PDA

Bekijk Volledige Versie : webmin domein toevoegen



timmy
15/08/03, 22:11
Hallow,

kan iemand me uitleggen hoe mbv. webmin een domein toevoegen
en een ftp account aanmaken...?? ik word gek van de hoeveelheid documentatie en ben bewust van http://swelltech.com/support/ etc...

Ahead-IT
17/08/03, 00:58
Een domein toevoegen is gewoon :
servers > bind > "add new master zone"

Een FTP account is gewoon een user aanmaken, SSH acces disablen en gedaan.

Herbert
18/08/03, 23:25
Origineel geplaatst door timmy
Hallow,

kan iemand me uitleggen hoe mbv. webmin een domein toevoegen
en een ftp account aanmaken...?? ik word gek van de hoeveelheid documentatie en ben bewust van http://swelltech.com/support/ etc...
Instaleer deze maar eens onder webmin http://swelltech.com/virtualmin
Met 1 klik wordt alles aangemaakt.

timmy
19/08/03, 16:21
Origineel geplaatst door PCDOC
Een domein toevoegen is gewoon :
servers > bind > "add new master zone"

Een FTP account is gewoon een user aanmaken, SSH acces disablen en gedaan.

wanneer ik Bind DNS service klik krijg ik de melding:

The BIND DNS server /usr/sbin/named could not be found on your system. Maybe it is not installed, or your BIND module configuration is incorrect.


wat nu?
het lijkt erop dat ie wel geinstaleerd is, want als ik op BIND module configuration klik krijg ik wel een scherm met een lading optie's...

moet ik hier dingen in aanpassen?

Herbert
19/08/03, 17:15
Origineel geplaatst door timmy


wanneer ik Bind DNS service klik krijg ik de melding:

The BIND DNS server /usr/sbin/named could not be found on your system. Maybe it is not installed, or your BIND module configuration is incorrect.


wat nu?
het lijkt erop dat ie wel geinstaleerd is, want als ik op BIND module configuration klik krijg ik wel een scherm met een lading optie's...

moet ik hier dingen in aanpassen?
De fout zegt het al, named ontbreekt of de .conf is niet goed.
Gewoon een reinstall named/bind doen mischien gaat het dan wel goed.

timmy
19/08/03, 19:04
Origineel geplaatst door Herbert

De fout zegt het al, named ontbreekt of de .conf is niet goed.
Gewoon een reinstall named/bind doen mischien gaat het dan wel goed.

named staat idd niet in de directories.

volgen webmin moet er min.
/usr/sbin/named
/etc/named.conf

op de server staan.. maar niet dus...
nu ben ik niet totaal niet thuis in linux en het installeren daarvan.

dus als je me zou kunnen vertellen hoe je die bestanden daar krijg...
graag!

Herbert
19/08/03, 20:12
Origineel geplaatst door timmy


named staat idd niet in de directories.

volgen webmin moet er min.
/usr/sbin/named
/etc/named.conf

op de server staan.. maar niet dus...
nu ben ik niet totaal niet thuis in linux en het installeren daarvan.

dus als je me zou kunnen vertellen hoe je die bestanden daar krijg...
graag!
Welke distro heb je?

timmy
19/08/03, 21:05
Origineel geplaatst door Herbert

Welke distro heb je?

red hat linux 9.0

Herbert
20/08/03, 01:10
Origineel geplaatst door timmy


red hat linux 9.0
Heb je deze hieronder geinstaleerd?

ftp://ftp.rediris.es/sites/ftp.redhat.com/pub/redhat/linux/9/en/os/i386/RedHat/RPMS/bind-9.2.1-16.i386.rpm
ftp://ftp.rediris.es/sites/ftp.redhat.com/pub/redhat/linux/9/en/os/i386/RedHat/RPMS/bind-utils-9.2.1-16.i386.rpm

Je kan ze instaleren met dit commando:
rpm -Uvh bind-9.2.1-16.i386.rpm
rpm -Uvh bind-utils-9.2.1-16.i386.rpm

timmy
20/08/03, 14:20
Origineel geplaatst door Herbert

Heb je deze hieronder geinstaleerd?

ftp://ftp.rediris.es/sites/ftp.redhat.com/pub/redhat/linux/9/en/os/i386/RedHat/RPMS/bind-9.2.1-16.i386.rpm
ftp://ftp.rediris.es/sites/ftp.redhat.com/pub/redhat/linux/9/en/os/i386/RedHat/RPMS/bind-utils-9.2.1-16.i386.rpm

Je kan ze instaleren met dit commando:
rpm -Uvh bind-9.2.1-16.i386.rpm
rpm -Uvh bind-utils-9.2.1-16.i386.rpm
-------------------------------------------------------------------

dit is wat ik kreeg:

