PDA

Bekijk Volledige Versie : Dedicated hosting in Groningen GN-IX



betaalCOM
21/08/03, 11:07
Hallo Forumpeople,

Bij deze enkele vragen aan jullie:

Wie van jullie heeft enige ervaring met colocatie/dedicated hosting in Groningen of directe omgeving?

Ik heb reeds gehoord dat io.nl dat aanbied maar kan hiervan geen info vinden op de site.

Hoe zit het met de snelheid op de IX?

Zijn er meerdere mensen op dit forum die wel colo op de GN-IX zouden willen hebben, mischien is er dan ruimte te sharen aldaar.

Weet iemand van jullie iets over de pricing?

Wat zijn de meningen van de overige hosters over de GN-IX en hebben jullie al enige reacties van "hear say" ?

Als er iets is wat jullie kunnen delen dan hoor ik het graag tot nog toe lijkt de GN-IX een groot black hole voor wat betreft info voorziening, ook via google kon ik niet echt tot bevredigende antwoorden komen.

Mensen, alvast bedankt voor jullie reacties!! :)

-edit-titel duidelijker gemaakt-edit-

Savvas
21/08/03, 12:38
ik ben reseller bij een provider geweest die in Groningen zit op de Gn-IX. Ze hebben er toen geloof ik 3x uitgelegen vanwege problemen met de lijn als ik het goed heb, er was geen backuplijn meen ik. Er waren ook plannen om dingen te vervangen, heb ik ook niks meer over gehoord.

Dit was vooral in het begin dat ik er zat, die 3 downtimes waren zo ongeveer verspreid over 2 maanden en sindsdien heeft er zich niks meer voorgedaan (kennelijk was er dus een en ander opgelost ;)).

Voor de rest weet ik dat de snelheid niet slecht is en de tarieven niet al te hoog liggen.

tom
21/08/03, 13:43
bij io niet mailen, maar gewoon bellen :)

Plons
21/08/03, 20:47
ook dat is nogal eens lastig

Booster
22/08/03, 01:27
Volgensmij is de GN-IX regelmatig onderhevig aan allerlei storingen in de vorm van kabelbreuken, stroomuitval en andere nasty dingen die langere downtime kunnen veroorzaken.

Als je mij zou vragen om daar een aantal boxjes neer te hangen dan zou ik zonder twijfelen 'nee' zeggen.

Dentist
22/08/03, 08:35
lijkt mij wel ideaal eigenlijk om op mijn fietsje even naar het datacentre te gaan ;)

Mog
25/08/03, 21:03
In groningen heb je het tyco datacenter vlak bij de gn-ix
voordat tyco klaar was kon je servers plaatsen op de gnix zelf.
Nu kan je op de gnix uiteraard alleen maar routers plaatsen,
de gnix is 1 punt voor de verbinding het is leuker om directe vlan's te hebben van tyco naar amsterdam.

Tyco is qua voorzieningen beter dan de meeste datacenters,
als je in de omgeving groningen woont en niet iedere keer naar het westen wilt is groningen de moeite waard om colo te doen.

Je kunt de lijn van io nemen maar ook een gecombineerde verbinding nemen vlan als peering en io als transit & peering fallback b.v.

Het bedrijf waar de meeste colo daar doet is ngh hosting een soort onderdeel van io die daar zelf officieel niet zit.

Qua downtime maakt het weinig uit of je nou in redbus, telecity of tyco zit. Heb met alledrie dezelfde ervaringen.

De snelheid is een tikje lager dan b.v. tc2 waar ik altijd 18ms had naar b.v. een demon.nl in tyco zit ik op 20ms bijdezelfde host.

Verwaarloosbaar verschil dus.

almar
25/08/03, 21:33
Wij hebben een tijdje (lees twee maanden) een testserver bij SARA in Almere neer gezet. Daar zijn we dus snel op terug gekomen. AMS-IX is gewoon de snelste, wil je snelheid moet je gewoon in omgeving ADAM zitten, alhoewel ik heb begrepen dat het glas van RDAM naar ADAM ook steeds sneller wordt.

Samuel
26/08/03, 01:23
Origineel geplaatst door almar
Wij hebben een tijdje (lees twee maanden) een testserver bij SARA in Almere neer gezet. Daar zijn we dus snel op terug gekomen. AMS-IX is gewoon de snelste, wil je snelheid moet je gewoon in omgeving ADAM zitten, alhoewel ik heb begrepen dat het glas van RDAM naar ADAM ook steeds sneller wordt.

