PDA

Bekijk Volledige Versie : ervaring met @Xit?



babak
22/09/02, 12:53
Hi

Heeft hier iemand ervaring met @Xit voor collocatie ( http://www.cohosting.nl/ )? en is hun netwerk betrouwbaar?

superior-is
23/09/02, 11:52
Test het zelf ;)
http://www.cohosting.nl/speedtest/

Daar kan je binfiles naar binnen sucken. Mijn suck resultaat:
10:50:13 (1.88 MB/s) - `25mb' saved [25600000/25600000]

babak
23/09/02, 16:18
ja maar dat zegt ook niet veel.

Ze zijn wel goedkoop, daarom vroeg ik me af of ze wel goed zijn. Service, downtime enz...enz...

Ik zit nu wel in het netwerk van proserve en heb ik nog nooit problemen gehad, maar hun prijzen zijn ook iets hoger. Daarom zoek ik naar andere bedrijven, maar ze moeten net zo betrouwbaar zijn als proserve.

superior-is
23/09/02, 20:15
Het zegt dat ze iig een goede lijn met het internet hebben.

Daarbij zijn ze inderdaad een stuk goedkoper dan Proserve, maar je zegt al zelf dat je prima zit. Om eerlijk te zijn vind ik Proserve een van de weinige die realistische en goede prijzen in de markt zet.* Doordat ze juist net iets meer vragen, kunnen ze deskundig personeel aannemen en betrouwbare hardware. Ze hoeven nergens iets tekort op te doen waardoor je zo'n hoge servicegraad hebt. Mijn advies is dan ook blijven waar je zit.

Als je overigens goed @xit hebt onderzocht kan je erachter gekomen zijn dat het een middelgrote provider is welke nog niet zo heel erg veel servers host. Vandaar zal je waarschijnlijk weinig tot geen reacties krijgen. Internetfeed komt van Versatel en ze hebben zowiezo 15mbit liggen en is hun netwerk niet belast. Lijkt me een ideale provider om je servers neer te zetten als je werkzaam bent in de buurt van Breda. Prijzen zijn goed, maar ik denk dat dat komt doordat ze kastruimte moeten vullen. Niks verkeerds aan natuurlijk.

* Hoor mij 'ns lovend zijn over onze concurrent. :)

babak
24/09/02, 18:46
Ik heb wel met ze afgesproken om even langs te gaan. Ik moet hun ruimte van dichtbij zien en dan post ik wel mijn eigen ervaring hier en ik denk dat je ook gelijk hebt over proserve, simpel te rekenen: 1+1=2 !! Hoe meer je betaalt hoe meer je krijgt.
Ik denk dat ik voorlopig maar een server bij xit neer zet en dan zie ik het later wel.

superior-is
24/09/02, 20:18
Voor de prijs hoef je het niet te laten en idd laat ons weten hoe je bezoek bij @xit is verlopen!

InFiNiOn
24/09/02, 20:32
Wel nette verbinding opzich.. had misschien nog iets soepeler gekunt ;)

Read 6731 of 25000 KB of data, 3361 KB/sec, ETA 5 sec.

babak
21/10/02, 02:57
Origineel geplaatst door superior-is
Voor de prijs hoef je het niet te laten en idd laat ons weten hoe je bezoek bij @xit is verlopen!

Nou ik ben wel goed ontvangen ( koffie stond klaar :D )

Het is niet te verglijken met globalswitch, maar zoals je zei Voor de prijs hoef je het niet te laten.

Ik denk dat ik toch een of twee servers er neer zet, en dan zie ik het nog wel.

babak
30/10/02, 20:56
Hi

Ok iK zit nu wel 2 weken bij Xit en valt best mee :D

aardige mensen en als er wat is wordt je wel snel gehoplen

Nu moet ik nog een provisie van hun vragen voor de reklame dat ik net heb gemaakt ;)

tom
16/01/03, 13:43
is het netwerk ok?
Ik denk erover om bij xit een 1/2 rack te nemen, omdat ze dichter bij de grens van belgie zitten :)

tom
16/01/03, 17:02
MOD EDIT: Hier stond een email bericht van fast-is.nl


niet netjes Elwin


Bericht is gewijzigd door: Deimos. Commentaar op deze mod edit kan worden ge PM'ed

thomas
16/01/03, 17:37
Zolang dat een Private messages was is dat normaal geen probleem.

thomas
16/01/03, 17:40
Snelheid is wel zielig hoor:
16:38:27 (2.99 MB/s) - `10mb' saved [10240000/10240000]

Als ik bv proserve neem krijg ik dit hoor:
16:39:08 (5.57 MB/s) - `10mb.bin' saved [10485760/10485760]

