PDA

Bekijk Volledige Versie : ADSL inlog probleem ?



xeno
15/09/03, 22:30
Zijn er nog mensen met ADSL inlog problemen in de regio Lokeren/Gent ?

GiGa WiZaRD
15/09/03, 22:30
"xeno" <xenoREMOVE@pandora.be> schreef in bericht
news:9tvbmvgbessp88or98344fr3fps9q3gslm@4ax.com
> Zijn er nog mensen met ADSL inlog problemen in de regio Lokeren/Gent ?

Niet dat ik weet is hier heel rustig. ;-)

http://www.planetinternet.be/nl/support/statuspag/ADSL/?tel=09xxxxxx

xxxxxx vervangen door telefoonnummer
--
vriendelijke groet,

Giga Wizard

Telenet.be = kl*te, ze kl*ten, PUB ook?

xeno
15/09/03, 22:30
On Mon, 15 Sep 2003 20:26:54 +0200, "GiGa WiZaRD"
<giga.wizard@127.0.0.1> wrote:

>> Zijn er nog mensen met ADSL inlog problemen in de regio Lokeren/Gent ?
>
>Niet dat ik weet is hier heel rustig. ;-)
>
>http://www.planetinternet.be/nl/support/statuspag/ADSL/?tel=09xxxxxx
>
>xxxxxx vervangen door telefoonnummer

Staat niks tussen.

Het gaat over een ADSL user ginder die al heel de dag perfect online
is, men gooit daarnet die MS patch erover voor die nieuwe RPC exploit,
reboot, en sindsdien raken ze niet meer ingelogd. De patch removen
helpt blijkbaar ook niet.

Nu de vraag : zit die patch er voor iets tussen of zijn er nu net
toevallig authenticatieproblemen ?

Eerst kregen ze ginder error 721, peer not responding, en de laatste
pogingen resulteren in een 691.

Zo 'ineens'.

GiGa WiZaRD
15/09/03, 22:30
"xeno" <xenoREMOVE@pandora.be> schreef in bericht
news:q71cmvgkkphkhj3oceirhhflnr7ebs3rt3@4ax.com
> On Mon, 15 Sep 2003 20:26:54 +0200, "GiGa WiZaRD"
> <giga.wizard@127.0.0.1> wrote:
>
>>> Zijn er nog mensen met ADSL inlog problemen in de regio
>>> Lokeren/Gent ?
>>
>> Niet dat ik weet is hier heel rustig. ;-)
>>
>> http://www.planetinternet.be/nl/support/statuspag/ADSL/?tel=09xxxxxx
>>
>> xxxxxx vervangen door telefoonnummer
>
> Staat niks tussen.
>
> Het gaat over een ADSL user ginder die al heel de dag perfect online
> is, men gooit daarnet die MS patch erover voor die nieuwe RPC exploit,
> reboot, en sindsdien raken ze niet meer ingelogd. De patch removen
> helpt blijkbaar ook niet.
>
> Nu de vraag : zit die patch er voor iets tussen of zijn er nu net
> toevallig authenticatieproblemen ?
>
> Eerst kregen ze ginder error 721, peer not responding, en de laatste
> pogingen resulteren in een 691.
>
> Zo 'ineens'.

http://www.kpnadsl.nl/support/ANT_usb_721.html

http://www.kpnadsl.nl/support/ANT_eth_691.html

hoop dat je er iets aan hebt, register internet explorer defect?
--
vriendelijke groet,

*Giga Wizard*

/Telenet.be = kl*te, ze kl*ten/, *PUB* ook?

xeno
15/09/03, 22:30
On Mon, 15 Sep 2003 20:44:06 +0200, "GiGa WiZaRD"
<giga.wizard@127.0.0.1> wrote:

>> Eerst kregen ze ginder error 721, peer not responding, en de laatste
>> pogingen resulteren in een 691.
>>
>> Zo 'ineens'.
>
>http://www.kpnadsl.nl/support/ANT_usb_721.html
>
>http://www.kpnadsl.nl/support/ANT_eth_691.html
>
>hoop dat je er iets aan hebt, register internet explorer defect?

