admin.nu
    URL: www.admin.nu
    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 09139651

    Wou ongeveer hetzelfde zeggen, denk dat ik ook niet blij zou zijn met een ip range die op de black list staat
    "Zo zijn ook wij één leverancier. Dé leverancier in gedegen Linux kennis, wanneer jij dat nodig hebt."
    Boek je admin vandaag nog via : www.admin.nu
    Gevestigd in Nederland en Moldavië

    Lees hier de webhostingtalk.nl forum regels en voorwaarden!

  10. #10
    het zal ook weer eens niet zo zijn... Mega Provider betrokken bij spam
    BoFH
    1.034 Berichten
    Ingeschreven
    24/11/03

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Bedrijf: Vevida B.V
    Functie: Systeembeheerder
    Registrar SIDN: ja
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Origineel geplaatst door luser
    Ik ben er zo zeker van dat 50% van de WHT leden zelf klanten zouden aannemen die spammen zolang ze maar kunnen verkopen, alla doel heiligt de middelen.
    Het probleem is dat je van te voren, bij een automated orderprocessing, niet kan weten of een klant gaat spammen (of een spam verleden heeft). Maar zodra een klant gaat spammen is deze vrij snel uit ons netwerk verdwenen
    Overigens, ik zal niet aarzelen om (zonder waarschuwing) ranges van Nederlandse hosting- en accessproviders te blocken, mochten deze spam(mers) supporten. En ja, MegaProvider staat hier al grotendeels in.
    --
    VEVIDA Services, http://www.vevida.com

Webhostingtalk.nl

Contact

  • Rokin 113-115
  • 1012 KP, Amsterdam
  • Nederland
  • Contact
© Copyright 2001-2026 Webhostingtalk.nl.
Web Statistics