PDA

Bekijk Volledige Versie : Groeien?



Desmond
14/12/02, 00:36
Hoe snel groeien jullie bedrijfjes?

Ik ben op 01-04-2002 begonnen als reseller van een hosting bedrijf met Plesk en op 01-12-2002 huurde ik mijn eigen rack met 5 Mbit.

Ik dacht dat het een rot markt zou zijn maar ik zit nu op 10-15 domein aanvragen per dag en de 5-7 hosting pakketten per dag. Per 01-01-2003 upgrade ik naar een 2e kast en 10 MBit = 3160 GB per maand aan verkeer.

Ik wil niet bluffen of zo hoor ik wil gewoon weten of het bij iedereen zo gaat ?

Groeten Desmond

BlueLagoon
14/12/02, 20:27
Bij mij gaat het dus NIET zo :) Maar dat komt waarschijnlijk dan ook doordat het voor mij geen full-time job is, ik nog geen budget heb samengesteld voor reclame o.i.d. en ik te weinig naar beurzen e.d. ga enz enz... :) Niet dat het slecht gaat hoor, gaat heerlijk zo, maar ik zeg ook wel eens "nee" om het naast mijn studie niet TE druk te krijgen.

Voorlopig mag het voor mij wel lekker klein blijven ook. Ben echter wel benieuwd, als aanvulling op bovenstaande vraag / opmerking... of men enig idee heeft hoe al die klanten bij een inet bedrijf komen?
Reclame, het beroemde "netwerk", veel vrienden ;)

Desmond
15/12/02, 14:25
ik zit nu op de 4000 - 5000 individuele bezoekers per dag en ik doe Xventus ook niet als full time job ... sterker nog ik werk van 08.30 - 17.00 ma -vr ergens anders... heb het er wel erg druk mee!

RobbertC
15/12/02, 15:35
4000 tot 5000 unieke bezoekers per dag op je zakelijke site? Weet je dit heel zeker?

Dit is namelijk wel heel erg veel. Voor een content site is dat al redelijk veel.

BlueLagoon
15/12/02, 15:45
Ik wilde al gaan vragen hoe hij dat voor elkaar kreeg :) Wat ik interesant vind, is hoe andere internetbedrijven aan bezoekers / klanten komen, ik zal hierover een nieuwe post openen :)

WebBizz
15/12/02, 17:10
Stats xventus: http://www.nedstatbasic.net/s?tab=1&link=1&id=2021716

Beetje overdreven dus, hou het maar op 3900 per dag gemiddeld, nog steeds veel trouwens...

WebBizz
15/12/02, 17:11
En wie neemt er overdag de telefoon dan op als je ergens anders aan het werk bent??

uFx
15/12/02, 22:08
Internetbedrijven zonder telefonische support neem ik niet serieus :)

superior-is
16/12/02, 18:00
Wauw vertel ons al je geheimen ! :)

Domenico
16/12/02, 18:07
Een click faker mischien? ;)

Desmond
16/12/02, 20:39
nee hoor geen click faker ... probeer nedstat maar es te faken .. das onmogelijk ...

Ik heb gewoon goeie mond op mond reclame blijkbaar...
Ik verkoop iets aan de een en die heeft een neefje en die een nichtje en die een vriend en die een oom... zo gaat het meestal... en mijn resellers gaan heel erg goed (5 domeinen per dag gemiddeld)


Beetje overdreven dus, hou het maar op 3900 per dag gemiddeld, nog steeds veel trouwens...
--> klopt voorheen waren dit er veel meer. Ik had toen worldstat en die was te faken dus mensen dachten dat ik mijn eigen site hots fakete... vandaar nu Nedstat sinds kort. Die garanderen 100% dat hij niet te neppen is.5 x klikken vanaf 1 IP telt 1 user. Gaat om individuele bezoekers per dag.

En wie neemt er overdag de telefoon dan op als je ergens anders aan het werk bent??
--> Ik zelf. Ik heb op mijn werk een kantoor waar ik ook Xventus kan regelen zonder enkele moeite. 24/7/365 telefonische support.


Internetbedrijven zonder telefonische support neem ik niet serieus
--> ik ook niet

Wauw vertel ons al je geheimen
--> mond op mond reclame denk ik ... reclame doe ik bijzonder weinig.