Ze bellen me net op. Ze hebben zelf een paar kennissen en vrienden
gecontacteerd die ook ADSL en Skynet hebben, en in de regio ginder kan
er blijkbaar niemand inloggen momenteel.

Het zal dus niets met diene patch te maken hebben, maar aangezien ze
moesten rebooten was het gedaan met spelen :-)

Jibe
15/09/03, 22:30
>
> Zijn er nog mensen met ADSL inlog problemen in de regio Lokeren/Gent ?

Ja hier hetzelfde probleem!!! 09/228xxxx (Easynet ADSL)


grt,

Lieven

Luc Vos
15/09/03, 22:30
"xeno" <xenoREMOVE@pandora.be> wrote in message
news:9tvbmvgbessp88or98344fr3fps9q3gslm@4ax.com...
>
> Zijn er nog mensen met ADSL inlog problemen in de regio Lokeren/Gent ?

BAS van Belgacom ligt er uit sinds 19u56, is nog niet terug up, maar
Belgacom is er mee bezig.

--
Groetjes,

LucV
Scarlet
http://www.scarlet.be

dA_CoSMiC
15/09/03, 22:45
> > Zijn er nog mensen met ADSL inlog problemen in de regio Lokeren/Gent ?
>
> BAS van Belgacom ligt er uit sinds 19u56, is nog niet terug up, maar
> Belgacom is er mee bezig.
>
> --
> Groetjes,
>
> LucV
> Scarlet
> http://www.scarlet.be

nu nog even melden op de statuspagina van scarlet zelf
en dat noemen we dan nog een service zi ;)

kathleen
15/09/03, 23:15
"xeno" <xenoREMOVE@pandora.be> schreef in bericht
news:9tvbmvgbessp88or98344fr3fps9q3gslm@4ax.com...
>
> Zijn er nog mensen met ADSL inlog problemen in de regio Lokeren/Gent ?

Ik heb het hier ook gehad, ik logde in om 21.30 en kreeg eerst fout 691 dan
fout 721.. Paar keer herstarten lukte niet.
Kheb dan een nieuwe verbinding gemaakt en dan ging het ineens wel.
Strange ....
Kath

Lithion
15/09/03, 23:30
dA_CoSMiC wrote:
>>>Zijn er nog mensen met ADSL inlog problemen in de regio Lokeren/Gent ?
>>
>>BAS van Belgacom ligt er uit sinds 19u56, is nog niet terug up, maar
>>Belgacom is er mee bezig.
>>
>>--
>>Groetjes,
>>
>>LucV
>>Scarlet
>>http://www.scarlet.be
>
>
> nu nog even melden op de statuspagina van scarlet zelf
> en dat noemen we dan nog een service zi ;)

Normaal zou deze via het automatisch systeem van Scarlet moeten
toegevoegd worden aan de ADSL status pagina. (er staat wel iets van zone
09 op in ieder geval)

Maurice ON4BAM
15/09/03, 23:45
On Mon, 15 Sep 2003 18:06:27 GMT, xeno <xenoREMOVE@pandora.be> wrote:

>
>Zijn er nog mensen met ADSL inlog problemen in de regio Lokeren/Gent ?

Yup, 'k het ook zitten gehad (Easynet) ... 052/22 (Dendermonde) dus
ook BAS Gent. Heel de config hier nagekeken en niets gevonden
natuurlijk :-((
Splitters geswitcht, router gereset, modem gereset, gevloekt ;-) want
wie niet online geraakt kan ook geen statuspaginas lezen natuurlijk.

