Resultaten 1 tot 9 van de 9
Geen
  1. #1
    Jullie ervaring met externe partijen voor server optimalistatie
    geregistreerd gebruiker
    3 Berichten
    Ingeschreven
    24/08/12

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked



    Thread Starter

    Jullie ervaring met externe partijen voor server optimalistatie

    Ik heb een probleem met een managed dedicated server met Direct Admin, de partij waar ik dit heb ondergebracht doet er nu even niet toe.
    De load van deze server neemt het laatste jaar gelijdelijk aan erg toe, een jaar geleden lag de load rond 1,5 en stijgt steeds verder, op dit momement ligt de load rond de 5.
    In dit jaar zijn er geen websites bijgekomen op de server en de bezoekersaantallen zijn ook niet aanzienlijk gestegen.
    De partij die deze server onderhoudt zegt uiteraard dat de server opgesplitst moet worden naar 2 servers, dit lijkt mij een logisch antwoord want deze partij wil natuurlijk meer servers verkopen, ze weigeren echter in alle talen om eens goed naar deze server te kijken om te bepalen wat de stijging in de load veroorzaakt.

    Nu ben ik op zoek naar een partij welke gespecialiseerd is in het zoeken naar problemen op een Direct Admin server en eventueel het optimaliseren van de server.
    Ik heb op internet gekeken naar dergelijke partijen in het buitenland, dit voornamelijk vanwege kostenbesparing, en er zijn er genoeg te vinden.
    Echter heb ik geen ervaring met dergelijke partijen en aangezien voor deze werkzaamheden root toegang vereist is wil ik wel een betrouwbare partij.

    Wie van jullie heeft goede ervaring met een bepaalde partij welke niet al te veel kost?
    Het gaat dus over partijen in landen als China, Taiwan etc.

    Robbert-Jan

  2. #2
    Jullie ervaring met externe partijen voor server optimalistatie
    geregistreerd gebruiker
    198 Berichten
    Ingeschreven
    02/01/03

    Locatie
    Zoetermeer

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    64 Berichten zijn liked


    Naam: Alexander Lantink
    Bedrijf: ColoCenter
    Functie: Eigenaar
    URL: www.colocenter.nl
    KvK nummer: 27258635
    View alexanderlantink's profile on LinkedIn

    Ik zou dus iets meer betalen en voor een vertrouwde nederlandse partij gaan. Wat kost het je als zo'n onbetrouwbare partij je server volledig overneemt, je data wist, en vervolgens allerlei illegale activiteiten mee begint uit te halen(spam, virusverspreiding etc). Jouw hoster klopt dan weer bij jou aan voor de schade.

    Goedkoop is vaak duurkoop

  3. #3
    Jullie ervaring met externe partijen voor server optimalistatie
    Geregistreerd Gebruiker
    4.715 Berichten
    Ingeschreven
    23/04/05

    Locatie
    Eindhoven

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    353 Berichten zijn liked


    Naam: Toin Bloo
    Bedrijf: Dommel Hosting
    URL: www.dommelhosting.nl
    ISPConnect: Lid
    KvK nummer: 17177247

    Ik ben gespecialiseerd in het zoeken naar problemen op een Direct Admin server, dat gaat me heel goed af. Ze oplossen lukt alleen wat minder

    Tien tegen een dat het probleem veroorzaakt wordt door IO beperking doordat de database tables heel erg groeien. Swapt het ding? Een oplossing kan dan zijn geheugen bijplaatsen of de tabellen verkleinen. De verzameling InnoDB tabellen bijvoorbeeld groeien als kool als je die niet per-table opsplitst.

  4. #4
    Jullie ervaring met externe partijen voor server optimalistatie
    geregistreerd gebruiker
    941 Berichten
    Ingeschreven
    30/04/09

    Locatie
    NL

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    14 Berichten zijn liked


    KvK nummer: 51985977

    Ik zelf ben ervaren in het optimaliseren van Linux (CentOS/Debian) servers (helaas geen BSD of Windows). Heb je zicht op waardoor de hoge load komt, door een bepaald applicatie?

  5. #5
    Jullie ervaring met externe partijen voor server optimalistatie
    geregistreerd gebruiker
    3 Berichten
    Ingeschreven
    24/08/12

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked



    Thread Starter
    Daar ben ik mijzelf helemaal van bewust Alexander, daarom vraag ik hier dus om mensen die goede ervaringen hebben met een bepaalde partij.