[root@www root]# rpm -Uvh bind-9.2.1-16.i386.rpm warning: bind-9.2.1-16.i386.rpm: V3 DSA signature: NOKEY, key ID db42a60e
Preparing... ########################################### [100%]
1:bind ########################################### [100%]
[root@www root]# rpm -Uvh bind-utils-9.2.1-16.i386.rpm warning: bind-utils-9.2.1-16.i386.rpm: V3 DSA signature: NOKEY, key ID db42a60e
Preparing... ########################################### [100%]
package bind-utils-9.2.1-16 is already installed
[root@www root]#

Ahead-IT
20/08/03, 14:25
Die "key" is gewoon een ingebouwde veiligheid (verificatie van het bestand )

Niet op letten dus :)

timmy
20/08/03, 14:30
Origineel geplaatst door PCDOC
Die "key" is gewoon een ingebouwde veiligheid (verificatie van het bestand )

Niet op letten dus :)

OK!

na het installeren van deze package ziet het er al iets gezonder uit...

nu ik krijg als ik via SERVERS > BIND DNS ... een domeinnaam wil toevoegen krijg nu nog 3 opties

A.) Setup nameserver for internal non-internet use only

B.) Setup as an internet name server, and download root server information

C.) Setup as an internet name server, but use Webmin's older root server information

welke van de 3?
A, B of C

timmy
20/08/03, 15:05
Origineel geplaatst door timmy


welke van de 3?
A, B of C

ik voor de 2de optie gekozen en het lijkt allemaal wel goed te gaan

Ik kan nu dus een nieuwe Master zone aanmaken.

echter blijft het daarbij.
Immers ben ik cobalt gewend.

die plaatste naar dat je een domein had toegevoegd een nieuwe dir.
zoiets als.. sites/site1/ bijv.

Met webmin heb ik nadat ik een nieuwe Master zone heb aangemaakt nog geen nieuwe dir. gezien.

waar wordt deze geplaatst?

timmy
20/08/03, 15:25
Origineel geplaatst door Herbert

Instaleer deze maar eens onder webmin http://swelltech.com/virtualmin
Met 1 klik wordt alles aangemaakt.

zij leveren geen .rpm packages maar .wbm
onder Red Hat krijg ik vervolgens een error

Herbert
20/08/03, 23:51
Origineel geplaatst door timmy


zij leveren geen .rpm packages maar .wbm
onder Red Hat krijg ik vervolgens een error
.wbm zijn webmin modules
Hier de module: http://swelltech.com/virtualmin/virtual-server-1.3.wbm.gz
Je kan hem instaleren in webmin
hier de link op jou server/computer: http://localhost:10000/webmin/edit_mods.cgi
of https://localhost:10000/webmin/edit_mods.cgi
Localhost eventueel vervangen door het IP nummer

timmy
21/08/03, 00:33
Origineel geplaatst door Herbert

.wbm zijn webmin modules
Hier de module: http://swelltech.com/virtualmin/virtual-server-1.3.wbm.gz
Je kan hem instaleren in webmin
hier de link op jou server/computer: http://localhost:10000/webmin/edit_mods.cgi
of https://localhost:10000/webmin/edit_mods.cgi
Localhost eventueel vervangen door het IP nummer

installatie is goed gegaan...
met welke url / dir.path kan vitualmin nu oproepen?

Herbert
21/08/03, 07:50
Zoek even naar: Virtualmin Virtual Servers in webmin
De rest kun je hopelijk toch zelf??

timmy
21/08/03, 11:57
Origineel geplaatst door Herbert
Zoek even naar: Virtualmin Virtual Servers in webmin
De rest kun je hopelijk toch zelf??

ik was idd. in de verkeerde hoek aan het zoeken. :-?

echter is er toch nog een probleempje

als ik Virtualmin Vitual Servers open staat er een melding:

Quotas are not enabled on the filesystem /home which contains the home directory base /home. Quotas editing has been disabled.

Tevens zie ik dat de domein in de verkeerde dir wordt geplaatst...

namlijk naast de dir. HOME
ipv. /HOME/SITES/DOMEIN_NAAM

hierdoor krijg ik nog steeds standaard pagina van Apache
waar kan ik dit wijzigen?

ik heb namelijk een test pagina geplaatst in public_html

kan ik de dir. PUBLIC_HTML ook wijzigen in de naam WEB?

Herbert
21/08/03, 12:05
Origineel geplaatst door timmy


ik was idd. in de verkeerde hoek aan het zoeken. :-?

echter is er toch nog een probleempje

als ik Virtualmin Vitual Servers open staat er een melding:

Quotas are not enabled on the filesystem /home which contains the home directory base /home. Quotas editing has been disabled.

