PDA

Bekijk Volledige Versie : Dedicated lan servers onder verschillende ip's



dark1990
26/01/13, 23:39
BEste,

Ik heb een vraag deze heb ik al eens gesteld maar nooit uitgekomen! Het probleem is dat ik de servers beheer bij een LAN party en ik het volgende wil:

De LAN main server 6 ip's geven zodat ik voorbeeld

172.16.0.150:28960
172.16.0.151:28960
172.16.0.152:28960
172.16.0.153:28960

Helaas werkt dit niet zodra ik +set net_ip 172.16.0.151 +set net_port 28960 pak

Is deze niet zichtbaar in de Local server lijst

Zodra ik +set net_ip weg haal uit de command line is de server zichtbaar nu zouden jullie zeggen pag je toch meerdere poorten

28960
28961
28962
etc

Maar 28967 is bijvoorbeeld niet zichtbaar in de lokaale lan lijst... waarom ??? Geen idee ik kan hem joinen etc... Kan iemand mij helpen met die vage probleem ? er draait geen firewall alles is voor LOKAAL doet dus internet hoeft niet puur dat mensen die lokaale serverlijst opvragen alle gameservers krijgen te zien....

+set dedicated op 0 en 1 geprobeerd

Dit hele verhaal werkt alleen niet met LOKALE ip's wanneer ik dit op mijn server in rotterdam doe met gewoon echte public ip's werkt dit wel..

Interface:

auto eth0
auto eth0:0
#auto eth0:1

iface eth0 inet static
address 172.16.0.150
netmask 255.255.254.0
gateway 172.16.0.254

iface eth0:0 inet static
address 172.16.0.151
netmask 255.255.254.0
gateway 172.16.0.254

#iface eth0:1 inet static
#address 172.16.0.152
#netmask 255.255.254.0
#gateway 172.16.0.254

# add rest of alias / binds below

DiederikL
27/01/13, 00:01
Binnen je lan kan je wil pingen naar een IP dat je op bv eth0:1 hebt geconfigureerd? Zo ja dan zou ik het eerder in het spel zoeken, wellicht vindt die het niet leuk om simultaan op twee verschillende IP's te luisteren? Om welk spel gaat het?

dark1990
27/01/13, 00:13
Het gaat om cod2 en cod4 en ja ik kan pingen ssh draait ook op 150 en 151 dus dat werkt het zit ook echt in cod2 maar hoe kan ik nu over LAN meedere servers op de zelfde poorten draaien of dat 28960 t/m 28970 bijv zichtbaar zijn in de Lokaale lan list en pingen etc werkt

zodra ik dit doe : ./cod2_lnxded +exec dedicated.cfg +set pb_sv_guidrelax 7 pb_sv_guidrelax 7 +set net_port 28960 +set sv_punkbuster 1 +map mp_toujane +set fs_homepath /home/servers/compo/cod2/server1 +set net_ip 172.16.0.150 +set dedicated 1

Is de server NIET zichtbaar in de lokale lijst

zodra ik dit doe : ./cod2_lnxded +exec dedicated.cfg +set pb_sv_guidrelax 7 pb_sv_guidrelax 7 +set net_port 28960 +set sv_punkbuster 1 +map mp_toujane +set fs_homepath /home/servers/compo/cod2/server1 +set dedicated 1

Is de server WEL zichtbaar in de lokale lijst


Enige verschil +set net_ip nu weet ik dat 172 geen NET ip is maar goed wat moet ik dan in mijn netwerk configureren zodat ik wel het +set net_ip kan gebruiken ?

dark1990
27/01/13, 00:15
Ook wanneer ik de server onder een ander ip wil starte blijft hij continu dit zeggen als de server start

Opening IP socket: 172.16.0.151:28960
Hostname: compo
IP: 172.16.0.150

dark1990
27/01/13, 00:22
Is er geen commando in cod ofzo waneer een linux bak meerdere ip's hebt jij een Lokaal lan ip kan forceren en deze dan ook zichtbaar is in lokal lijst

dark1990
27/01/13, 00:27
Of is het mogelijk om de hostname van de server meerdere ip's te geven ?

dark1990
27/01/13, 00:29
Opening IP socket: 172.16.0.151:28960
Hostname: compo
IP: 172.16.0.150
IP: 172.16.0.151

wanneer ik in /etc/hosts

172.16.0.150 compo
172.16.0.151 compo

Invul maar ook dit is weer server is joinbaar maar niet zichtbaar in de lijst

dark1990
27/01/13, 00:37
En hoe is het mogelijk dat lnternet servers wel met bijv boord 27015 in de masterlijst komen en ik niet in lokaal ?

Cooky
30/01/13, 14:01
Probeer dit eens.... ;-)

http://icculus.org/pipermail/cod/2004-December/003840.html