Op belnet etc krijg ik wel 8MB/s

WebBizz
16/01/03, 17:40
Het is een verstuurd e-mailtje via WHT en persoonlijk vind ik het juist niet netjes om een e-mail hier te posten. Een aanbieding per e-mail doen vind ik minder een probleem.

babak
16/01/03, 18:41
Origineel geplaatst door tom
is het netwerk ok?
Ik denk erover om bij xit een 1/2 rack te nemen, omdat ze dichter bij de grens van belgie zitten :)

Nou ik zit nu ongeveer 2/3maanden bij XIT en nog geen problemen gehad, (alleen een keertje een downtime van 5min ), maar service is gewoon grandioos:)

snelheid vind ik ook best goed.

uFx
16/01/03, 19:19
Origineel geplaatst door thomas
Snelheid is wel zielig hoor:
16:38:27 (2.99 MB/s) - `10mb' saved [10240000/10240000]

Als ik bv proserve neem krijg ik dit hoor:
16:39:08 (5.57 MB/s) - `10mb.bin' saved [10485760/10485760]

Op belnet etc krijg ik wel 8MB/s

En dat vind je zielig? Als je voornamelijk hosting aanbiedt (dus geen storage of backupoplossingen) is die snelheid meer dan voldoende.

Wij hebben bijna een jaar gehost op een 2 mbit lijn. Nooit problemen gehad.

tom
17/01/03, 01:17
Over welke carriers beschikken ze?

[Elwin]
17/01/03, 01:36
Netwerk koppelingen:
100 Mbit AMS-IX [peering]
100 Mbit AMS-IX [peering/active back-up]
100 Mbit NL-IX [peering]
100 Mbit Cable & Wireless [transit]
100 Mbit NTT/Verio [transit]
100 Mbit Level3 [transit]
100 Mbit Carrier1 [transit]

100 Mbit XS26 [IPv6 transit]

Routering
Voor onze routering maken wij gebruik van 2 Juniper Networks routers.

Wij beschikken over 1 Juniper Networks M10 en 1 Juniper Networks M5.
Deze beide Routers hebben een verbinding met onze 2 coreswitches van het merk Extreme Networks type Summit 4. Ook beschikken wij over een Extreme Networks Summit 48 coreswitch.

tom
17/01/03, 01:57
ik had het over @Xit.

Als ik bij fast-is een rack wil nemen, ga ik wel naar netholding

WebBizz
17/01/03, 02:00
Bovenstaand lijstje is van ProServe als je het mij vraagt...

[Elwin]
17/01/03, 02:00
dat is die van proserve als je een beetje beter op de site van www.proserve.nl had gekeken.

[Elwin]
17/01/03, 02:01
Origineel geplaatst door WebBizz
Bovenstaand lijstje is van ProServe als je het mij vraagt...

tenminste nog iemand die oplet.

WebBizz
17/01/03, 02:03
Thanks! :D

Alleen informeerde Tom volgens mij naar de carriers van @Xit, en niet naar die van ProServe.

[Elwin]
17/01/03, 02:07
you are right...mijn foutje. Over Axit geen idee..staat dus ook niks op de site ofzo..


enige wat ik kan vinden:

Verbinding

De internetverbinding zoals deze bij @Xit ligt is een Versatel fibre optic verbinding rechtstreeks aangesloten op de AMS-IX internet backbone. Deze is tot maximaal 155Mbit op te waarderen, wat garant staat voor een zeer snelle verbinding. Voor u dus een grotere bandbreedte, wat resulteert in snellere verwerking van gegevens en sneller dataverkeer.

WebBizz
17/01/03, 02:12
Een traceroute levert inderdaad Versatel op, maakt niet uit vanuit welk land, kom altijd op Versatel uit.

thomas
17/01/03, 02:15
Origineel geplaatst door WebBizz
Een traceroute levert inderdaad Versatel op, maakt niet uit vanuit welk land, kom altijd op Versatel uit.

Als je niets anders hebt als versatel kan er ook niets anders uit komen he :) Wat dan nog leuk is dat ze de ams-ix van versatel beetje misbruiken om toch iets van een deftige naam op de site te kunnen zetten.

thomas
17/01/03, 02:18
Origineel geplaatst door tom
ik had het over @Xit.

Als ik bij fast-is een rack wil nemen, ga ik wel naar netholding

Ik denk dat sommige mensen nog niet door hebben dat het nog altijd een vraag is van de service, meeste providers zitten toch hosted bij een ander bedrijf, verschil is door de afname die wij doen zijn we toch goedkoper als we het willen :)

tom
17/01/03, 12:39
@ Elwin & Thomas
Doe eens een offerte op;

500GB
1/2 19" rack
2x /24 ripe

[Elwin]
17/01/03, 14:35
Origineel geplaatst door tom
@ Elwin & Thomas
Doe eens een offerte op;

500GB
1/2 19" rack
2x /24 ripe

ok. Heb je vanavond in je mailbox

superior-is
17/01/03, 14:37
Origineel geplaatst door thomas

Als je niets anders hebt als versatel kan er ook niets anders uit komen he :) Wat dan nog leuk is dat ze de ams-ix van versatel beetje misbruiken om toch iets van een deftige naam op de site te kunnen zetten.

