Likes Likes:  0
Resultaten 1 tot 7 van de 7
Geen
  1. #1
    Weer een nieuwe domein scam
    geregistreerd gebruiker
    581 Berichten
    Ingeschreven
    13/12/03

    Locatie
    Den Bosch, Noord-Brabant, Netherlands

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 Berichten zijn liked


    Functie: Founder, Chat4all IRC Network
    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Thread Starter

    Weer een nieuwe domein scam

    Afgelopen week kreeg ik een mail (zie hieronder) van iemand die zeer geinteresseerd was in een van mijn domeinen. Na enig heen en weer gemail, werd er een prijs afgesproken die zeer ver boven de waarde van het domein lag. Dat liet al alarmbellen rinkelen, maar ik zette toch door om te kijken of die persoon echt serieus was.

    Hij wilde de deal laten uitvoeren door Escrow.com, maar voor dat zover zou zijn wilde hij wel zeker weten dat ik de ecvhte eigenaar van het domein was. Hij heeft pro-actief een voro mij onbekend bedrijf (www.softforces.com) in de arm genomen om mijn gegevens te checken. De bedoeling was dat hij aan softforces $49 dollar zou betalen, waarna ik een mail van hun zou ontvangen om ook $49 dollar te betalen en zo zou dan via mijn creditcard gegevens mijn "echtheid" worden bewezen.

    Hij deed dat pro-actief, zonder overleg met mij. Ik kreeg inderdaad een mail van SoftForces, maar het is natuurlijk logisch dat ik als verkopende partij niet zomaar geld voor een service ga betalen zonder dat ik enige zekerheid heb dat het domein echt verkocht is. Als ik dat voor elke mogelijke koper zou doen dan zou ik snel door mijn geld heen zijn. Hij was zelf redelijk goed op de hoogte van de domain trade, maar dit strookt daar niet echt mee.

    Hierna werd hij redelijk boos... hij zou al geld betaald hebben aan dat SoftForces, en dat nu kwijt zijn. En betichte mij van geen vertrouwen te hebben in mensen. Mja.. dat is zijn probleem. Ik heb hem meerdere malen aangegeven hoe hij mij kan checken en dat het bijv. via sedo zeer veilig is af te handelen.

    Ik heb zeer sterke vermoedens dat dit een scam is, zoals de bekende scam waarbij een geinteresseerde koper pas zaken wilde doen wanneer er eerst bij een van de bedrijven die hij noemt een appraisal wordt afgenomen. Na zo'n appraisal hoor je er natuurlijk niets meer van.

    De mail waar het mee begon:

    Datum: Thu, 3 Nov 2005 20:55:21 +0300 (MSK) [03-11-05 18:55:21 CET]
    Van: Opera Technologies <xxxx@operaen.com>
    Aan: xxxx
    Onderwerp: xxxx.biz


    To Whom It May Concern:

    I noticed your domain listed for sale a while ago. I did not have time and money at that time.

    But now I'm ready to proceed. In other words, I need to know the price for your domain name.

    Hope you have not sold it yet. If you name has not been not sold, please drop me your price.

    I also must be sure that your domain name has no trademark conflicts and you are the real owner.

    Thank you for attention to this matter. I believe we can do business.

    Kindest Regards,

    Karl Henson

    Opera Technologies
    OperaEn.com is trouwens een freemail domein.

  2. #2
    Weer een nieuwe domein scam
    geregistreerd gebruiker
    1.674 Berichten
    Ingeschreven
    15/02/04

    Locatie
    Arnhem

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 Berichten zijn liked



    Eerste resultaat van google op 'softforces':

    http://www.dnforum.com/showthread.php?t=97148

  3. #3
    Weer een nieuwe domein scam
    geregistreerd gebruiker
    581 Berichten
    Ingeschreven
    13/12/03

    Locatie
    Den Bosch, Noord-Brabant, Netherlands

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 Berichten zijn liked


    Functie: Founder, Chat4all IRC Network
    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Thread Starter
    Nee, dit is geen appraisal scam. Hij wilde geen appraisal maar eerder dat ik (na een flinke mail wisseling) mijn identiteit zou verifieren via dat SoftForces.com.

