PDA

Bekijk Volledige Versie : DNS draaien



lacanau
10/11/02, 13:48
Hallo.

Ik heb via cobalt servers een dns draaien. Dat werkt in beginsel goed maar kost egwoon veel tijd.

Hoe doen jullie dat nou.

ZIjn er handiger manieren om het direct op de server te doen, desnoods gewoon als tekst bestand ?

Met de cobalt interface gaat het gewoon erg langzaam.

Gaarne vernemend en alsvast dank voor jullie hulp.

Groet

Deimos
10/11/02, 13:59
Als je al verstand hebt van DNS zou ik je idd aanraden het los te draaien. Als ik me goed herinner hebben ze op CObalt-aid daar ook een speciale PKG voor, zodat wanneer je iets update niet ook meteen alle zone's zijn vernaggeld.

Voorwaarde was geloof ik wel dat je NIETS meer via het DNS deel van de Cobalt veranderd aangezien je dan alles zou overschrijven.

lacanau
10/11/02, 14:05
Heb je iets meer info over die pkg ???

Het klinkt niet gek.

Indien je met telnet de bestanden bekijkt ziet het er niet zo moeilijk uit. Ik heb ook gehoord dat sommigen e.e.a in een mysql database hebben draaien.

Alle info is welkom.

Groet

uFx
10/11/02, 17:37
Wat ik altijd bij een Cobalt heb gedaan is via een shell script de a, mx en soa records toevoegen in het volgende tekstbestand:

/etc/named/records

Dan draai je via de shell het volgende script:

/usr/admserv/cgi-bin/.cobalt/dns/index.cgi

en dan worden alle zonefiles aangemaakt. Werkt op zich erg makkelijk :)

lacanau
10/11/02, 17:40
Dat bestand zag ik keurig staan.

Heb je hier een los scriptje voor (het toeveogen) of gebruikt je gewoon een unix tekstverwerker ?

Groet en dank

uFx
11/11/02, 09:41
Gewoon met een los perl/bash script. Eerst domeinnaam invoeren en dan IP adres, en dan de volgende string genereren:

$string = "a - $domein $ip 24\na www $domein $ip 24\nmx - $domein High $domein\nsoa - $domein ns1.domein.nl:ns2.domein.nl:admin@domein.nl:10800: 3600:604800:86400 -\n";

(dit is één regel!)

en dat even in je /etc/named/records plaatsen ( echo $string >> /etc/named/records )... Dat zou moeten lukken ;)

lacanau
11/11/02, 21:17
Dank voor je hulp alleen red ik het niet helemaal....

Ik heb er een name.sh script van gemaakt, hoe moet ik ip en domein definieren ?

Die Echo regel kan ik toch gewoon onderaan het script zetten ?

Groet

a4unl
13/11/02, 14:18
host zelf ook op Cobalt servers, maar vind die interface voor de DNS niet overzichtelijk, ga nu een gebruiksvriendelijk DNS software pakket gebruiken voor mijn Cobalt servers.

BoxDNS: http://www.dns-software.com/

maakt gebruik van PHP en MySQL, je kan zelf templates toevoegen en resellers zelf hun DNS records laten aanmaken....

kost wel bijna 1000 euro, maar scheelt je wel veel tijd

A. van Viersen
A4U Web Solutions

a4unl
13/11/02, 14:19
was eigenlijk de bedoeling als reply op DNS draaien ;)

ADMIN EDIT: Heb ze even samengevoegd.