Kan je dit toelichten, want ik zie ze niks misbruiken?

WebBizz
17/01/03, 19:26
Ze 'misbruiken' niets. Ze hebben alleen op de site staan dat ze een Verstatel lijntje hebben die is aangesloten op de AMS-IX. That's all. Vrij weinig mis mee naar mijn mening.

ProServe
17/01/03, 20:13
Voor zover ik weet hebben ze een 34mbit lijn op een Cisco 36xx hangen.
Ze hebben inderdaad als enige Versatel als carrier, aangezien ze ook de ips van Versatel gebruiken.

traceroute to www.axit.nl (62.58.68.31), 30 hops max, 40 byte packets
1 nikhef.br01amsix.versatel.net (193.148.15.211) 1.334 ms 0.792 ms 1.328 ms
2 62.58.88.178 (62.58.88.178) 20.786 ms 19.323 ms 19.434 ms
3 webserver.axit.nl (62.58.68.31) 18.982 ms 18.640 ms 28.531 ms

thomas
17/01/03, 21:30
hmz misbruik was gewoon omdat ik zo rap geen ander woord vond :p

superior-is
18/01/03, 15:11
Aha. Misschien is het gewoon zo dat 'misbruik' gelijk zo negatief klinkt. :)

thomas
20/01/03, 13:26
Origineel geplaatst door tom
@ Elwin & Thomas
Doe eens een offerte op;

500GB
1/2 19" rack
2x /24 ripe

Ik hoop dit morgen te kunnen doen, ben gister terug gekomen van 2 dagen klantjes ontvangen en paar vergaderingen in de colo en nu ben ik nogal ziekjes.

superior-is
20/01/03, 14:38
Houd jij je vergaderingen in je colo? Brrrr. :)

[Elwin]
20/01/03, 14:40
is te doen hoor :)
Vergadering zaal = vergadering zaal :p
De ene keer in colo en de andere keer in een 4 sterren restaurant ofzo :p

Hangt er vanaf of de klant het waard is :D

thomas
21/01/03, 18:00
Tom een email adres voor je offerte zou handig zijn :) Mail me gewoon is op thomas@fast-is.nl

DelTa
25/01/03, 20:44
Origineel geplaatst door thomas
Tom een email adres voor je offerte zou handig zijn :) Mail me gewoon is op thomas@fast-is.nl

Je kan van mij een emailtje verwachten. Ik heb ook interesse in colocatie :D

Andere bedrijven die mij een mooie aanbieding kunnen geven voor een 1/2 rack ofzo met 1-3 mbit/s traffic, pm me.

Moet wel burstable zijn tot 100mbit en multihomed :)

thomas
29/01/03, 13:42
Origineel geplaatst door DelTa


Je kan van mij een emailtje verwachten. Ik heb ook interesse in colocatie :D

Andere bedrijven die mij een mooie aanbieding kunnen geven voor een 1/2 rack ofzo met 1-3 mbit/s traffic, pm me.

Moet wel burstable zijn tot 100mbit en multihomed :)

Ik wacht nog altijd. Zelfde voor die andere die een offerte wou. Het staat niet echt om eerst offertes aan te vragen en dan zelf niet eens je email te geven.

We Dare
29/01/03, 15:38
Zijn de prijzen soms geheim ?

De vraag van beide heren is nogal standaard lijkt mij....

Bij We Dare vragen wij;

1 heel rack = 385 Euro per maand / setup (-699-) 350 Euro (zie post hieronder)
(Halve racks doen we niet aan wel aan U's)
1-5mbit = 219 Euro per mbit per maand

En voor meer info kunnen ze altijd mailen....

Ik hoop dat ik dit van de modjes hier mag plaatsen want ik zie dit als antwoord op hun vraag, anders mogen ze het ook net zo hard weer weghalen :)

De prijzen zijn geldig tot eind januari

We Dare - info@we-dare.nl - http://www.we-dare.nl

babak
29/01/03, 16:00
699 euro setup?

krijg ik een gouden kast?

[Elwin]
29/01/03, 16:02
Origineel geplaatst door babak
699 euro setup?

krijg ik een gouden kast?

als je er 3 0tjes achter zet wil ik je wel een gouden kast doen :D
Maar idd setup is wel een beetje hoog.