Tevens zie ik dat de domein in de verkeerde dir wordt geplaatst...

namlijk naast de dir. HOME
ipv. /HOME/SITES/DOMEIN_NAAM

hierdoor krijg ik nog steeds standaard pagina van Apache
waar kan ik dit wijzigen?

ik heb namelijk een test pagina geplaatst in public_html

kan ik de dir. PUBLIC_HTML ook wijzigen in de naam WEB?
Bij Virtualmin Vitual Servers > module configuratie kun je alles instellen zoals je het wil hebben.
-> Nu stop ik met helpen, mischien helpt goed kijken en doc's lezen een beetje :)

timmy
21/08/03, 12:38
Origineel geplaatst door Herbert

Bij Virtualmin Vitual Servers > module configuratie kun je alles instellen zoals je het wil hebben.
-> Nu stop ik met helpen, mischien helpt goed kijken en doc's lezen een beetje :)

mmm, ik zie het..

ik heb het gewijzigd in :

ServerName $DOM
ServerAlias www.$DOM
DocumentRoot /sites/$HOME/web
ErrorLog /sites/$HOME/logs/error_log
CustomLog /sites/$HOME/logs/access_log common
ScriptAlias /cgi-bin/ /sites/$HOME/cgi-bin
<Directory /sites/$HOME/web>
Options Indexes IncludesNOEXEC FollowSymLinks
</Directory>

Ik heb dus getracht de nieuwe domein dirs in de /SITES/
dirrectory te plaatsen

als ik dan vervolgens een nieuwe domein toevoeg krijg ik een popup vanuit MSIE met de melding::..
--------------------------------------------------------------------
Internet Explorer cannot open the internet site ../virtual-server/domain_setup.cgi.

De verbinding met de server is opnieuw ingesteld
--------------------------------------------------------------------

toch iets niet goed?

timmy
21/08/03, 15:02
Origineel geplaatst door timmy


mmm, ik zie het..

ik heb het gewijzigd in :

ServerName $DOM
ServerAlias www.$DOM
DocumentRoot /sites/$HOME/web
ErrorLog /sites/$HOME/logs/error_log
CustomLog /sites/$HOME/logs/access_log common
ScriptAlias /cgi-bin/ /sites/$HOME/cgi-bin
<Directory /sites/$HOME/web>
Options Indexes IncludesNOEXEC FollowSymLinks
</Directory>

Ik heb dus getracht de nieuwe domein dirs in de /SITES/
dirrectory te plaatsen

als ik dan vervolgens een nieuwe domein toevoeg krijg ik een popup vanuit MSIE met de melding::..
--------------------------------------------------------------------
Internet Explorer cannot open the internet site ../virtual-server/domain_setup.cgi.

De verbinding met de server is opnieuw ingesteld
--------------------------------------------------------------------

toch iets niet goed?


Wat blijkt nou:

in /etc/httpd/conf/httpd.conf

worden de wijzing wel in gezet... maar op de server wordt folder niet gecreeert.

bij het herstarten van Apache krijg ik dan ook de melding:

--------------------------------------------------------------------------------

Fout bij het starten van apache :
Starting httpd: Warning: DocumentRoot [/sites//home/testdomein/web] does not exist
[FAILED]

in de httpd.conf
zie ik vervolgens staan:

ServerName www.testdomein.nl
ServerAlias www.www.testdomein.nl
DocumentRoot /sites//home/testdomein/web
ErrorLog /sites//home/testdomein/logs/error_log
CustomLog /sites//home/testdomein/logs/access_log common
ScriptAlias /cgi-bin/ /sites//home/testdomein/cgi-bin
<Directory /sites//home/testdomein/web>
Options Indexes IncludesNOEXEC FollowSymLinks
</Directory>
</VirtualHost>

Maar hoe zit dat dan met de aanmaken van de folders op de juiste plaats?

maartenba
21/08/03, 15:55
Daar ga je voor in het script moeten prullen...
Zal eens ff zoeken als je wil :)

timmy
21/08/03, 16:02
Origineel geplaatst door maartenba
Daar ga je voor in het script moeten prullen...
Zal eens ff zoeken als je wil :)

ik ben al wat verder...

om de juiste httpd.conf te krijgen heb ik de standaard
$HOME/

veranderd in:

DocumentRoot /home/sites/$USER/web

Hiermee creeer ik in ieder geval de juiste path...

maar het probleem was en is nog steeds het aanmaken van de folder
binnen: DocumentRoot /home/sites/$USER/web

voorzover ik weet zit het in: /virtual_server/domain_setup.cgi
daar worden namelijk de folders aan gemaakt...