Ondertussen even TV gekeken en alles werkt weer :-)))))) Ik kreeg al
afkickverschijnselen. ;-)



Bye Maurice
--
Hamradio: ON4BAM / M0CIL / 9H3Z http://www.qsl.net/on4bam
Travelstories from Alaska, Scotland, South Africa,Iceland,
Faroe Isl. and IOTA activations

Luc Vos
16/09/03, 00:15
"Lithion" <kickje@REMOVEpi.be> wrote in message
news:bk571c$jvv$2@reader11.wxs.nl...
> dA_CoSMiC wrote:
> >>>Zijn er nog mensen met ADSL inlog problemen in de regio Lokeren/Gent ?
> >>
> >>BAS van Belgacom ligt er uit sinds 19u56, is nog niet terug up, maar
> >>Belgacom is er mee bezig.
> >>
> >>--
> >>Groetjes,
> >>
> >>LucV
> >>Scarlet
> >>http://www.scarlet.be
> >
> >
> > nu nog even melden op de statuspagina van scarlet zelf
> > en dat noemen we dan nog een service zi ;)
>
> Normaal zou deze via het automatisch systeem van Scarlet moeten
> toegevoegd worden aan de ADSL status pagina. (er staat wel iets van zone
> 09 op in ieder geval)

Is ook het geval, er staat van het begin op dat er problemen waren in 09,
gaat volautomatisch. Da's pas service hé ;-)

--
Groetjes,

LucV
Scarlet
http://www.scarlet.be

Suse
16/09/03, 00:45
xeno wrote:

> Het gaat over een ADSL user ginder die al heel de dag perfect online
> is, men gooit daarnet die MS patch erover voor die nieuwe RPC exploit,
> reboot, en sindsdien raken ze niet meer ingelogd. De patch removen
> helpt blijkbaar ook niet.
>

De M$-virussen ...euch patchen zijn algemeen terecht berucht maar niet in
dit geval :-)

> Nu de vraag : zit die patch er voor iets tussen of zijn er nu net
> toevallig authenticatieproblemen ?
>
Toeval en een tijdelijk BC-probleem

> Eerst kregen ze ginder error 721, peer not responding, en de laatste
> pogingen resulteren in een 691.

Normale weinig of nietszeggende M$-foutmeldingen voor zo'n geval...

Error 691
"The computer you are dialing in to cannot establish a Dial-Up Networking
connection. Check your password, and then try again." Most of the cases,
this is the same explanation as error 645. So check your username and
password. It can occur that you must change a dial-in number, if you
entered one (at the place where you see the link between your network card
and the BAS) and didn't execute "query available services". Under Windows
NT or Windows 2000, this also can indicate a wrong domain name. If the
problem is still there after verifying username@EASYNET and password, try
to make a new "query available services" and a new dial-up connection.
Sometimes it gets stucked in the Windows registry.

Error 721
"Remote PPP peer is not responding" is quite a confusing error message. In a
normal dial-up networking, this means that the isp is not responding, but
even then it can be caused by different reasons.
In case of ADSL, almost anytimes, this indicates the failure of the proper
working of the pppoe and ppp -adapters.
A. Check if the following parts are installed in your network (control
pannel/network/configuration in case of win98) :
1. client for microsoft networks
2. dialup-adapter
3. your network card
4. Ndiswan ---> PPP over Ethernet Protocol
5. PPP over Ethernet Miniport ---> PPP over Ethernet Protocol
6. PPP over Ethernet Protocol ---> network card
7. TCP/IP ---> dial-up adapter 8. TCP/IP ---> network card (optional)
B. If you don't see any improvement, reinstall your tcp-ip protocol :
deleting in network and reinstalling from your windows 98 cdrom or by
reinstalling your dial-up networking (by software/windows
setup/communications)

dA_CoSMiC
16/09/03, 01:15
> > >>BAS van Belgacom ligt er uit sinds 19u56, is nog niet terug up, maar
> > >>Belgacom is er mee bezig.