  6. #6
    Jullie ervaring met externe partijen voor server optimalistatie
    geregistreerd gebruiker
    3 Berichten
    Ingeschreven
    24/08/12

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 Berichten zijn liked



    Thread Starter
    Ik ben dus opzoek naar iemand die goede ervaringen heeft met een partij omdat ik niet zomaar iemand root access wil geven op de server.
    Dus wat betreft het aanbod van t.bloo en xaban, ik wil het risico niet nemen om "zomaar" iemand root toegang te geven tot de server zonder dat ik weet dat er mensen zijn die positiefe ervaringen heeft met deze persoon/bedrijf.
    Begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat jullie niet te vertrouwen zijn, maar ik wil in deze zo min mogelijk risico's nemen.

  7. #7
    Jullie ervaring met externe partijen voor server optimalistatie
    geregistreerd gebruiker
    721 Berichten
    Ingeschreven
    03/08/11

    Locatie
    Zoetermeer

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    37 Berichten zijn liked


    Bedrijf: RCTS
    Functie: Koffiejuffrouw
    URL: www.rcts.nl
    KvK nummer: 749552218

    als deze jongens niet betrouwbaar bleken te zijn waren ze (oa) hier volgens mij toch echt wel even keihard uitgekotst



  8. #8
    Jullie ervaring met externe partijen voor server optimalistatie
    geregistreerd gebruiker
    402 Berichten
    Ingeschreven
    15/02/04

    Locatie
    Buenos Aires

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    26 Berichten zijn liked


    Naam: Paul

    Wat je zou kunnen doen is hetvolgende:
    - Maak een nieuwe user (user1) aan op de machine die mag su'en
    - Maak een andere user (user2) aan die niet mag su'en
    - Login als user2 op de machine, en start screen
    - In de screen sessie ssh je naar de localhost en log je in als user1
    - Je su'ed naar root als user1
    - Je geeft de username/password van user2 aan de externe partij en je verteld hun dat ze met "screen -x" moeten attachen naar de sessie, om root toegang te hebben
    Nu kan je precies meekijken wat ze uitvoeren... Vertrouw je het niet meer, dan kill je gewoon de screen sessie op de machine en dan hebben ze geen toegang meer...
    Laatst gewijzigd door Paul Z.; 24/08/12 om 15:28.

  9. #9
    Jullie ervaring met externe partijen voor server optimalistatie
    Programmeur / Hoster
    3.934 Berichten
    Ingeschreven
    20/06/06

    Locatie
    Wijlre

    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    647 Berichten zijn liked


    Naam: John Timmer
    Bedrijf: SystemDeveloper.NL
    Functie: Eigenaar
    URL: www.systemdeveloper.nl
    KvK nummer: 14083066
    View johntimmer's profile on LinkedIn

    Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Robbert-Jan Bekijk Berichten
    Ik ben dus opzoek naar iemand die goede ervaringen heeft met een partij omdat ik niet zomaar iemand root access wil geven op de server.
    Dus wat betreft het aanbod van t.bloo en xaban, ik wil het risico niet nemen om "zomaar" iemand root toegang te geven tot de server zonder dat ik weet dat er mensen zijn die positiefe ervaringen heeft met deze persoon/bedrijf.
    Begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat jullie niet te vertrouwen zijn, maar ik wil in deze zo min mogelijk risico's nemen.
    Maar het feit dat de load met met de tijd hoger wordt, kan vaak liggen aan een paar eenvoudige dingen:

    - memcaches (apc e.d.) die gebrek aan ram krijgen omdat je meer scripts/bezoekers bezoekers hebt
    - imap postvakken die boordevol zitten
    - virusscans die langer duren door de vele mails (op ongebruikte accounts heb je na een paar jaar vaak al honderdduizenden emails staan, spam e.d.)
    - databases die groeien en dus meer index-space (ram) nodig hebben voor de cache, of simpelweg 'slechte' queries die pas effect op de load hebben zodra het langzaam drukker word of de db groeit.
    - disks die badsectors krijgen.
    - raidcontrollers die een beetje flipperen met een half-kapotte disc en blijven rebuilden

    Maar als je een partij in ch/tw zoekt... dan wens ik je succes. Dat soort landen doen gewoon op een totaal andere manier business dan Nederlanders. Daarnaast is het ook wel erg lastig om zo'n partij ergens op aan te spreken als het mis gaat allemaal.
    En als je beheer wilt van iemand met een budgettarief, dan krijg je ook budgetkennis/-oplossing.

Webhostingtalk.nl

Contact

  • Rokin 113-115
  • 1012 KP, Amsterdam
  • Nederland
  • Contact
© Copyright 2001-2018 Webhostingtalk.nl.
Web Statistics