Een click faker mischien?
--> Impossible

Greets
Desmond

RobbertC
16/12/02, 20:42
Is het geen goed idee om eens een meer professionele site te bouwen/laten maken? Dat moet toch kunnen als succesvol bedrijf.

Dat is dus opbouwende kritiek, geen flame

Iets anders, zou je misschien willen stoppen om onder elke post groeten en je naam neer te zetten? Wil je mensen graag groeten, dan kun je dit instellen in je signature :)

uFx
16/12/02, 23:11
24/7/365 telefonische support


Zeker weten? Dus jij neemt 24 uur per dag / 7 dagen in de week de telefoon op? Zal je vriendin leuk vinden ;)

WebBizz
17/12/02, 10:55
En als 'ie op vakantie is ook he... Ik zie 'm al op de berg staan in Zwitserland, skiend met een headsetje om de telefoon te beantwoorden. Of ski je niet handsfree? ;)

superior-is
17/12/02, 12:21
Kheb dat zelfs een keer gehad. *bloos* Ach, klant had mijn mobiel en wist niet dat ik op vakantie was. :)

Desmond
22/12/02, 21:38
nu jullie het zeggen ... ik had een GSM rekening van € 421 euro van mijn vakantie in Turkije. Heb ik geen problemen mee ... Laptop mee en zat te doen. En ik wordt maar 2 a 3 keer per week snachts gebeld door Amerikanen. Maar op dit forum vind blijkbaar iedereen het leuk om iemand af te zeiken dus ik ga maar naar een andere.

Deimos
22/12/02, 22:33
We vinden het niet leuk om iemand af te zaniken maar, het geen wat jij verteld doet ons gewoon onrealistiche voorkomen. Temeer omdat eigenlijk niemand die ik ken xventus kent :S Komt ook niet voor bij de persoonlijke ervaringen op webhosters.nl heb nog nergens reclame van het bedrijf gezien etc. etc.

uFx
23/12/02, 08:38
Dit begrijp ik niet ? :) Je bent meteen op je tenen getrapt als we wat kritiek hebben op je bedrijfsvoering, maar midden in de nacht de telefoon opnemen op je vakantie in Turkije vindt je geen probleem? :huh:

Ik zou dan toch eens aan part-time personeel gaan denken. Dat scheelt je zowiezo 421 euro :)

cridea
23/12/02, 22:15
Ik tikte even xventus in op google om te zien wat voor sites xventus host (klanten zetten namelijk nogal eens "hosted by [provider X]" erop) en kwam op allerlei pornosites. Die trekken natuurlijk aardig wat dataverkeer, dan is een server snel vol lijkt me... Misschien dat dat een verklaring kan zijn? Ik heb ook het idee dat de porno-business hard groeit en dat er steeds minder (betaalbare) providers zijn die het willen hosten, misschien dat dat ook een en ander verklaart.

Dit is niet bedoeld als kritiek ofzo hoor, alleen even om de andere providers wat "gerust te stellen" dat ze het misschien zo gek nog niet doen...

Desmond
25/12/02, 03:10
Ik zie erom eerlijk te zijn maar 1 porno site bij staan en dat klopt ook ... de rest zijn andere sites.. misschien nog een enkeling dat kan ...

Ik ga het ook zeer binnenkort anders aanpakken. Ik krijg nu een eigen suite ipv een kast en ik ga ook DSL aanbieden en mij full time op xventus richten. Adverteren doen we nog niet zoveel maar komt ook nog wel.

Prettige dagen in ieder geval allemaal !

Groeten Desmond

WebBizz
25/12/02, 11:54
Per 01-01 ga je een tweede kast in gebruik nemen en nu ineens een hele suite??

[Elwin]
25/12/02, 15:44
Leuk :) En bij welke provider doe je dit allemaal ? Dan weten we direct of het klopt...ben aardig bekend in de provider wereld dus kan zo is checken :D

WebBizz
25/12/02, 15:59
http://www.traceroute.nl/trace?q=www.xventus.nl

Colocatie bij Demon dus...

