Likes Likes:  0
Resultaten 1 tot 15 van de 26
Pagina 1 van de 2 1 2 LaatsteLaatste
Geen
  1. #1
    Offline halen website ivm aanklacht
    geregistreerd gebruiker
    300 Berichten
    Ingeschreven
    23/08/05

    Locatie
    Leeuwarden

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 01103580 0000
    Ondernemingsnummer: nvt

    Thread Starter

    Offline halen website ivm aanklacht

    Hallo,

    Op internet heb ik net al ff goed gezocht naar antwoorden op onderstaande zaak echter die verschillen net iets van dit geval. Vraag: wat te doen.

    Mijn debiteur noem ik hier X. Het bedrijf dat een aanklacht indient is hier Y.

    Volgens aanklager Y heeft mijn debiteur X een website waar zonder toestemming bedrijfs en product gegevens die toebehoren aan Y publiceert.
    Het gaat hier om oa productfoto's.

    Wij hebben bedrijf Y reeds aangegeven dat het hier alleen een debiteur van ons betreft en geen onderdeel is van ons bedrijf. Wij leveren aan debiteur X alleen webhostingdiensten en domeinregistraties.

    Debiteur X reageert volgens Y niet op emails, brieven en telefoontjes en gaat de zaak nu uit handen geven aan haar advocatenbureau.

    De vraag is in hoeverre wij hier verplicht zijn de website van onze debiteur offline te zetten. Ik neem aan dat wij dit alleen verplicht zijn als de rechter een dergelijk verzoek uitspreekt? Wij kunnen lijkt mij ook niet controleren in hoeverre Y hier de waarheid spreekt. Ook zijn wij aan onze debiteur X verplicht de website online te houden waar mogelijk.

    Iemand advies?

  2. #2
    Offline halen website ivm aanklacht
    Bizway.nl
    1.435 Berichten
    Ingeschreven
    18/01/10

    Locatie
    Bodegraven

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    92 Berichten zijn liked


    Naam: Bart Lageweg
    Bedrijf: Bizway BV
    Registrar SIDN: ja
    ISPConnect: Lid
    KvK nummer: 28086287
    View nl.linkedin.com/in/bartlageweg's profile on LinkedIn

    Als je het zeker wil weten, telefoontje naar ICTRecht.

    Maar mijn mening:

    Zonder dwangbevel e.d. of überhaupt een brief van een advocaat (want blijkbaar hebben ze nog niet eens gerechtelijke stappen ondernomen richting de debiteur) gewoon 0,0 doen.

    Je kunt je klant zelf bellen om contact op te nemen met de leverancier, maar dat is het dan ook.

    Wij krijgen regelmatig telefoontjes / mailtjes van "con-collega's" van websites die wij hosten, tot een nep stichting Brein aan toe.. Puur tot doel de site uit de lucht gaat waar diegene concurrentie van heeft. Niet op ingaan, en als ze echt willen, dan komen ze maar langs met een advocaat of zorgen ze voor een dwangbevel. Nog nooit iemand gezien.
    Op zoek naar hostingpartijen die zich willen laten overnemen (met desgewenst aanblijven)

  3. #3
    Offline halen website ivm aanklacht
    geregistreerd gebruiker
    300 Berichten
    Ingeschreven
    23/08/05

    Locatie
    Leeuwarden

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 01103580 0000
    Ondernemingsnummer: nvt

    Thread Starter
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Bart L Bekijk Berichten
    Als je het zeker wil weten, telefoontje naar ICTRecht.

    Maar mijn mening:

    Zonder dwangbevel e.d. of überhaupt een brief van een advocaat (want blijkbaar hebben ze nog niet eens gerechtelijke stappen ondernomen richting de debiteur) gewoon 0,0 doen.

    Je kunt je klant zelf bellen om contact op te nemen met de leverancier, maar dat is het dan ook.

