PDA

Bekijk Volledige Versie : Verlenging contract zonder ervoor overeengekomen te zijn



Veloxin
26/09/11, 14:34
Beste Webhostingtalk.nl,

Ik heb het nocht niet echt om naar een rechtswinkel te vliegen omdat er bij ons in de buurt niet zo 1/2/3 een rechtswinkel zit, dus vraag ik het maar even hier.
Hou je niet veel van lezen? begin er dan niet aan.

Strato. Strato kent bijna wel iedere webhoster. Nou is het geval dat ze mijn contract met 6 maanden hebben verlengt en verloopt nu pas op 16-03-2012.
Dit kwam omdat ik beetje de tijd vergeten was om mijn multiserver op te zeggen. Ik had dit gedaan op de laatste dag van mijn contract. Ik begrijp dat ze een 30 dagen opzegtermijn hebben en ga hiermee akkoord dat ik hier dan nog 1 maand voor moet betalen. Maar Strato denkt, we doen het maar meteen met extra 6 maanden.
Hiermee ben ik in de eerste instantie niet overeengekomen.

Heb contact met hun proberen te zoeken maar hun blijven maar zeggen dat ik voor een jaar overeen ben gekomen, terwijl ik dit nergens kan terugzien. Op mijn contract staat ook duidelijk dat het een 6 maanden contract is, maar dit kan ik maar niet aan hun duidelijk maken.

Screenshot van Contract:
http://www.imgdumper.nl/uploads4/4e80617fb7f1b/4e80617fb0603-screen1.png

Ik dacht ik vraag even de voorwaarden op die ik destijds geaccepteerd heb. Hierin stond niks over automatisch verlengen behalve bij kopje 11.1 dit ik hieronder vermeld:


11.1 Tenzij anders overeengekomen in het eigenlijke aanbod, eindigt het contract na afloop van de contractperiode zoals vermeld in het aanbod. De klant kan het contract met een contractperiode verlengen. Deze verlenging is geldig van zodra een betaling voor de volgende contractperiode ontvangen is. De verlenging moet plaatsvinden ten laatste 7 en ten vroegste 30 dagen voor de afloop van de huidige contractperiode. De contractverlenging moet worden aangevraagd via de beveiligde klanten-login.

Ik heb dit aan hun uitgelegd dat ik niet akkoord ben gegaan met een automatische verlenging NA mijn 6 maanden contract. Toen kreeg ik dit als reactie op mijn geschreven mail:


Tijdens een bestelling van een server wordt zeer duidelijk vermeldt dat het contract voor dezen server automatisch wordt verlengd.

11.1 Tenzij anders overeengekomen in het eigenlijke aanbod" refereert hieraan.

Als u dit wenst te controleren, doet u dan even een testbestelling zonder deze volledig af te sluiten.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Ik heb dus even een extra bestelling gedaan en niet afgerond, maar hier staat niet in dat de multiserver automatisch verlengt word met 6 maanden.

Screenshot van order:
http://www.imgdumper.nl/uploads4/4e8062f527a99/4e8062f51ea12-fail-strato.png

Nou zie ik wel dat de standaardscontractsduur 6 maanden is. Maar geld dit ook bij een verlenging? Dat is dus mijn vraag. Zoniet, wat kan ik doen om mijn contract dan wel te stoppen?



Met vriendelijke groet,

Bas.

eweps
26/09/11, 16:30
Ergens in het bestelproces, voorwaarden of factuur moet staan dat bij het contract een automatische verlenging geldt. Staat dat er niet, dan is het dus niet van toepassing.

* Puur de visie van iemand zonder rechtskennis.

Veloxin
26/09/11, 16:36
Daar staat het dus duidelijk niet in, zoals ik het zelf lees.

Hoe moet ik dit nu oplossen? Strato heeft een paar dagen terug al bij mij afgeschreven wat ik nog kan storneren. Maar ik weet niet of dit wel zo verstandig is ivm incasso kosten etc.
Wat is hierbij de beste oplossing om te doen?

eweps
26/09/11, 16:40
Ik zou het sowieso storneren en indien ze kunnen aantonen dat ze in hun recht staan alsnog betalen.

WebMeso
26/09/11, 17:41
Het lijkt erop dat je gelijk hebt (gebaseerd op jouw verhaal). Al zijn de screenshots welke je hebt geplaatst zo klein dat niemand enige letter kan lezen.

Veloxin
26/09/11, 19:52
Het lijkt erop dat je gelijk hebt (gebaseerd op jouw verhaal). Al zijn de screenshots welke je hebt geplaatst zo klein dat niemand enige letter kan lezen.

het forum verkleint het, rechtermuisknop op zo'n plaatje en dan afbeeldingsurl kopieren, daarna in je browser plakken. Dan heb je volledig formaat :)

WebMeso
26/09/11, 20:12
het forum verkleint het, rechtermuisknop op zo'n plaatje en dan afbeeldingsurl kopieren, daarna in je browser plakken. Dan heb je volledig formaat :)

Ja, had ik al geprobeerd na mijn post. Maar het is weer extra moeite naast de opmaak van de beginpost en om deze te lezen.

Als hij de screenshots als bijlage had toegevoegd op het forum dan kan je deze ten minste gewoon uitklappen.

Domenico: Enig idee wanneer de bug van dat code vak opgelost wordt? Speelt al geruime tijd.