> > > nu nog even melden op de statuspagina van scarlet zelf
> > > en dat noemen we dan nog een service zi ;)

> > Normaal zou deze via het automatisch systeem van Scarlet moeten
> > toegevoegd worden aan de ADSL status pagina. (er staat wel iets van zone
> > 09 op in ieder geval)

> Is ook het geval, er staat van het begin op dat er problemen waren in 09,
> gaat volautomatisch. Da's pas service hé ;-)

idd, alles staat mooi op http://www.scarlet.be/nl/support/status/ADSL/
en ik was naar http://www.scarlet.be/nl/support/status/ aan het kijken
dom van mij, sorry luc

kleine opmerking, alle problemen blijven blijkbaar lopende? ;)

grtz

wim

dA_CoSMiC
16/09/03, 01:15
> > Zijn er nog mensen met ADSL inlog problemen in de regio Lokeren/Gent ?

> BAS van Belgacom ligt er uit sinds 19u56, is nog niet terug up, maar
> Belgacom is er mee bezig.

even een klein vraagje
lagen scarlet abonnees met broba2 er ook uit?

als ik het goed voor heb niet?
want bij broba2 gaat men van een op een belgacom dslam gehuurd slot naar de
scarlet bas?

Gilbert
16/09/03, 09:45
"Maurice ON4BAM"

knip
>
> Ondertussen even TV gekeken en alles werkt weer :-)))))) Ik kreeg al
> afkickverschijnselen. ;-)

ROFL

xeno
16/09/03, 14:00
On Mon, 15 Sep 2003 23:40:45 +0200, Suse <zuske@hotmail.com> wrote:

>De M$-virussen ...euch patchen zijn algemeen terecht berucht maar niet in
>dit geval :-)

Hetgeen die patch deed had er ook van de verste verte niks mee te
doen... Maar het gebeurde allemaal net op hetzelfde moment, en dan
begin je direct de oorzaak te zoeken bij het laatste dat er veranderd
is :-)

>Toeval en een tijdelijk BC-probleem

Het is maar wat je tijdelijk noemt... ik zie net op de site dat het
officieel pas vanmorgen om 8.00u was opgelost... 12u compleet plat
noem ik niet echt tijdelijk meer...

>Normale weinig of nietszeggende M$-foutmeldingen voor zo'n geval...

I know... die lijst heb ik hier al veel langer ergens liggen.. voor
wat hij waard is..

Suse
16/09/03, 14:15
xeno wrote:

>>Toeval en een tijdelijk BC-probleem
>
> Het is maar wat je tijdelijk noemt... ik zie net op de site dat het
> officieel pas vanmorgen om 8.00u was opgelost... 12u compleet plat
> noem ik niet echt tijdelijk

De gevallen waarvan ik weet waren tijdelijk en geen 12 uur, en het is niet
omdat iemand een melding om 8 uur aanpast dat het effectief zolang duurt hé
zwartgallig pietje! :-)

xeno
16/09/03, 14:15
On Tue, 16 Sep 2003 13:01:04 +0200, Suse <zuske@hotmail.com> wrote:

>De gevallen waarvan ik weet waren tijdelijk en geen 12 uur, en het is niet
>omdat iemand een melding om 8 uur aanpast dat het effectief zolang duurt hé
>zwartgallig pietje! :-)

Ik lees maar wat er op de Skynet site staat.

Wat u dus wil zeggen is dat die informatie eigelijk langs geen kanten
klopt ?

Bloomertime
16/09/03, 14:45
"Maurice ON4BAM" <on4bam@yahoo.com> schreef in bericht
news:u88cmvoivtj2cvlr9l0kqpvotsg66eaahg@4ax.com...
> On Mon, 15 Sep 2003 18:06:27 GMT, xeno <xenoREMOVE@pandora.be> wrote:
>
>
> Splitters geswitcht, router gereset, modem gereset, gevloekt ;-) want
> wie niet online geraakt kan ook geen statuspaginas lezen natuurlijk.
>
> Ondertussen even TV gekeken en alles werkt weer :-)))))) Ik kreeg al
> afkickverschijnselen. ;-)

Heb je geen inbel modem. Normaal moet je per tel kunnen inbellen, op die
manier kan je de stutuspage wel degelijk lezen.

