Likes Likes:  0
Resultaten 1 tot 5 van de 5
Geen
  1. #1
    .info domein gestolen?
    geregistreerd gebruiker
    6 Berichten
    Ingeschreven
    07/01/05

    Locatie
    Eindhoven

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Thread Starter

    .info domein gestolen?

    Beetje vage titel misschien, maar het gaat om het volgende.

    Mijn vriendin heeft een eigen bedrijf en heeft hiervan het .nl en .com domein (forestofmagic.nl/com)

    Afgelopen week zag ik toevallig dat het .info domein door iemand is geregistreerd, maar niet naar een website wijst.

    Als ik ga kijken via WHOIS, krijg ik te zien dat alle registratie info op naam van het bedrijf van mijn vriendin staat (naam/adres/tel ed).

    Als registrar staat er: Sponsoring Registrar:R280-LRMS

    Wij hebben dit domein niet geregistreerd, of hier opdracht voor gegeven.

    Heeft iemand een idee wie die registrar is, en of ik dit domein kan terugclaimen?

    Bekijk whios

    Alvast bedankt voor de reacties.

  2. #2
    .info domein gestolen?
    geregistreerd gebruiker
    2.837 Berichten
    Ingeschreven
    31/08/03

    Locatie
    BE- Tessenderlo

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 Berichten zijn liked


    Naam: Andy Ales
    Bedrijf: AlfaNet
    Functie: Bestyyrder
    URL: www.alfanet.be
    Registrar SIDN: ja
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: BE 0870.656.558

    Ik heb ook al dezelfde vraag gehad van klanten die plots een .info domein op hun naam zagen staan identiek aan de gegegens op hun .com domein.

  3. #3
    .info domein gestolen?
    geregistreerd gebruiker
    1.072 Berichten
    Ingeschreven
    14/04/03

    Locatie
    Amsterdam

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Nee
    KvK nummer: 34213101
    Ondernemingsnummer: nvt

    Waarschijnlijk is die .com dan geregistreerd bij eNom. Het lijkt erop dat eNom al een tijdje een soort 'actie' heeft waarbij ze de .info alvast vastleggen voor een klant. Als de klant die dan wil gaan gebruiken kan dat (gratis, voor een jaar).

    Dit heeft te maken met de gratis .info-registraties van tegenwoordig. Vermoedelijk vindt eNom het een service aan haar klanten deze dan maar vast te leggen.

    Meningen hierover verschillen verder nogal.

  4. #4
    .info domein gestolen?
    geregistreerd gebruiker
    6 Berichten
    Ingeschreven
    07/01/05

    Locatie
    Eindhoven

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Thread Starter
    Origineel geplaatst door Stefan Mensink
    Waarschijnlijk is die .com dan geregistreerd bij eNom. Het lijkt erop dat eNom al een tijdje een soort 'actie' heeft waarbij ze de .info alvast vastleggen voor een klant. Als de klant die dan wil gaan gebruiken kan dat (gratis, voor een jaar).
    De .com is inderdaad via een registrar bij eNom geregistreerd.

    [edit]
    Ik zag hier nog meer info:
    http://www.enom.com/domains/WHois.as...stofmagic.info
    [/edit]
    Laatst gewijzigd door DukeMan; 16/01/05 om 14:13.

  5. #5
    .info domein gestolen?
    geregistreerd gebruiker
    1.913 Berichten
    Ingeschreven
    23/10/03

    Locatie
    Enschede (+ London)

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    33 Berichten zijn liked


    Naam: Max
    Registrar SIDN: ja
    KvK nummer: 08119406
    Ondernemingsnummer: -

    Origineel geplaatst door Stefan Mensink
    Waarschijnlijk is die .com dan geregistreerd bij eNom. Het lijkt erop dat eNom al een tijdje een soort 'actie' heeft waarbij ze de .info alvast vastleggen voor een klant. Als de klant die dan wil gaan gebruiken kan dat (gratis, voor een jaar).
    Klopt.
    Alleen was het oorspronkelijke plan dat er voor deze domeinen betaald diende te worden.

    --- Agent Reply: Carolyn Mitchell - 10/4/2004 7:03 AM ---

    Hello,

    This is a promotion we are in the process of offering. These domains will eventually appear in your account under DOMAIN NAMES, MY DOMAINS, REDEMPTION and be available to you for a small fee IF you choose to activate them. I'll let you know when I have more specific details for you.

    Carolyn
    Technical Support & Services
    www.enom.com/help
    ICANN Accredited Registrar
    Dit soort handelswijzen zijn een hele goede reden om geen zaken met dit bedrijf te doen.
    Ze misbruiken je (klant)gegevens en verhinderen effectief dat je het domein bij een concurrent kan registreren. De eerste 60 dagen kan je het domein immers niet verhuizen, en het komt in een redemption grace period terecht als je het verwijderd.

Webhostingtalk.nl

Contact

  • Rokin 113-115
  • 1012 KP, Amsterdam
  • Nederland
  • Contact
© Copyright 2001-2026 Webhostingtalk.nl.
Web Statistics