PDA

Bekijk Volledige Versie : Verhuizen van users



Lampje
16/12/10, 22:56
Hi,

Op dit moment probeer ik users van de ene server, naar de andere server te migreren. User back-up via de Admin en dan restoren op de andere server, ook via admin.

Helaas krijg ik de meldingen:

domein1.nl already exists on the server.
domein2.nl already exists on the server.
etc

Ik werk met een multiserver setup; de Zone Transfer staat aan en de Domain Check staat uit. Het is een CentOS5 bak met de DirectAdmin versie 1.36.2.

Waarschijnlijk komt het probleem dus, omdat er al een DNS-record bestaat op de server. Maar ik wil liever niet dat ik eerst de site offline moet gooien en dan pas restoren. Zo wil ik downtime vermijden.

Hoe los ik dit op?

Alvast bedankt.

Lite-On
16/12/10, 23:50
Zoals de melding al zegt ontstaat dit probleem doordat dit domein al aanwezig.

Indien de domeinnaam niet is toegewezen aan user, dan zal het vermoedelijk komen doordat de domein al aanwezig is in de DNS Management (danzij zone transfer).
Wellicht een idee om tijdelijk zome transfer uit te schakelen, en de domeinnaam vervolgens handmatig te deleten uit de DNS?

Lampje
17/12/10, 08:09
Zoals de melding al zegt ontstaat dit probleem doordat dit domein al aanwezig.

Indien de domeinnaam niet is toegewezen aan user, dan zal het vermoedelijk komen doordat de domein al aanwezig is in de DNS Management (danzij zone transfer).
Wellicht een idee om tijdelijk zome transfer uit te schakelen, en de domeinnaam vervolgens handmatig te deleten uit de DNS?

Oke, ik heb nu de zone transfer uitgeschakeld. En in de lokale DNS heb ik de domeinnamen verwijderd. De domeinnamen staan nu op de server. Maar staan ook nog op de nameserver DNS natuurlijk met het oude IP-adres.

Als ik de zone transfer weer aan zet en daarna op de nieuwe bak dit uitvoer:


echo "action=rewrite&value=named" >> /usr/local/directadmin/data/task.queue


Worden dan de nieuwe dns-records van de nieuwe bak, overschreven op die van de oude bak? Dat zou dan mooi zijn natuurlijk.

ichosting
17/12/10, 09:46
Theoretisch wel, maar zou het wel even controleren voor de zekerheid ;)

t.bloo
17/12/10, 10:11
Mijn interne handleiding:

directadmin account verhuizen van s1 naar s2
s1: dns op korte tijd zetten (/dhscripts/dns_short)
s2: multi server setup uitzetten (Multi Server Setup > Turn Off)
s1: account suspenden (Show All Users > Select > Suspend)
s1: email unsuspenden (/dhscripts/mail_unsuspend)
s1: admin backup maken (Admin Backup/Transfer, per reseller of user)
s2: backup files binnen halen (rsync --archive --progress --bwlimit=4000 admin@s1:/h/a/a_b .)
s2: via admin backup restoren, let op ip adres
s2: suspend uitzetten (Show All Users > Select > Unsuspend)
s2: multi server setup aanzetten (Multi Server Setup > Turn On)
s2: dns updaten (/dhscripts/directadmin_dnsupdate)
s2: nog een tijdje mail overhalen (/dhscripts/mail_pull s1 user)
s2: dns weer op lange tijd zetten (/dhscripts/dns_normal)

Die dhscriptjes doen onder andere de directadmin queu aanroepen, niets spannends. De korte beschrijving is: multi server uit, backup installeren, multiserver aan, dns updaten. Werkt prima.