't Kan zijn mensen met een BC abo zonder te kunnen telefoneren hier geen
gebruik van kunnen maken, dan heb je inderdaad gelijk.

--
Groet,
Bloomer

Suse
16/09/03, 15:00
xeno wrote:

> On Tue, 16 Sep 2003 13:01:04 +0200, Suse <zuske@hotmail.com> wrote:
>
>>De gevallen waarvan ik weet waren tijdelijk en geen 12 uur, en het is niet
>>omdat iemand een melding om 8 uur aanpast dat het effectief zolang duurt
>>hé zwartgallig pietje! :-)
>
> Ik lees maar wat er op de Skynet site staat.
>
> Wat u dus wil zeggen is dat die informatie eigelijk langs geen kanten
> klopt ?

Ik weet dat het bij Easynet maar kort was, dus Skynet of Easynet als het een
BC probleem is zou dat in praktijk geen verschil mogen maken, ik besluit
eruit dat ze niet te snel het probleem hebben vrij gegeven maar dat wil
niet zeggen dat de informatie niet klopt hé er kan daarvoor een reden zijn
en die kan ik van hier uit niet weten :-)

Gilbert
16/09/03, 15:00
"Bloomertime" <bloomertimeNO@SPAMhotmail.com> schreef in bericht
news:bk6t2p$ek2$1@reader08.wxs.nl...
> "Maurice ON4BAM" <on4bam@yahoo.com> schreef in bericht
> news:u88cmvoivtj2cvlr9l0kqpvotsg66eaahg@4ax.com...
> > On Mon, 15 Sep 2003 18:06:27 GMT, xeno <xenoREMOVE@pandora.be>
wrote:
> >
> >
> > Splitters geswitcht, router gereset, modem gereset, gevloekt ;-)
want
> > wie niet online geraakt kan ook geen statuspaginas lezen
natuurlijk.
> >
> > Ondertussen even TV gekeken en alles werkt weer :-)))))) Ik kreeg
al
> > afkickverschijnselen. ;-)
>
> Heb je geen inbel modem. Normaal moet je per tel kunnen inbellen, op
die
> manier kan je de stutuspage wel degelijk lezen.
>
> 't Kan zijn mensen met een BC abo zonder te kunnen telefoneren hier
geen
> gebruik van kunnen maken, dan heb je inderdaad gelijk.
>
> --
> Groet,
> Bloomer

Kan ik dan (analoog) inbellen met de username van mijn adsl abbonement
en zojaa, naar welk nummer moet ik dan bellen ?
eventueel een reeks nummers zou handig zijn..

Gilbert

xeno
16/09/03, 15:45
On Tue, 16 Sep 2003 13:45:37 +0200, Suse <zuske@hotmail.com> wrote:

>Ik weet dat het bij Easynet maar kort was, dus Skynet of Easynet als het een
>BC probleem is zou dat in praktijk geen verschil mogen maken, ik besluit
>eruit dat ze niet te snel het probleem hebben vrij gegeven maar dat wil
>niet zeggen dat de informatie niet klopt hé er kan daarvoor een reden zijn
>en die kan ik van hier uit niet weten :-)

De mensen die het probleem ervaarden na die patch waardoor ik de vraag
ben gaan stellen, die zijn later op de avond in hun bed gekropen.
Tegen dan werkte het nog steeds niet. Dit was rond 22.00u. Voor de
rest heb ik er geen idee van, en ben ik enkel daarstraks eens op de
skynet page gaan kijken, en daar zag ik als officiele closing time
8.00u vanmorgen.

Maurice ON4BAM
16/09/03, 17:00
On Tue, 16 Sep 2003 13:54:28 +0200, "Gilbert" <NOSPAM@NOSPAM.com>
wrote:


>Kan ik dan (analoog) inbellen met de username van mijn adsl abbonement
>en zojaa, naar welk nummer moet ik dan bellen ?
>eventueel een reeks nummers zou handig zijn..

Ja, dat kan. Kijk op de website van je provider voor de inbelnummers.
Je vondt daar ook de settings voor het inbellen.

