Re: IP/hosting onbekend: alarmerende nieuwe techniek voor spammers
In article <3F899E84.E3DBAB12@mobach.nl>, Fred Mobach wrote:
> Dirk Claessens wrote:
>>
>> Zo is het theoretisch ja, maar veel hangt af van de bereidwilligheid van de
>> betreffende upstream admin. Ik heb daar in elk geval slechte ervaringen
>> mee; je krijgt zelden een antwoord, en de spammolen blijft draaien.
>
> Met de (volgens mij) betere providers heb ik wel goede ervaringen. Maar
> die andere providers, die lossen hun (en ons) probleem niet op. Ik blok
> ze dan, dan ligt het probleem op het bordje van hun klanten en krijgen
> ze het voor hun eigen kiezen.
Klopt, ze kunnen kiezen om geld te steken om abuse-meldingen goed af
te handelen of accepteren dat klanten ergens anders gaan shoppen.
Spammers zijn moeilijk aan te pakken, maar mensen cq bedrijven die
spammers vrijwillig danwel niet vrijwillig gebruik laten maken van hun
resources zijn wel aan te pakken. En de beste methode is en blijft om
van een Internet Service Provider een Intranet Service Provider te
maken. Chello blijft een goed voorbeeld hoewel ik nog steeds mijn
twijfels heb over de toekomst van abuse@chello.nl.
--
"Zijn mailtjes met meer kleuren en letter-types dan aan een
hoerenkast op kerstavond zoveel informatiever dan platte text dan?"
-- Cor Gest in nl.comp.netwerken en nl.internet.algemeen
Re: IP/hosting onbekend: alarmerende nieuwe techniek voor spammers
Hans Spaans wrote:
>
> In article <3F899D96.5F98894E@mobach.nl>, Fred Mobach wrote:
> > Hans Spaans wrote:
> >>
> >> En wat dan nog, we gaan dan toch gewoon nameservers die spammers
> >> huisvesten blocken. Je moet de mensen pakken die je kan aanpakken en
> >> dat is meestal de ISP. Die zijn duidelijk en die moeten geld blijven
> >> verdienen. Een Intranet Service Provider is niet zo aantrekkelijk
> >> hoor.
> >>
> >> Daarbij is het mogelijk een optie om alle resource records met een ttl
> >> lager dan zeg 3600 seconden te gaan droppen.
> >
> > Dat kan betekenen, dat je tijdelijk geen e-mail aanneemt van een
> > verhuizend domein. Op zich geen ramp, zoiets is een zeer tijdelijke
> > situatie.
>
> Klopt, daarbij als je naar de aanbeveling kijkt van SIDN om de oude
> provider een zonetransfer te laten doen bij de nieuwe provider kan het
> niet echt problemen opleveren. Daarbij de tijd genoemd is geheel
> willekeurig, maar je ziet ttl's van spammers op zeg 15 seconden staan
> of op 0.
>
> Je zou ook kunnen zeggen dat je lage waardes accepteert mits er een
> hoge negative caching ttl is. Of dat de ttl op NS-records vrij hoog
> moet zijn.
In deze context vind ik vooral de laatste wel sterk, daarmee onderschep
je die gekaapte DNS servers van het spammerstuig en functioneert hun
methodiek niet meer. :-)
--
Fred Mobach - fred@mobach.nl - postmaster@mobach.nl
Systemhouse Mobach bv - The Netherlands - since 1976
website : http://fred.mobach.nl
There's nothing remarkable about it. All one has to do is hit the right
keys at the right time and the instrument plays itself. - J.S. Bach
Re: IP/hosting onbekend: alarmerende nieuwe techniek voor spammers
In article <3F89B07C.FF08AAC7@mobach.nl>, Fred Mobach wrote:
> Hans Spaans wrote:
>>
>> Je zou ook kunnen zeggen dat je lage waardes accepteert mits er een
>> hoge negative caching ttl is. Of dat de ttl op NS-records vrij hoog
>> moet zijn.
>
> In deze context vind ik vooral de laatste wel sterk, daarmee onderschep
> je die gekaapte DNS servers van het spammerstuig en functioneert hun
> methodiek niet meer. :-)
Inderdaad, denk ook dat we spammers beter met hun eigen middelen
moeten bestrijden, want RBL's beginnen hun magie te verliezen. En wat
is nu nog mooier dan hun mobiliteit te ontnemen. Tevens zou het mooi
zijn als de beheerder van oa .com de MX-records gaat controleren zoals
SIDN gaat doen hoogstwaarschijnlijk, want we zitten niet te wachten op
MX-records die wijzen naar BOGON-adressen of adressen uit RFC1918.
--
"Zijn mailtjes met meer kleuren en letter-types dan aan een
hoerenkast op kerstavond zoveel informatiever dan platte text dan?"
-- Cor Gest in nl.comp.netwerken en nl.internet.algemeen
Re: IP/hosting onbekend: alarmerende nieuwe techniek voor spammers
"Stefaan" <nomail@email.invalid> schreef in bericht
news:TsYhb.72012$vw6.3546138@phobos.telenet-ops.be...
> een Poolse firma
Was R. Akkermans niet naar Polen vertrokken ? ;-)
Re: IP/hosting onbekend: alarmerende nieuwe techniek voor spammers
Hans Spaans wrote:
> Tevens zou het mooi
> zijn als de beheerder van oa .com de MX-records gaat controleren zoals
> SIDN gaat doen hoogstwaarschijnlijk, want we zitten niet te wachten op
> MX-records die wijzen naar BOGON-adressen of adressen uit RFC1918.
Oh, dus het zou niet goed zijn als bijvoorbeeld de .com en de .net
adressen allemaal een verwijzing hebben naar, ik noem maar een zijweg,
de sie van die beheerder?
--
houghi http://www.houghi.org/jargon
It's a damn poor mind that can only think of one way to spell a word.
-- Andrew Jackson
Re: IP/hosting onbekend: alarmerende nieuwe techniek voor spammers
In article <slrnbojhq6.5du.houghi@penne.houghi.net>, houghi wrote:
> Hans Spaans wrote:
>> Tevens zou het mooi
>> zijn als de beheerder van oa .com de MX-records gaat controleren zoals
>> SIDN gaat doen hoogstwaarschijnlijk, want we zitten niet te wachten op
>> MX-records die wijzen naar BOGON-adressen of adressen uit RFC1918.
>
> Oh, dus het zou niet goed zijn als bijvoorbeeld de .com en de .net
> adressen allemaal een verwijzing hebben naar, ik noem maar een zijweg,
> de sie van die beheerder?
Hoe snel wil jij een score hier hebben? ;-)
--
"Zijn mailtjes met meer kleuren en letter-types dan aan een
hoerenkast op kerstavond zoveel informatiever dan platte text dan?"
-- Cor Gest in nl.comp.netwerken en nl.internet.algemeen