Likes Likes:  0
Resultaten 1 tot 10 van de 10
Geen
  1. #1
    iemand ervaring met solusvm en toevoegen nieuwe iso
    geregistreerd gebruiker
    40 Berichten
    Ingeschreven
    04/05/12

    Locatie
    Wageningen

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Naam: Anthony Katgert
    Bedrijf: Mungotedo LLP
    Functie: webmaster, systeembeheerder, webbouwer
    KvK nummer: 58404252

    Thread Starter

    iemand ervaring met solusvm en toevoegen nieuwe iso

    Geachte, is er iemand met gedegen ervaring met virtualisatie met solusvm.
    Ik probeer namelijk een andere iso van centos te mounten maar ik heb geen flauw idee hoe.

  2. #2
    iemand ervaring met solusvm en toevoegen nieuwe iso
    geregistreerd gebruiker
    542 Berichten
    Ingeschreven
    18/10/10

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    31 Berichten zijn liked


    Naam: Ralph
    Ondernemingsnummer: nvt

    1. Iso downloaden op je SolusVM Master in /home/solusvm/kvm/iso
    2. Het iso bestand toevoegen via Media -> Add iso
    3. Kopieer de iso naar de betreffende node via Media Sync
    4. Selecteer de VPS waar je de iso op wilt mounten, ga naar Settings -> General -> CD rom -> mount de iso
    5. Verander in hetzelfde menu de boot order en reboot je VPS.

  3. #3
    iemand ervaring met solusvm en toevoegen nieuwe iso
    geregistreerd gebruiker
    40 Berichten
    Ingeschreven
    04/05/12

    Locatie
    Wageningen

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Naam: Anthony Katgert
    Bedrijf: Mungotedo LLP
    Functie: webmaster, systeembeheerder, webbouwer
    KvK nummer: 58404252

    Thread Starter
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Smashmint Bekijk Berichten
    1. Iso downloaden op je SolusVM Master in /home/solusvm/kvm/iso
    2. Het iso bestand toevoegen via Media -> Add iso
    3. Kopieer de iso naar de betreffende node via Media Sync
    4. Selecteer de VPS waar je de iso op wilt mounten, ga naar Settings -> General -> CD rom -> mount de iso
    5. Verander in hetzelfde menu de boot order en reboot je VPS.
    Dank je voor je input, maar het dazelt me een beetje. Stap 1 - Iso downloaden ?>?? Hoe, die routing die je hier laat zien kan ik niet vinden in mijn SolusVM installatie



  4. #4
    iemand ervaring met solusvm en toevoegen nieuwe iso
    geregistreerd gebruiker
    542 Berichten
    Ingeschreven
    18/10/10

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    31 Berichten zijn liked


    Naam: Ralph
    Ondernemingsnummer: nvt

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door DionysiusCato Bekijk Berichten
    Dank je voor je input, maar het dazelt me een beetje. Stap 1 - Iso downloaden ?>?? Hoe, die routing die je hier laat zien kan ik niet vinden in mijn SolusVM installatie
    Je kan dit doen via de CLI en het wget command.

    Ik neem dat je weet wat SSH is en hier een beetje bekend mee bent..?

  5. #5
    iemand ervaring met solusvm en toevoegen nieuwe iso
    moderator
    5.913 Berichten
    Ingeschreven
    21/05/03

    Locatie
    NPT - BELGIUM

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    481 Berichten zijn liked


    Naam: Dennis de Houx
    Bedrijf: All In One
    Functie: Zaakvoerder
    URL: www.all-in-one.be
    Ondernemingsnummer: 0867670047

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door DionysiusCato Bekijk Berichten
    Dank je voor je input, maar het dazelt me een beetje. Stap 1 - Iso downloaden ?>?? Hoe,
    Dat doe je toch gewoon via je CLI met fetch, wget, curl, ... of je upload hem even via scp, sftp, ftp .

    EDIT: @Smashmint was blijkbaar net iets vlugger met het verzenden .
    Laatst gewijzigd door The-BosS; 14/08/14 om 01:19. Reden: Aanvulling
    Dennis de Houx - All In One ~ Official ISPsystem partner

    Lees hier de webhostingtalk.nl forum regels en voorwaarden!

  6. #6
    iemand ervaring met solusvm en toevoegen nieuwe iso
    geregistreerd gebruiker
    40 Berichten
    Ingeschreven
    04/05/12

    Locatie
    Wageningen

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Naam: Anthony Katgert
    Bedrijf: Mungotedo LLP
    Functie: webmaster, systeembeheerder, webbouwer
    KvK nummer: 58404252

    Thread Starter
    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Smashmint Bekijk Berichten
    Je kan dit doen via de CLI en het wget command.