    Wij krijgen regelmatig telefoontjes / mailtjes van "con-collega's" van websites die wij hosten, tot een nep stichting Brein aan toe.. Puur tot doel de site uit de lucht gaat waar diegene concurrentie van heeft. Niet op ingaan, en als ze echt willen, dan komen ze maar langs met een advocaat of zorgen ze voor een dwangbevel. Nog nooit iemand gezien.
    Dat lijkt mij ook. Echter lees ik op internet ook berichten dat de hostingprovider mee dient te werken echter kan ik niet achterhalen wanneer wel, wanneer niet.

    En kan bedrijf Y jou als hostingpartij ook verantwoordelijk stellen voor niet tijdig actie ondernemen?



  4. #4
    Offline halen website ivm aanklacht
    Wanna go?
    212 Berichten
    Ingeschreven
    05/01/10

    Locatie
    Dendermonde

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: 0820417981

    Idd, best wachten tot er een bevel is van een gerechtelijke instelling of hogere macht.

  5. #5
    Offline halen website ivm aanklacht
    geregistreerd gebruiker
    1.418 Berichten
    Ingeschreven
    13/09/08

    Locatie
    zuid-west Brabant

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    215 Berichten zijn liked


    Naam: Chris van Winden
    Bedrijf: Verkocht 😉
    URL: chris.cfmweb.nl

    zie punt 9.3 van je algemene voorwaarden

    3. Het is de klant niet toegestaan het systeem en de schrijfruimte te gebruiken voor handelingen en/of gedragingen die in strijd zijn met toepasselijke wettelijke bepalingen, de netiquette, de overeenkomst of deze algemene voorwaarden. Hieronder vallen onder meer, maar niet uitsluitend, de navolgende handelingen en gedragingen: spamming: het ongevraagd verzenden van grote hoeveelheden e-mail met dezelfde inhoud en/of het ongevraagd in grote aantallen nieuwsgroepen op het internet posten van een bericht met dezelfde inhoud. Hieronder is ook spam begrepen die via elke andere provider wordt verstuurd met referentie aan een website, e-mail adres of andere dienst bij E-Creative; het inbreuk plegen op auteursrechtelijk beschermde werken of het anderszins handelen in strijd met intellectuele eigendomsrechten van derden; het openbaar maken of verspreiden van kinderpornografie; seksuele intimidatie of het op andere wijze lastig vallen van personen; hacken: het zonder toestemming binnendringen van andere computers of computersystemen op het internet.
    toch?

  6. #6
    Offline halen website ivm aanklacht
    Goodlife!
    5.844 Berichten
    Ingeschreven
    10/08/03

    Locatie
    Ondergronds

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    134 Berichten zijn liked


    Naam: Blaauw
    Functie: Founder
    Registrar SIDN: nee
    Ondernemingsnummer: nvt

    Nooit iets afsluiten tenzij jij het zelf wilt (kinder p0rn, terrorisme etc), en alleen op aandringen/verzoek van justitie overwegen/handelen. Als je het gaat accepteren dat een andere onderneming, concurrent of weet ik veel wat, op die manier een site down kan krijgen... dan is het einde zoek naar mijn idee.

    Het is aan jouw klant om het eraf te halen, of de gevolgen te ervaren... als het strafbaar is dan doet bedrijf Y maar aangifte.

  7. #7
    Offline halen website ivm aanklacht
    geregistreerd gebruiker
    2.731 Berichten
    Ingeschreven
    20/05/05

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6 Berichten zijn liked



    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door cfmweb Bekijk Berichten
    zie punt 9.3 van je algemene voorwaarden



    toch?
    Dan vraag ik jou: wanneer is er dan aangegeven dat er het volgende gebeurd:
    het inbreuk plegen op auteursrechtelijk beschermde werken of het anderszins handelen in strijd met intellectuele eigendomsrechten van derden
    Wanneer iemand wat roept?
    Wanneer het gerechtelijk bewezen is?