Ik ga alleen mijn prijzen hier niet vermelden, die staan op onze website. Dit is niet het juiste forum om prijzen te vermelden denk ik.

We Dare
29/01/03, 16:59
Origineel geplaatst door babak
699 euro setup?

krijg ik een gouden kast?

Err.... Er zitten dikke koperen aardrails in, is dat ook goed ?

Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat de setup aan de hoge kant is, voor de februari prijslijst zal ik daar dan ook maar iets aan gaan doen....
En aangezien de gouden kasten op dit moment niet op vooraad zijn zal ik de aansluitkosten tot eind deze maand even op 350 zetten, dat is volgens mij aardig markt conform of zelfs iets er onder.

thomas
29/01/03, 19:27
Als mensen bij ons een offerte aanvragen krijgen ze teminste een paar pagina's met wat info etc... en worden niet gewoon op een of ander forum op de prijzen gewezen. Via mail is het ook veel klantvriendelijker en kan je altijd een persoonlijk voorstel uitwerken.

Jij zegt dat je prijzen publiek zijn, maar waarom vind ik ze dan niet terug op je site ?

We Dare
29/01/03, 20:56
Bij ons krijg je ook gewoon een nette offerte met daarin alle info die gewenst is via de mail.
En de prijzen staan nog niet op onze (oude) site aangezien we begin februari met een nieuwe site starten waar wel de prijzen op staan.
En nogmaals het is een vraag die op een forum gesteld wordt, daar mag ik dan toch gewoon op antwoorden ?

thomas
29/01/03, 21:00
2. Adverteren mag alleen in de advertentie forums maar mag ook in je signature mits subtiel gedaan. Wij beoordelen elke signature dus maak het niet te gek want je kan je rechten voor het gebruik van je signature verliezen.

Leek me dus nogal ongepast om hier gewoon wat prijzen neer te gooien.

[Elwin]
29/01/03, 21:00
Origineel geplaatst door We Dare
Bij ons krijg je ook gewoon een nette offerte met daarin alle info die gewenst is via de mail.
En de prijzen staan nog niet op onze (oude) site aangezien we begin februari met een nieuwe site starten waar wel de prijzen op staan.
En nogmaals het is een vraag die op een forum gesteld wordt, daar mag ik dan toch gewoon op antwoorden ?

De vraag was of er iemand ervaring had met Axit. En daarna is het een beetje offtopic geraakt :)

babak
29/01/03, 21:08
Origineel geplaatst door We Dare


Err.... Er zitten dikke koperen aardrails in, is dat ook goed ?

Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat de setup aan de hoge kant is, voor de februari prijslijst zal ik daar dan ook maar iets aan gaan doen....
En aangezien de gouden kasten op dit moment niet op vooraad zijn zal ik de aansluitkosten tot eind deze maand even op 350 zetten, dat is volgens mij aardig markt conform of zelfs iets er onder.

het was niet lelijk bedoeld, maar meestal zo een hoge setup schrikt mensen af.

[Elwin]
29/01/03, 21:10
Origineel geplaatst door babak


het was niet lelijk bedoeld, maar meestal zo een hoge setup schrikt mensen af.

en dan mag je dat meestal wel weg laten :D

Deimos
29/01/03, 23:19
Mensen aub niet gaan flamen. Aanbiedingen e.d. kunnen worden gedaan in het advertise deel. En anders per email.

thomas
29/01/03, 23:24
Origineel geplaatst door Deimos
Mensen aub niet gaan flamen. Aanbiedingen e.d. kunnen worden gedaan in het advertise deel. En anders per email.

Welja dat was dus mijn vraag, het email adres van die kerel en toen is we-dare maar wat komen klooien. Dus bij deze stel ik mijn vraag opnieuw:

Tom en andere die een offerte wouden moeten hun email achterlaten anders kan ik echt weinig doen voor jullie.

babak
29/01/03, 23:28
ik stel voor om dit topic te sluiten, anders krijgt niemand een nachtrust :D

( alsof je een nachtrust hebt als hoster) ;)

Deimos
29/01/03, 23:42
Gesloten, ivm het hoge flame gehalte. Sorry mensen, mensen die aanbieding willen van fast-is, neem contact op met ze via de website of via pm/email whatever.

Domenico
30/01/03, 01:43
We zijn nog een beetje aan het kijken hoe we dit op het forum gaan regelen in de toekomst maar als het zover is dan laten we dat zsm weten.

Het lijkt me in ieder geval niet netjes om publiekelijk tegen elkaar op te bieden als iemand om een offerte vraagt. Het lijkt me beter dat je de aanvrager uitnodigt om je een PM of email te sturen maar nogmaals, dat laten we zsm aan jullie weten.