ik ben al aan het kijken en testen...
als iemand nog meer verstand heeft van CGI en nog een goed idee heeft...
roep maar!!!

maartenba
21/08/03, 16:07
Kan dus nog simpeler :)
1. Ga in Webmin naar Users & Groups
2. Module config
3. Automatic user base directory
4. Verander naar believen
5. Opslaan

timmy
21/08/03, 16:25
Origineel geplaatst door maartenba
Kan dus nog simpeler :)
1. Ga in Webmin naar Users & Groups
2. Module config
3. Automatic user base directory
4. Verander naar believen
5. Opslaan

Thanks!!!! Maarten

Herbert
21/08/03, 19:08
Origineel geplaatst door maartenba
ServerName www.testdomein.nl
ServerAlias www.www.testdomein.nl
DocumentRoot /sites//home/testdomein/web
ErrorLog /sites//home/testdomein/logs/error_log
CustomLog /sites//home/testdomein/logs/access_log common
ScriptAlias /cgi-bin/ /sites//home/testdomein/cgi-bin
<Directory /sites//home/testdomein/web>
Options Indexes IncludesNOEXEC FollowSymLinks
</Directory>
</VirtualHost>

Je hebt achter /sites een dubbele // dat is niet goed.
Als je een domein ingeeft gebruik dan geen www ervoor!
De serveralias klopt dan niet..

Hieronder mijn config:
-
ServerName $DOM
ServerAlias *.$DOM
ServerSignature Email
ServerAdmin info@$DOM
DocumentRoot /home/www/www.$DOM
# ErrorLog /home/www/www.$DOM/error_log
CustomLog /var/log/httpd/$DOM.log "%h %l %u %t \"%r\" %s %b \"%{Referer}i\" \"%{User-agent}i\""
<Directory /home/www/www.$DOM>
Options ExecCGI FollowSymLinks Includes IncludesNOEXEC Indexes MultiViews SymLinksIfOwnerMatch
</Directory>
-
Deze config is al aangepast en gebruikt /home/www als hoofdmap
Dus met deze alleen een domein toevoegen zonder www
Ik gebruik het zelf ook en werkt goed

timmy
21/08/03, 19:15
Origineel geplaatst door Herbert

Je hebt achter /sites een dubbele // dat is niet goed.



dat had ik ook al gezien en heb het ook aangepast in:

ServerName $DOM
ServerAlias www.$DOM
DocumentRoot $HOME/web
ErrorLog $HOME/logs/error_log
CustomLog $HOME/logs/access_log common
ScriptAlias /cgi-bin/ $HOME/cgi-bin
<Directory $HOME/web>
Options Indexes IncludesNOEXEC FollowSymLinks
</Directory>

in Systeem> Gebruikes en Groepen heb ik dan:

/home/sites
gezet.. dat werkt...

maar vreemd genoeg wilt de DNS BIND niet draaien

ik heb al geprobeerd:
root> service named restart

maar dat wil ook niet
tevens heb ik nog een melding dat quotas disabled zijn.......

Herbert
21/08/03, 19:59
Origineel geplaatst door timmy


maar vreemd genoeg wilt de DNS BIND niet draaien

ik heb al geprobeerd:
root> service named restart

maar dat wil ook niet
tevens heb ik nog een melding dat quotas disabled zijn.......
DNS kun je gewoon uitzetten in de module configuratie, je draaid toch geen DNS server neem ik aan..

timmy
21/08/03, 20:31
Origineel geplaatst door Herbert

DNS kun je gewoon uitzetten in de module configuratie, je draaid toch geen DNS server neem ik aan..

heb je die ook niet nodig om je htaccess te laten functioneren?

immers werkte dit wel goed voorheen:
<IfModule mod_mime.c>
# For PHP 4.x, use:
# AddType application/x-httpd-php .php .php3 .html
AddType
</IfModule>

(ik heb in httpd.conf >> AllowOverride None )

Herbert
21/08/03, 22:35
Origineel geplaatst door timmy


heb je die ook niet nodig om je htaccess te laten functioneren?

immers werkte dit wel goed voorheen:
<IfModule mod_mime.c>
# For PHP 4.x, use:
# AddType application/x-httpd-php .php .php3 .html
AddType
</IfModule>

(ik heb in httpd.conf >> AllowOverride None )
Hoi timmy,
ik ben al bijna bezig een boek te schrijven hoe je linux moet instaleren.
Mischien dat iemand anders je verder kan helpen???

maartenba
22/08/03, 13:56
Timmy, dingen als dat, daar is de zeer uitgebreide en vrij duidelijke Apache manual voor... (http://httpd.apache.org/docs-2.0/).

Die quota's: typ in Google "how to enable linux quota", gegarandeerd dat je er een pasklare oplossing vindt :)