    Ik denk dat dat nu juist het antwoord is wat Erik wil horen....

  8. #8
    Offline halen website ivm aanklacht
    Ilja
    582 Berichten
    Ingeschreven
    23/05/05

    Locatie
    Rotterdam

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    15 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Erikcreative Bekijk Berichten
    Echter lees ik op internet ook berichten dat de hostingprovider mee dient te werken echter kan ik niet achterhalen wanneer wel, wanneer niet.
    Als de content of het handelen van je klant onmiskenbaar onrechtmatig is.
    En kan bedrijf Y jou als hostingpartij ook verantwoordelijk stellen voor niet tijdig actie ondernemen?
    Ja, maar dat kan je klant waarschijnlijk ook bij een onterechte 'takedown'.

    Zonder bewijs (aan te dragen door bedrijf Y) zou ik in ieder geval geen actie ondernemen. Er is dan immers geen sprake van onmiskenbaar onrechtmatig handelen door klant X.

  9. #9
    Offline halen website ivm aanklacht
    geregistreerd gebruiker
    1.418 Berichten
    Ingeschreven
    13/09/08

    Locatie
    zuid-west Brabant

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    215 Berichten zijn liked


    Naam: Chris van Winden
    Bedrijf: Verkocht 😉
    URL: chris.cfmweb.nl

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Geert-Jan Bekijk Berichten
    Dan vraag ik jou: wanneer is er dan aangegeven dat er het volgende gebeurd:


    Wanneer iemand wat roept?
    Wanneer het gerechtelijk bewezen is?

    Ik denk dat dat nu juist het antwoord is wat Erik wil horen....
    Daar heb jij weer gelijk in..
    maar het geeft hem in ieder geval mogelijkheden om de site idd te blokkeren wanneer nodig, maar dat wil hij juist niet geloof ik.. never mind.

  10. #10
    Offline halen website ivm aanklacht
    geregistreerd gebruiker
    2.731 Berichten
    Ingeschreven
    20/05/05

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6 Berichten zijn liked



    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door cfmweb Bekijk Berichten
    Daar heb jij weer gelijk in..
    maar het geeft hem in ieder geval mogelijkheden om de site idd te blokkeren wanneer nodig, maar dat wil hij juist niet geloof ik.. never mind.
    Vind ik dus niet. Bij phising of KP is het duidelijk, dat kun je in je AV onomstotelijk vastleggen.

    Ander voorbeeld: als ik jou morgen bel / mail dat je site X offline moet halen omdat ik je zeg dat dat inbreuk maakt op mijn diensten, of omdat er een stuk tekst of een image van mijn site is gekopieerd, doe je dat dan per direct?
    Of ga je er tijd / moeite en kosten in stoppen om alles uit te zoeken (rechter spelen), of zeg je, na gerechtelijk bevel wordt alles offline gehaald?
    M.a.w., kun je ook aantonen dat jouw klant tekst van mij heeft gepikt?

    Het blijft een lastige situatie, en daarom zeg ik lekker laten draaien tot de gerechtelijke uitspraak. (tenzij phising, KP, of andere zaken waarvan duidelijk is dat ze bij de Nederlandse wet niet zijn toegestaan....)

  11. #11
    Offline halen website ivm aanklacht
    Bizway.nl
    1.435 Berichten
    Ingeschreven
    18/01/10

    Locatie
    Bodegraven

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    92 Berichten zijn liked


    Naam: Bart Lageweg
    Bedrijf: Bizway BV
    Registrar SIDN: ja
    ISPConnect: Lid
    KvK nummer: 28086287
    View nl.linkedin.com/in/bartlageweg's profile on LinkedIn

    Jep, en vooral niet van wakker gaan liggen... mocht je er wel wakker van liggen, bel dan gewoon een juristenkantoor, zo duur zijn die jongens niet.
    Op zoek naar hostingpartijen die zich willen laten overnemen (met desgewenst aanblijven)

  12. #12
    Offline halen website ivm aanklacht
    geregistreerd gebruiker
    1.346 Berichten
    Ingeschreven
    17/06/03

    Locatie
    Delft

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    24 Berichten zijn liked


    Naam: Michiel Thalen
    KvK nummer: 02084745

    In dit geval zou ik niks doen. De bewijslast ligt niet bij jou. Zij mogen eerst aantonen dat er daadwerkelijk inbreuk wordt gepleegd.

