Afgelopen week kreeg ik een mail (zie hieronder) van iemand die zeer geinteresseerd was in een van mijn domeinen. Na enig heen en weer gemail, werd er een prijs afgesproken die zeer ver boven de waarde van het domein lag. Dat liet al alarmbellen rinkelen, maar ik zette toch door om te kijken of die persoon echt serieus was.
Hij wilde de deal laten uitvoeren door Escrow.com, maar voor dat zover zou zijn wilde hij wel zeker weten dat ik de ecvhte eigenaar van het domein was. Hij heeft pro-actief een voro mij onbekend bedrijf (www.softforces.com) in de arm genomen om mijn gegevens te checken. De bedoeling was dat hij aan softforces $49 dollar zou betalen, waarna ik een mail van hun zou ontvangen om ook $49 dollar te betalen en zo zou dan via mijn creditcard gegevens mijn "echtheid" worden bewezen.
Hij deed dat pro-actief, zonder overleg met mij. Ik kreeg inderdaad een mail van SoftForces, maar het is natuurlijk logisch dat ik als verkopende partij niet zomaar geld voor een service ga betalen zonder dat ik enige zekerheid heb dat het domein echt verkocht is. Als ik dat voor elke mogelijke koper zou doen dan zou ik snel door mijn geld heen zijn. Hij was zelf redelijk goed op de hoogte van de domain trade, maar dit strookt daar niet echt mee.
Hierna werd hij redelijk boos... hij zou al geld betaald hebben aan dat SoftForces, en dat nu kwijt zijn. En betichte mij van geen vertrouwen te hebben in mensen. Mja.. dat is zijn probleem. Ik heb hem meerdere malen aangegeven hoe hij mij kan checken en dat het bijv. via sedo zeer veilig is af te handelen.
Ik heb zeer sterke vermoedens dat dit een scam is, zoals de bekende scam waarbij een geinteresseerde koper pas zaken wilde doen wanneer er eerst bij een van de bedrijven die hij noemt een appraisal wordt afgenomen. Na zo'n appraisal hoor je er natuurlijk niets meer van.
De mail waar het mee begon:
OperaEn.com is trouwens een freemail domein.Datum: Thu, 3 Nov 2005 20:55:21 +0300 (MSK) [03-11-05 18:55:21 CET]
Van: Opera Technologies <xxxx@operaen.com>
Aan: xxxx
Onderwerp: xxxx.biz
To Whom It May Concern:
I noticed your domain listed for sale a while ago. I did not have time and money at that time.
But now I'm ready to proceed. In other words, I need to know the price for your domain name.
Hope you have not sold it yet. If you name has not been not sold, please drop me your price.
I also must be sure that your domain name has no trademark conflicts and you are the real owner.
Thank you for attention to this matter. I believe we can do business.
Kindest Regards,
Karl Henson
Opera Technologies

Likes:


Quote
