Likes Likes:  0
Resultaten 1 tot 4 van de 4
Geen
  1. #1
    www.namewatch.nl oplichters of niet?
    Webhoster
    73 Berichten
    Ingeschreven
    17/10/03

    Locatie
    Almere, NL

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: ja
    KvK nummer: 39077039
    Ondernemingsnummer: nvt

    Thread Starter

    Exclamation www.namewatch.nl oplichters of niet?

    Maakt iemand hier gebruik van de diensten (gratis domein bewaking) van www.namewatch.nl?

    Zelf had ik via deze dienst een bewaking op een aantal domeinnamen gezet, niet dat het voor mij belangrijke namen waren (dan zou ik het nooit aan een derde vertellen), maar voor kennissen die mogelijk ooit over hun eigennaam.nl of .com wilden beschikken.

    Nu is het zo dat een betreffende domeinnaam vrij zou komen, de laatste status was meen ik pendingdelete (drie tot vier dagen geleden zelf handmatig gecontroleerd). Vandaag controleerde ik het domein weer en deze bleek plotseling tot 2009 geregistreerd te zijn! Opzich niet raar bij voornamen, dat gebeurt wel vaker. Maar ik kwam tot de volgende ontdekking:

    www.namewatch.nl wordt gesponsord door o.a. enom.nl. Dit staat op hun site en blijkt ook uit gegevens bij SIDN (nameserver.

    Het bedrijf dat de domeinnaam nu heeft (BRANDON GRAY INTERNET SERVICES, INC. DBA NAMEJUICE.COM), gebruikt nameserver dns1.name-services.com. Als je op www.webhosting.info zoekt naar deze nameserver, kom je uit bij het bedrijf enom.com, wat meer dan 1 miljoen com/net/org/enz domeinnamen heeft geregistreerd.

    Nou ken ik het bedrijf enom.nl en enom.com niet, maar ik vind het wel erg veel overeenkomst met elkaar hebben. Dus: www.namewatch.nl en het bedrijf "Brandon Gray ..." die de domeinnaam voor mijn neus hebben weggekaapt. Of ben ik de enige die dit verdacht vind?

    Ik zou willen dat ik het kon onderbouwen, maar helaas heb ik momenteel geen goed idee om dit verder uit te zoeken....

  2. #2
    www.namewatch.nl oplichters of niet?
    :-)
    666 Berichten
    Ingeschreven
    20/02/03

    Locatie
    Utrecht

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5 Berichten zijn liked


    Naam: E
    Bedrijf: Sudus Internet
    Functie: Technical manager
    URL: sudus.nl
    Registrar SIDN: JA
    ISPConnect: Lid
    KvK nummer: 54646693
    View eskildwikkeling's profile on LinkedIn

    owkee enom.com (Enom Inc.) is een icann accredited registrar. Dit is een groot en betrouwbaar amerikaans bedrijf dat zich niet zal bezighouden met domeinkaping.

    namewatch.nl is inderdaad o.a. gesponsord door enom.nl. Als je naar de site van enom.nl gaat zie je dat die tegenwoordig onder de naam worldnet.nl door het leven gaan.

    enom.nl en worldnet.nl zijn domeinnamen van Worldnet Webhosting Ltd. (Da's Brits, dat is dus een ander bedrijf dan Enom Inc.)

    Kortom er zijn geen banden tussen enom.nl en enom.com behalve dat enom.nl bij enom.com domeinnamen koopt.

    Hoe ik dit weet? Ik ken toevallig iemand van Worldnet Webhosting ltd.
    Sudus Internet voor bijna alle internet diensten.

  3. #3
    www.namewatch.nl oplichters of niet?
    moderator
    7.022 Berichten
    Ingeschreven
    29/07/03

    Locatie
    Nijmegen

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    175 Berichten zijn liked


    Naam: Mike
    Bedrijf: admin.nu
    URL: www.admin.nu
    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 09139651

    houd er rekening mee dat enom.nl en enom.com absoluut niet hetzelfde zijn !
    "Zo zijn ook wij één leverancier. Dé leverancier in gedegen Linux kennis, wanneer jij dat nodig hebt."
    Boek je admin vandaag nog via : www.admin.nu
    Gevestigd in Nederland en Moldavië

    Lees hier de webhostingtalk.nl forum regels en voorwaarden!

  4. #4
    www.namewatch.nl oplichters of niet?
    geregistreerd gebruiker
    1.115 Berichten
    Ingeschreven
    23/12/02

    Locatie
    De Zilk

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Registrar SIDN: Ja
    KvK nummer: 34163172
    Ondernemingsnummer: nvt

    name-services.com zijn de nameservers van enom, die bijvoorbeeld ook hun klanten/resellers/klanten van resellers kunnen gebruiken

    het kan dus van alles zijn.

Webhostingtalk.nl

Contact

  • Rokin 113-115
  • 1012 KP, Amsterdam
  • Nederland
  • Contact
© Copyright 2001-2026 Webhostingtalk.nl.
Web Statistics