[Elwin]
25/12/02, 16:22
traceroute to 213.222.29.125 (213.222.29.125), 30 hops max, 40 byte packets
1 range-237.gw.fast-is.nl (81.23.237.254) 0.309 ms 0.245 ms 0.212 ms
2 ams2-border-1.router.nl.demon.net (193.148.15.99) 0.522 ms 0.57 ms 0.51 ms
3 ams1-access-1-at-1-2-1-0.router.nl.demon.net (158.152.0.206) 1.275 ms 1.287 ms 1.549 ms
4 co-location-1.router.nl.demon.net (195.11.247.249) 1.539 ms 1.627 ms 1.474 ms
5 colo-125.nl.demon.net (213.222.29.125) 2.994 ms 1.83 ms 1.967 ms


Ja dat had ik ook al even opgezocht. Wat me opvalt is dat demon verschrikkelijk hoge prijzen vraagt voor de kasten + traffic.. minimaal rond de 1000 euro ben je kwijt :p En het kan goedkoper :D

Desmond
25/12/02, 18:08
Het klopt dat demon behoorlijk duur is daarom gaan we verhuizen. Voordeel van demon is wel dat het support level enorm hoog ligt. reboot request binnen 15 minuten. Bij telecity een keer 8 uur moeten wachten.

Ja samen met een ander bedrijf gaan we eindelijk bij Demon Amsterdam weg. Gewoon lekker in de buurt in Rotterdam en met ze 2en dus splitten de kosten. Ik moet wel zelf kasten gaan kopen nu.

www.wirwehub.nl kun je hele suites krijgen. Dat is goedkoper voor mij dan een 2e kast...

Jammer dat niemand mij gelooft ...

Domenico
25/12/02, 18:13
Origineel geplaatst door Desmond
Het klopt dat demon behoorlijk duur is daarom gaan we verhuizen. Voordeel van demon is wel dat het support level enorm hoog ligt. reboot request binnen 15 minuten. Bij telecity een keer 8 uur moeten wachten.

Ja samen met een ander bedrijf gaan we eindelijk bij Demon Amsterdam weg. Gewoon lekker in de buurt in Rotterdam en met ze 2en dus splitten de kosten. Ik moet wel zelf kasten gaan kopen nu.

www.wirwehub.nl kun je hele suites krijgen. Dat is goedkoper voor mij dan een 2e kast...

Jammer dat niemand mij gelooft ...

Ik geloof je wel hoor...
Sommige mensen zijn nu eenmaal kritischer dan andere maar daar is op zich niets mis mee.

Ikzelf ben kritisch wanneer het mij uit komt. :)

[Elwin]
25/12/02, 18:16
Het is niet een kwestie van geloven..maar met 2 kasten in een suite staan klinkt wel niet geloofwaardig...en daarbij is het ook veel te duur.

Waarom ga je niet naar global switch of dergelijke ? Goede verbindingen en prima gebouw met super beveiliging.

[Elwin]
25/12/02, 18:26
Origineel geplaatst door Desmond
Het klopt dat demon behoorlijk duur is daarom gaan we verhuizen.

*SNIP*
www.wirwehub.nl kun je hele suites krijgen. Dat is goedkoper voor mij dan een 2e kast...

Jammer dat niemand mij gelooft ...

Wat betaal je bij wire voor een Mbit? Want die prijzen zie ik niet op de site staan...meestal als de kastprijs wat lager is betaal je voor de mbits meer..let op dat wanneer jij meer dan 300 euro voor traffic betaald per mbit dit duur is.

Desmond
25/12/02, 22:08
Bij demon betaal ik 115 voor een Mbit

Bij WH kun je suites nemen van 4 x 4 en dan kun je 4 kasten kwijt. Of ik nou 2 kasten bij demon neem of 2 kasten bij WH daar heb ik dan een eigen suite.

Bij WH kost 10 Mbit 1600 euro dus das 160 euro per Mbit. Iets duurder maar daarentegen:
24/7 geopend zonder van te voren aan te melden
Tis dicht bij mijn huis ipv iedere keer van R'dam naar A'dam te rijden.

En de housing is bij WH goedkoper dan bij demon. Demon betaal ik 225 voor een hele kast per maand en bij WH 227 per jaar voor 1 vierk. meter.

dus 16 m2 x 227 = 3632 : 2 (vriend van me) = 1816 : 12 maanden = 151 voor de ruimte. En dan kan ik 2.5 kast plaatsen.

grts Desmond

[Elwin]
25/12/02, 22:13
Nja ik heb het al eerder gezegd..als het tegen deze lage prijs is kan de bandbreedte nooit kwalitatief goed zijn.