Klopt , we-dare geeft daar een mooi voorbeeld van :)
Verder zou ik groningen ook niet echt aanraden , ik heb er ook nog een server gehad , en nogal wat downtime gehad . Verder is de snelheid toch wel een stuk lagen dan ADAM of RDAM of dergelijke :)

ihost
26/08/03, 11:52
Raar eigenlijk he, ze pretenderen daar toch een knooppunt te hebben neergelegd die mede 't spul boven NL zou moeten connecten met Europe, blijkt dus dat het allemaal maar matigjes is. Is er al iets bekend dan over een snellere connectie met AMS? Zoiets lijkt me toch een eerste prio voor een locatie als de GNIX

Mog
29/08/03, 09:19
dat knooppunt is er niet en komt er niet
die wordt wegens geldgebrek bij de provincie en tyco, door de duitsers naar hamburg gelegd i.p.v eemshaven.

persoonlijk zou ik voor ams kiezen
al maakt het weinig uit. gnix is meer een naam dan een koppelpunt
de verbinding van tyco naar ams is in orde en sinds kort sterk verbeterd
en voor mij lekker dichtbij. de afstand is in mijn geval dus de belangrijkste en de enigste factor waarom ik specifiek voor tyco heb gekozen.
de gn-ix kun je wel buiten beschouwing laten...

tom
29/08/03, 09:47
Origineel geplaatst door Plons
ook dat is nogal eens lastig

niet als je de gsmnr van harry en maurice kent :)

Mog
30/08/03, 08:13
hehe das inderdaad de enige vorm van goede communicatie ;)

redeye
24/09/03, 18:12
Tyco, is aardig, prijzen hoog

Dentist
24/09/03, 18:49
Verbazingwekkend: er ligt hier in groningen een aardige partij bedabeling (lees: glasvezel) onder de grond voor o.a. Universiteiten, Academisch ziekenhuis, sociale woningbouw voor studenten voorzien van een dikke lijn per kamer enzovoort. Vraag me af waar al die bandbreedte dan samenkomt....

Mog
24/09/03, 21:35
Grootste gedeelte is van essent kabelcom en de aardgas bedrijven.
(en dingen zoals akzo enzo)

De kabels lopen via verschillende punten maar hebben niet echt 1 groot koppelpunt binnen de provincie, de gnix of tyco stelt in dat opzicht 0,0 voor.

Er komt binnenkort een tyco - amsterdam lijn van io zelf meende ik,
ligt nu alleen essent en gnix.

Exsilia
08/10/03, 12:08
Tyco is een top locatie. Jammer alleen dat er maar 2 providers in zitten die je die dienst kunnen bieden. Dat zijn IO en dat is NGH, helaas is dat hetzelfde bedrijf: Van Harry.

Nou heb ik al zoveel gezeik met IO gehad dat ik het je met klem afraad :).

Support: 0,0. Reactie op email gebeurt zelden.

Storingsnummer: regelmatig voice mail, of diegene die storingsdienst heeft zit in de auto en kan je niet helpen.

Toegang in Tyco datacenter is erg erg lastig. (Alhoewel het in 't oude RC van de RuG nog ingewikkelder was).

Verbinding heeft regelmatig kuren, van breuken tot firewall regels van Essent die niet kloppen, gehackte APCs, etc.

*psst* ze zien mijn Linux doos aan voor een met slammer geinfecteerde windows doos */psst*.

Mog
09/10/03, 00:41
Yep, de realiteit.
Ik sta er zelf nog maar met weinig maar denk er sterk over om dat ook weg te halen.

Dentist
09/10/03, 03:12
klinkt niet echt dermate positief om twijfelaars over de streep te halen dus...

Mog
09/10/03, 05:35
Ik zou er in eerste instantie eerder over gaan denken in het westen iets te doen dentist als ik in jouw schoenen stond.

Dentist
09/10/03, 20:17
bedankt voor de tip! het is alleen zo verleidelijk dichtbij...

Pivo
09/11/03, 14:28
Rovecom uit hoogeveen heeft zijn servers, ook co-lo verhuur, ondergebracht in Tyco Groningen sinds april. In het begin zijn er problemen geweest maar de laatste 3 maanden heeft het er niet on aangekondigd uitgelegen. Ik geloof dat ze voor 1u + 20 mb data 90 euro per maand vragen.. succes

resellerhostnl
10/11/03, 20:35
Origineel geplaatst door Pivo
Ik geloof dat ze voor 1u + 20 mb data 90 euro per maand vragen.. succes

das denk 20GB????