    Ik neem dat je weet wat SSH is en hier een beetje bekend mee bent..?
    Heel eerlijk, ik ben bekend met het feit dat de commando regel bestaat en dat er zoiet is als een SSH tool. Maar de commando regel die nodig is om stap 1 te bewerkstelligen ? nope..
    ik ben een noob maar wel een die wil leren. PS de optie die The-BosS aangeeft om te uploaden via sftp .. spreekt mij ook wel aan.

    Dat gezegd de command line instruction, die mag ik ook graag ontvangen.

  7. #7
    iemand ervaring met solusvm en toevoegen nieuwe iso
    geregistreerd gebruiker
    542 Berichten
    Ingeschreven
    18/10/10

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    31 Berichten zijn liked


    Naam: Ralph
    Ondernemingsnummer: nvt

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door DionysiusCato Bekijk Berichten
    Heel eerlijk, ik ben bekend met het feit dat de commando regel bestaat en dat er zoiet is als een SSH tool. Maar de commando regel die nodig is om stap 1 te bewerkstelligen ? nope..
    ik ben een noob maar wel een die wil leren. PS de optie die The-BosS aangeeft om te uploaden via sftp .. spreekt mij ook wel aan.

    Dat gezegd de command line instruction, die mag ik ook graag ontvangen.
    Het is te begrijpen dat je sommige dingen nog moet leren, daar is niets mis mee.
    Maar is het dan al verstandig om een SolusVM setup te willen beheren..?

    Zo aan je vragen te lezen kun je beter eerst wat ervaring opdoen met een simpele linux VPS.

  8. #8
    iemand ervaring met solusvm en toevoegen nieuwe iso
    geregistreerd gebruiker
    40 Berichten
    Ingeschreven
    04/05/12

    Locatie
    Wageningen

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked


    Naam: Anthony Katgert
    Bedrijf: Mungotedo LLP
    Functie: webmaster, systeembeheerder, webbouwer
    KvK nummer: 58404252

    Thread Starter
    Wel nu ik moet zeggen dat ik een fantastische hulp heb verkregen van RayR zojuist en met hem SolusVM heb doorlopen. Je hebt misschien gelijk @Smashmint in dat het handiger is om met een eenvoudige linux VPS te beginnen maar ik heb nu een leasebak van PrivateLayer LLC voor een leuk prijsje per maand met leuke specificaties. Support is echter alleen voor harde waren en niet voor de software van de server dus behalve dan dat ik mij zelf dingen eigen maak moet ik zo nu dan toch andere raadplegen waar ik van kan leren.

    Al met al.. voorals nog mooi opgelost dankzij RayR

  9. #9
    iemand ervaring met solusvm en toevoegen nieuwe iso
    Server Freak
    3.608 Berichten
    Ingeschreven
    19/05/06

    Locatie
    Assen

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    215 Berichten zijn liked


    Naam: Sinterklaas
    KvK nummer: 04069370

    Zolang je er geen klanten op gaat draaien, want dan zul je toch echt voldoende CLI kennis moeten hebben.

  10. #10
    iemand ervaring met solusvm en toevoegen nieuwe iso
    geregistreerd gebruiker
    165 Berichten
    Ingeschreven
    11/09/10

    Locatie
    apeldoorn

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    6 Berichten zijn liked


    Naam: Laurens Dragicevic
    Registrar SIDN: nee
    KvK nummer: nvt
    Ondernemingsnummer: nvt

    Je zou echt iets dieper moeten duiken voordat je begint, ervaringen op doen en minimaal een basis aanleren aangezien je dit hard nodig zal hebben.

    Beveiliging is belangrijk, optimalisatie ook. SolusVM is redelijk automatisch maar dit is alleen voor het applicatie zelf. Je moet het box ook beveiligen en waarschijnlijk dingen aanpassen. Je kan iemand huren maar het probleem is tenzij je iemand in full-time voor je werkt, kan dit een beetje lang duren als er een probleem komst, Omdat de derde persoon ook een eigen leven heeft en kan het onnodig lang duren. Dus het is altijd handig dat je je eigen problemen kan oplossen. En het scheelt weer geld ~

Webhostingtalk.nl

Contact

  • Rokin 113-115
  • 1012 KP, Amsterdam
  • Nederland
  • Contact
© Copyright 2001-2018 Webhostingtalk.nl.
Web Statistics