PDA

Bekijk Volledige Versie : Server bij andere toevoegen



Blacky
13/04/12, 22:25
Ik heb deze vraag ook al op het DA forum uitstaan maar volgens mij begrijpen ze daar niet helemaal wat ik bedoel of is mijn Engelstalige uitleg niet helder genoeg.

We hebben server A en server B, beiden zijn bezet met admin, resellers en gebruikers.
Nu moet alles van server B overgezet worden naar server A.
Op beide servers bestaat echter een admin account, als ik gebruik maak van admin backups/transfers, komt er dit:
admin.admin.thewizzard.tar.gz

Dat is de naam van het backup bestand van admin, er zijn er uiteraard meer.
Maar deze admin met deze naam bestaat al op server A.
Ga ik nu deze backup van server B restoren op A, wordt de bestaande admin zonder pardon overgeschreven door die van server B, hetgeen niet de bedoeling is.

Ik weet dat ik dat af kan vangen door hier iets te renamen, maar wat precies?
User admin moet absoluut niet overschreven worden.
Kan dit door:
admin.admin.thewizzard.tar.gz
te renamen naar
admin.admin2.thewizzard.tar.gz (ik dacht zelf dat het deze moest zijn)
of moet het zijn
admin2.admin.thewizzard.tar.gz
of moet het zijn
admin.admin.thewizzard2.tar.gz

Dat is me niet duidelijk. Voor die laatste ben ik huiverig aangezien ik bang ben dat dan nog steeds het originele admin account (deels) overschreven wordt en dat mag dus absoluut niet gebeuren.

Iemand zoiets al eens geprobeerd?

dennis0162
13/04/12, 22:58
Gewoon het admin account (admin.root.admin.tar.gz) niet restoren.
De rest kan je gewoon restoren zolang er geen dubbele users zijn.

admin.admin.thewizzard.tar.gz kan je dus gewoon restoren zonder problemen.
Hij voegt het vanzelf toe aan de user list van het admin account.

Blacky
13/04/12, 23:14
admin.admin.thewizzard.tar.gz kan je dus gewoon restoren zonder problemen.
Dat geloof ik juist niet, er bestaat immers op server A ook al een admin.thewizzard.
Als ik op beide servers een backup uitvoer, dan ontstaat op beide servers het bestand admin.admin.thewizzard.tar.gz.
Dat betekent dus dat het een het ander zou overschrijven bij een restore.

Het admin.root.admin.tar.gz is maar op 1 server aanwezig, maar daar staat verder niets in dus dat kan gewoon weg.
Op Server A bestaat dat admin.root account niet meer. Was niet meer nodig dus is gewist.

dennis0162
13/04/12, 23:43
Daarom zij ik ook zolang er geen dubbele users zijn...
Dan wijzig je op server 2 even de username.

cd /usr/local/directadmin/scirpts
./change_username.sh oud nieuw

Blacky
14/04/12, 00:05
Hmmz... daar was ik ook naar aan het kijken, maar bij een admin account werkt dat niet 100% met alleen dat script las ik in een thread op het DA forum.
Ik had ook al alle accounts van thewizzard overgezet naar admin. Maar daar krijg ik nu te zien dat admin wel de accounts heeft, maar thewizzard nog steeds alle domeinen dus ook dat werkt niet perfekt.
Misschien is het nog het handigst om een nieuwe admin aan te maken op de oude server, daar alles naar over te zetten en dan die naar de nieuwe server te moven, dan is er geen risico meer op overschrijven van bestaande admin of reseller accounts.
Useraccounts waren al gecontroleerd, daar zitten geen dubbele meer in.

Blacky
14/04/12, 01:10
Toch maar eens geprobeerd met het renamen van de admin naam. Dat bleek toch beter te werken als verwacht.
Dus admin gerenamed, met admin backups/transfers overgezet naar de nieuwe server, restore gedaan, werkt perfekt.

Thanks!