Desmond
25/12/02, 22:30
Das vaag want ze hebben op 1 na dezelfde peering points en transits als jullie ...

[Elwin]
25/12/02, 22:35
Origineel geplaatst door Desmond

Ik wil niet bluffen of zo hoor ik wil gewoon weten of het bij iedereen zo gaat ?



Laten we dan maar stoppen met deze conversatie he :) Veel plezier met je suite ennuh misschien huur ik nog wel een keer een servertje bij je :p

superior-is
27/12/02, 13:26
Origineel geplaatst door [Elwin]

Laten we dan maar stoppen met deze conversatie he :) Veel plezier met je suite ennuh misschien huur ik nog wel een keer een servertje bij je :p

Dat klinkt ook niet aardig.

Trouwens Desmond, heb je ook rekening gehouden met het airco en stroom welke meestal niet standaard bij een suite zit?

Desmond
27/12/02, 22:52
Ja daar zijn we ook achter :)

Thx voor het opmerken in ieder geval !

1 airco is gratis (stroom niet) en we nemen een 2e erbij.

(sommige mensen vinden flamen leuker dan serieus antwoorden..)

superior-is
29/12/02, 00:40
Hmm je zou met 4 kasten wel genoeg moeten hebben aan 1 airco, maar met eentje extra neem je natuurlijk geen enkel risico. Flamen is natuurlijk altijd gemakkelijk. Vooral als het niet meer in je 'straatje' valt. Let wel.. ik ben kritisch, maar ik probeer het (zo goed als mogelijk) te onderbouwen.

Desmond
29/12/02, 19:55
Origineel geplaatst door superior-is
Flamen is natuurlijk altijd gemakkelijk. Vooral als het niet meer in je 'straatje' valt.


Zoals Elwin zijn post

[Elwin]
29/12/02, 20:03
Ik FLAME niet...het is alleen zo dat ik gewoon niet geloof dat wat jij zegt allemaal mogelijk is..naja mogelijk, dat het gewoon waar is.

uFx
30/12/02, 09:09
nja, ik vind het ook een beetje opschepperig als je hier gaat zeggen: "oh mijn bedrijf draait enorm goed, hoe gaat het met die van jullie?" ...

IMHO een post waar je flamerige berichten op kúnt verwachten..

RobbertC
30/12/02, 13:07
Mensen, mensen, laten we ontopic gaan en laten we afspreken dat we gewoon aardig tegen elkaar doen :)

cridea
30/12/02, 13:28
gogogo robbertc

superior-is
30/12/02, 13:29
Kerst is voorbij zo te zien? :)

thomas
30/12/02, 19:50
Origineel geplaatst door Desmond
Het klopt dat demon behoorlijk duur is daarom gaan we verhuizen. Voordeel van demon is wel dat het support level enorm hoog ligt. reboot request binnen 15 minuten. Bij telecity een keer 8 uur moeten wachten.


Hmz ze hebben de APC masterswitches voor iets uitgevonden, en als je al eigen kasten hebt is zo een ding niet echt duur tov wat voor voordelen je ervan hebt.

Desmond
04/01/03, 02:46
Ik heb ook masterswitches hangen gelukkig ...

Sommige mainboards ondersteunen het niet en heb je toch mensen van het DC nodig ...

"oh mijn bedrijf draait enorm goed, hoe gaat het met die van jullie?" ...
Quote dit is AUB ik kan dit niet terug vinden .. in de hele post niet eigenlijk ... Ik heb alleen gezegd: Het gaat lekker hier... hoe zit dat met anderen ... ? Gewoon uit pure nieuwsgierigheid ... niet om op te scheppen ... staat er zelfs bij geloof ik ... dan zijn er altijd mensen die direct beginnen te snauwen.

Maar ik weet het nou nog niet ... In ieder geval bedankt mensen die wel normaal antwoord kunnen geven...

Deimos
04/01/03, 10:49
MOD NOTE:
Graag on-topic en geen geflame!!!

Desmond: Ik (RobbertC) heb je reactie verwijderd. Allemaal on-topic blijven nu, anders gaat gooi ik het topic op slot. DUS: ook geen reacties als 'bedankt' en 'goedzo modforce'!

thomas
04/01/03, 22:51
Origineel geplaatst door Desmond
Ik heb ook masterswitches hangen gelukkig ...