Bij mij is het zo dat ik (sinds kort) geen analoge modem meer in mijn
PC heb. De enige mogelijkheid was dan om de laptop te gebruiken maar
ik had ook de lijst met de nummers niet meer liggen (nu wel
natuurlijk).



Bye Maurice
--
Hamradio: ON4BAM / M0CIL / 9H3Z http://www.qsl.net/on4bam
Travelstories from Alaska, Scotland, South Africa,Iceland,
Faroe Isl. and IOTA activations

Diva
16/09/03, 19:15
On Tue, 16 Sep 2003 12:36:34 GMT, xeno <xenoREMOVE@pandora.be> wrote:


>De mensen die het probleem ervaarden na die patch waardoor ik de vraag
>ben gaan stellen, die zijn later op de avond in hun bed gekropen.
>Tegen dan werkte het nog steeds niet. Dit was rond 22.00u.

ge hebt gelijk xeno...

om 23u werkte hier nog niks...

Maurice ON4BAM
16/09/03, 19:45
On Tue, 16 Sep 2003 12:36:34 GMT, xeno <xenoREMOVE@pandora.be> wrote:

>On Tue, 16 Sep 2003 13:45:37 +0200, Suse <zuske@hotmail.com> wrote:
>
>>Ik weet dat het bij Easynet maar kort was, dus Skynet of Easynet als het een
>>BC probleem is zou dat in praktijk geen verschil mogen maken, ik besluit
>>eruit dat ze niet te snel het probleem hebben vrij gegeven maar dat wil
>>niet zeggen dat de informatie niet klopt hé er kan daarvoor een reden zijn
>>en die kan ik van hier uit niet weten :-)
>
>De mensen die het probleem ervaarden na die patch waardoor ik de vraag
>ben gaan stellen, die zijn later op de avond in hun bed gekropen.
>Tegen dan werkte het nog steeds niet. Dit was rond 22.00u. Voor de
>rest heb ik er geen idee van, en ben ik enkel daarstraks eens op de
>skynet page gaan kijken, en daar zag ik als officiele closing time
>8.00u vanmorgen.

Bij mij was het om 22.30 opgelost (kan zelfs vroeger geweest zijn maar
ik heb niet de hele avond voor de PC gezeten). Waarschijnlijk waren ze
maar zeker dat alles opgelost was om 8.00 uur.



Bye Maurice
--
Hamradio: ON4BAM / M0CIL / 9H3Z http://www.qsl.net/on4bam
Travelstories from Alaska, Scotland, South Africa,Iceland,
Faroe Isl. and IOTA activations

PauL
17/09/03, 03:15
In news:a7femvo67efjc3e6q4ctkdke0d0110nvmj@4ax.com,
Maurice ON4BAM <on4bam@yahoo.com> wrote:
> On Tue, 16 Sep 2003 12:36:34 GMT, xeno <xenoREMOVE@pandora.be> wrote:

>> Tegen dan werkte het nog steeds niet. Dit was rond 22.00u. Voor de
>> rest heb ik er geen idee van, en ben ik enkel daarstraks eens op de
>> skynet page gaan kijken, en daar zag ik als officiele closing time
>> 8.00u vanmorgen.
>
> Bij mij was het om 22.30 opgelost (kan zelfs vroeger geweest zijn maar
> ik heb niet de hele avond voor de PC gezeten). Waarschijnlijk waren ze
> maar zeker dat alles opgelost was om 8.00 uur.

Volgens Radio2 - OVL (ochtendpost) was er een panne (softwarefout) in Gent waardoor
60.000 ADSL-klanten eruit lagen tussen 20 en 22 uur.

/me dus ook:

Event ID: 11050
Date: 15-09-2003
Time: 20:08:38
Description:
The DNS Client service could not contact any DNS servers for a repeated number of attempts.
-------

Ik heb dat spel uiteindelijk uitgezet
en toen ik dat om half vijf terug opstartte, werkte het i.i.g. weer.


Paul