    Het kan namelijk ook nog zo weer zijn dat jouw klant de site (of iig alleen de plaatjes) naar eer en geweten heeft ingekocht. Dan ligt de verantwoordelijk dus ook niet eens bij hem.
    Als jij in gaat grijpen zonder enige dwang dan kan jouw klant alleen maar weer jou aanklagen.

    Sowieso wil je ook niet een imago hebben dat een website bij jou hosten gevaarlijk is als je listige concurrenten hebt (die allerlei valse claims gaan maken). Dan kan je volgens mij nog beter een imago hebben dat je een hand boven piraten houdt.
    Makkelijk een Enquete of HR/Klantenonderzoek opstellen? https://sur-v.com

  13. #13
    Offline halen website ivm aanklacht
    geregistreerd gebruiker
    6.040 Berichten
    Ingeschreven
    23/10/04

    Locatie
    Amsterdam

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    171 Berichten zijn liked


    Functie: Systems Engineer
    URL: weblog.aklmedia.nl
    View randytenhave's profile on LinkedIn

    Voor productfoto's geldt nog een uitzondering. Volgens de regel van de wet niet, volgens het oordeel van de rechter wel. Hier komt namelijk geen creatieviteit bij kijken was destijds het oordeel. http://blog.iusmentis.com/?s=productfoto&x=0&y=0

    Verder moet je handelen naar je eigen AV, maar ben jij niet de partij die kan controleren wie de waarheid spreekt. Je zou kunnen bemiddelen (e-mails doorsturen) en kijken of zoiets minnelijk te regelen is. Wanneer dit niet het geval is, kan de klagende partij altijd nog een rechtzaak starten.

    Productfoto's zijn lastig. In het verleden heb ik als fotograaf gewerkt en heb ik mijn (creatieve) werk overal gejat zien worden. Een 30-tal transacties zijn minnelijk geregeld, voor 18 stuks ben ik naar de rechter gegaan en heb ik ze ook allemaal gewonnen.

  14. #14
    Offline halen website ivm aanklacht
    Meneer de Directeur
    12.253 Berichten
    Ingeschreven
    11/05/04

    Locatie
    Valkenswaard / Eindhoven

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: ja
    KvK nummer: 17186890

    Ze moeten eerst met bewijslast komen, je kunt logischerwijs niet zomaar iets offline halen.
    Tegen de tijd dat het zo ver is staat de situatie er ongetwijfeld anders naar.

  15. #15
    Offline halen website ivm aanklacht
    geregistreerd gebruiker
    380 Berichten
    Ingeschreven
    30/06/04

    Locatie
    Amsterdam

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    8 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: 34216164
    Ondernemingsnummer: nvt

    Je bent inderdaad verplicht om mee te werken als de klacht onmiskenbaar juist is.

    Wat je kunt doen om jezelf in te dekken, vraag aan de klager:
    - kopie identiteitsbewijs
    - schriftelijke & ondertekende verklaring waarin hij meldt
    a) gerechtigd te zijn om de eis te stellen
    b) jou 100% te vrijwaren en schadeloos te stellen als a niet waar is

Pagina 1 van de 2 1 2 LaatsteLaatste

Webhostingtalk.nl

Contact

  • Rokin 113-115
  • 1012 KP, Amsterdam
  • Nederland
  • Contact
© Copyright 2001-2018 Webhostingtalk.nl.
Web Statistics