Sommige mainboards ondersteunen het niet en heb je toch mensen van het DC nodig ...

"oh mijn bedrijf draait enorm goed, hoe gaat het met die van jullie?" ...
Quote dit is AUB ik kan dit niet terug vinden .. in de hele post niet eigenlijk ... Ik heb alleen gezegd: Het gaat lekker hier... hoe zit dat met anderen ... ? Gewoon uit pure nieuwsgierigheid ... niet om op te scheppen ... staat er zelfs bij geloof ik ... dan zijn er altijd mensen die direct beginnen te snauwen.

Maar ik weet het nou nog niet ... In ieder geval bedankt mensen die wel normaal antwoord kunnen geven...

Hmz nog nooit tegengekomen dat een mobo dat niet ondersteunt, maar kant altijd zijn colo klanten hebben soms wel is rommel mee :)

Maarja de mensen van het DC doen het omdat je reseller bent, vanaf je je eigen "suite" hebt kan je dit waarschijnlijk zelf komen doen of niet ?

Tweakhost
04/01/03, 23:49
Dat is een nadeel van een suite ja, alles zelf moeten doen. 24/7 is wel weer lekker natuurlijk. s'avonds eens een keertje klussen ofzo is dan geen probleem.

Over die mobo's trouwens. Ik heb er ook eens eentje gehad. Die had de optie niet in de bios om na een power loss in de previous state te gaan. Die bleef dus lekker uit.

thomas
05/01/03, 04:28
Origineel geplaatst door Tweakhost
Dat is een nadeel van een suite ja, alles zelf moeten doen. 24/7 is wel weer lekker natuurlijk. s'avonds eens een keertje klussen ofzo is dan geen probleem.

Over die mobo's trouwens. Ik heb er ook eens eentje gehad. Die had de optie niet in de bios om na een power loss in de previous state te gaan. Die bleef dus lekker uit.

Wij verhuizen binnekort naar eigen cage maar zelf nu beheren we alles zelf via apc's etc... Als een server crasht hebben de mensen liever dat hun ISP het doet ipv de mensen van het DC, kwestie van vertrouwen.

ik heb ooit zo 1 mobotje gezien van een colo klant, ik dacht dat het EAGLETEC was, klant gezegt dat ie beter mobo vervangde en dan hebben we hem een goedkoop GIGABYTE mobo bezorgt waar ie nu nog altijd mee tevreden is :). Voor de rest heb ik dit nog nooit voorgehad, veel asus, abit en gigabyte mobo's in de servers dus toch wel iets van kwaliteit en met supermicro's hebben we gewoon nog geen enkel hardware probleem gehad.

StarInternet
22/01/03, 18:13
Origineel geplaatst door Desmond
Het klopt dat demon behoorlijk duur is daarom gaan we verhuizen. Voordeel van demon is wel dat het support level enorm hoog ligt. reboot request binnen 15 minuten. Bij telecity een keer 8 uur moeten wachten.


Daar hebben ze toch die powerbootup systemen voor uit gevonden?
Zo als wat 2Fast bij co-location aanbied.
Hoef je niet 8 uur te wachten maar paar sec :-)
Of heb ik het mis?

[Elwin]
22/01/03, 18:16
zal niet alleen 2fast zijn die dat aanbied :D
Maar inderdaad daar zijn APC's voor :)

StarInternet
22/01/03, 18:17
Origineel geplaatst door [Elwin]
zal niet alleen 2fast zijn die dat aanbied :D
Maar inderdaad daar zijn APC's voor :)
Sorry had niet hele topic gelezen werdt er moe van dat gezeur :(
Wees blij dat het zo goed gaat met hem, ik ben jalours :-)

[Elwin]
22/01/03, 18:19
:D met ons gaat het ook zeer goed, alleen ik weet niet of je dat direct aan de hele wereld kenbaar moet maken....over 5 a 6 maandjes als alles doorgaat leggen wij onze city ring door amsterdam :S

Maaruh das een ander onderwerp :)
En idd het is goed voor hem dat alles zo goed gaat, alleen heb zo mijn twijfels of er niet een beetje te veel wordt overdreven. 1 kast en dan al een suite :S