    Hij dreigt nu met een advocaat... laat maar komen :P

    EDIT: Ah ik had je bericht niet goed gelezen.. softforces staat er inderdaad ook bij in die post. Dit is nu een nieuwe scam naast de appraisal scam... een seller zover krijgen dat hij echt gelooft dat het domein verkocht gaat worden en dat alleen dat ene laatste stapje voro het luttele bedrag van $49 nog genomen moet worden.
    Laatst gewijzigd door Ionstar; 07/11/05 om 19:20.

  4. #4
    Weer een nieuwe domein scam
    Hostingontwikkelaar
    2.882 Berichten
    Ingeschreven
    03/07/04

    Locatie
    Maastricht

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    9 Berichten zijn liked


    Naam: Tim
    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 59418095
    Ondernemingsnummer: nvt

    Schopje. Vandaag hier precies dezelfde mail ontvangen. Vrijwel direct na reply een antwoord in me mailbox zitten met een startbod van 3000 euro. Hij benadrukt wel erg dat hij veilig wilt handelen omdat het wel eens misgaat, dat is eigenlijk waardoor het mij niet lekker zat. Als je namelijk zoiets niet doet denk je er simpelweg niet aan

    How about 3,000 euro? They provide secure transactions. It'll be safe for both of us.

    Some of my friends lost money after buying stolen names. Others had problems with trademarks. So I must be sure you are the real owner and your domain name has no trademark conflicts.

    This is a serious problem for the whole domain industry. You can read about the problem at
    http://www.stopscum.com/archives/i_j..._was_easy.html
    http://gnso.icann.org/mailing-lists/.../msg02020.html
    More information about trademark conflicts can be found at
    http://www.patents.com/dno.htm

    I hope now you understand why I need to verify this information before we go further.

    Can you recommend an online service that can verify trademark problems and the ownership?

  5. #5
    Weer een nieuwe domein scam
    moderator
    8.233 Berichten
    Ingeschreven
    29/03/03

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    266 Berichten zijn liked


    Naam: Ron
    Ondernemingsnummer: nvt

    Origineel geplaatst door WH-Tim
    Vandaag hier precies dezelfde mail ontvangen.
    Toeval of niet; hier dus ook zo'n mail ontvangen. Ik herinnerde me opeens een topic van WHT hierover, en heb uiteindelijk een reply gestuurd: "not interested doing business with you".
    Van: Opera Technologies [mailto:khenson@operaen.com]
    Verzonden: maandag 21 november 2005 16:30
    Aan: me
    Onderwerp: xxx.nl



    To Whom It May Concern:

    I noticed your domain listed for sale a while ago. I did not have time and money at that time.

    But now I'm ready to proceed. In other words, I need to know the price for your domain name.

    Hope you have not sold it yet. If you name has not been not sold, please drop me your price.

    I also must be sure that your domain name has no trademark conflicts and you are the real owner.

    Thank you for attention to this matter. I believe we can do business.

    Kindest Regards,

    Klaus Henson

    Opera Technologies

  6. #6
    Weer een nieuwe domein scam
    Meneer de Directeur
    12.253 Berichten
    Ingeschreven
    11/05/04

    Locatie
    Valkenswaard / Eindhoven

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: ja
    KvK nummer: 17186890

    Die mail komt hier ook regelmatig binnen.

  7. #7
    Weer een nieuwe domein scam
    Managed Hosting
    3.704 Berichten
    Ingeschreven
    26/04/04

    Locatie
    Oldenzaal

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    8 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 08157036
    Ondernemingsnummer: nvt

    Zeker dezelfde personen als de Nigeria scam van Marktplaats. Daarbij gebruiken ze alleen geen SoftForces, maar Bidpay. Het wordt tijd voor een goede internationale bemiddelaar voor dit soort kleine transacties

Webhostingtalk.nl

Contact

  • Rokin 113-115
  • 1012 KP, Amsterdam
  • Nederland
  • Contact
© Copyright 2001-2026 Webhostingtalk.nl.
Web Statistics