PDA

Bekijk Volledige Versie : server thuis installeren, daarna verplaatsen naar colo



boomaugurk
28/12/03, 07:23
Na een aantal Cobalt servers te hebben gehad, wil ik nu zelf een een server configureren. Erop komt waarschijnlijk RedHat/Apache, MySQL en misschien ColdFusion.

Kan ik nu zelf al aan de slag thuis? Dan zal ik een IP-nummer voor de server moeten verzinnen, maar van Demon ADSL krijg ik er maar eentje en die zit al in mijn routertje. Dus welk IP-nummer zou ik dan kunnen nemen?

En als ik de server hier klaar heb en hij draait stabiel, dan wil ik hem wegbrengen naar een datacenter om daar in colocatie te hangen. Dan krijg ik van hun natuurlijk wat IP-adressen die ik moet gaan gebruiken.

Met mijn Cobalt ging dan alles okee: ik hoefde maar op 1 plek het "hoofd-ip-adres" te wijzigen en alles ging goed. Maar ik heb weleens het ip-adres van een Windows 2000 server moeten veranderen en toen werkte daarna bijna niets meer zodat ik alles opnieuw kon gaan doen. Blijkbaar gingen een heleboel services daarop nog via het oude ip-nummer en was de verandering van het nieuwe ip-nummer niet opgemerkt...

Dus: is later het IP-nummer makkelijk te wijzigen zodat alles het nog doet? Of kan ik beter wachten op een lijstje van ip-adressen dat de colo-boer mij geeft (maar dan kan ik het nooit allemaal vantevoren zelf thuis testen toch?)?

lacanau
28/12/03, 08:54
Kun je aangeven om welke reden je de overstap gaat maken ?

Savvas
28/12/03, 12:03
Bij omnummering van IP-adressen op redhat/debian linuxmachines hebben zich bij mij nooit problemen voor gedaan :)

Dus met andere woorden denk dat dat geen probleem is.

cyberpoint
28/12/03, 12:21
Dat je maar 1 adres hebt van je inbel provider maakt toch niks uit, je kan toch een NAT aanmaken op je router (als je van plan bent om thuis je server te testen).

Daarnaast lijkt het mij vrij makelijk op onder Redhat een ipnummer aan te passen.

royen99
28/12/03, 12:30
Lijkt mij op zich ook geen probleem (op die manier doe ik bv hetzelfde..).
Let er wel op dat je ook eventuele configuatie files van bv apache (httpd.conf), bind (named.conf) meeneemt, of de voor jouw relevante bestanden (firewall oid).

boomaugurk
28/12/03, 17:46
okee, thanks allemaal, ik ga aan de slag :)

Mikey
04/01/04, 14:43
Origineel geplaatst door NetRouting
Bij omnummering van IP-adressen op redhat/debian linuxmachines hebben zich bij mij nooit problemen voor gedaan :)

Dus met andere woorden denk dat dat geen probleem is.

Ik zelf heb al tijdje win2k, en daar is het geen punt om een 2e of meerde ip in bepaalde subnets in je interface te knopen, zodoende install ik die bak gewoon thuis met de ips die hij krijgt, hoef ik later ook niet meer om te nummeren ;)