PDA

Bekijk Volledige Versie : E-mails kunnen niet worden ontvangen



radem205
14/08/10, 12:39
Hey,

Op mijn VPS server kan ik wel e-mails versturen, maar wanneer ik van een externe emailserver (bijv. Gmail) een email probeer te verzenden dan ontvang ik 'm niet op één van de e-mailadressen op de server.

Wanneer ik een trace uitvoer van het domein: mail.domeinnaam.nl dan krijg ik het volgende te zien:


1 9 12 6 72.249.128.105 -
2 13 11 12 206.123.64.22 -
3 19 21 7 64.129.174.181 64-129-174-181.static.twtelecom.net
4 47 40 42 66.192.240.18 ash1-pr1-ge-2-0-0-1.us.twtelecom.net
5 41 44 67 134.222.228.9 nyk-s1-rou-1021.us.eurorings.net
6 53 46 129 134.222.231.237 nyk-s1-rou-1001.us.eurorings.net
7 130 130 129 134.222.231.237 nyk-s1-rou-1001.us.eurorings.net
8 153 156 131 134.222.231.194 asd2-rou-1001.nl.eurorings.net
9 145 133 133 134.222.229.118 asd2-rou-1022.nl.eurorings.net
10 146 135 135 94.103.148.225 vl900.per1.stb-ndz.nedzone.nl
11 130 132 129 134.222.96.227 -
12 140 151 144 94.103.148.225 vl900.per1.stb-ndz.nedzone.nl
13 136 144 157 77.243.236.154 hosted-by-hjsnetworks.net

De website wordt gehost bij xYnta, dus ik weet niet of deze gegevens juist zijn, echter heeft het ontvangen van e-mails in juli j.l. nog wel gewerkt en nu werkt het ineens niet meer.

Ik heb bij de DNS instellingen van de domeinnaam het volgende staan:

@ MX 10 mail.domeinnaam.nl
mail.domeinnaam.nl A 617 ipadres

Is er een manier om uit te vinden waar het ontvangen van e-mail de mist in gaat? Ik heb root toegang op de server, maar in de maillog kan ik niets vinden over geblokkeerde e-mails.

B.v.d voor jullie reacties!

Edit:

Ik krijg wanneer ik de mail trace via http://www.mtgsy.net/dns/utilities.php de volgende output (lijkt mij allemaal correct):

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Getting MX records for 'domein.nl'

There are 01 MX records (Mail servers) for the domain 'domein.nl'

Testing each mail server in the list using the address info@domein.nl

Testing mail.domein.nl, preference = 10
Checking to see if mail.domein.nl is in any of the popular RBL's - PASSED - Not found in any RBL's
Trying to connect to mail.domein.nl
SUCCESS
220 hosted-by.xynta.nl ESMTP Exim 4.69 Sat, 14 Aug 2010 11:54:18 +0200
EHLO MTGSY.NET
250-hosted-by.xynta.nl Hello frankfurt2.mtgsy.com [85.25.178.12]
250-SIZE 20971520
250-PIPELINING
250-AUTH PLAIN LOGIN
250-STARTTLS
250 HELP
MAIL FROM:<postmaster@mtgsy.net>
250 OK
RCPT TO:<info@domein.nl>
250 Accepted
QUIT
221 hosted-by.xynta.nl closing connection
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Geert-Jan
14/08/10, 13:54
De foutmelding staat in de mail die je (vanuit de verzender) terug krijgt.

radem205
14/08/10, 14:06
Bedankt voor je reactie! Het probleem is dat ik geen e-mail terug krijg met een foutmelding :(. Volgens mij geven de outputs in het eerste bericht ook weer dat de mail wel doorkomt, maar om één of andere reden niet in de juiste inbox belandt, of zie ik dat verkeerd?

cyberbootje
14/08/10, 14:27
Al het log bekeken wat hij precies met het mailtje doet?
Goede kans dat hij in een spam map komt...

radem205
14/08/10, 14:30
Ik heb de maillog nagekeken, maar daar vind ik niets over evt. geblokkeerde emails. Ook in de spam map zie ik geen e-mails staan.

Welke logs kan ik allemaal bekijken om eventuele problemen te vinden omtrent de mailserver?

cyberbootje
14/08/10, 14:48
In de mail log zou je het mailtje hoe dan ook wel voorbij moeten zien komen, zie je die wel?

radem205
14/08/10, 14:54
In de maillog (var/log/maillog) komt vaak dit terug:


Aug 14 13:49:52 hosted-by dovecot[13206]: auth(default): shadow(info@domein.nl,127.0.0.1): unknown user
Aug 14 13:49:52 hosted-by dovecot[13206]: auth(default): passwd(info@domein.nl,127.0.0.1): unknown user
Aug 14 13:49:52 hosted-by dovecot[13206]: IMAP(info@domein.nl): Disconnected: Logged out bytes=85/681
Aug 14 13:49:52 hosted-by dovecot[13206]: imap-login: Login: user=<info@domein.nl>, method=PLAIN, rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured

Maar dit heeft meer met squirrelmail te maken of niet? Of zit hier de fout?

Maar ik zie verder de mail niet terugkomen. Of zit ik in de verkeerde log te kijken?

cyberbootje
14/08/10, 14:58
Heb je directadmin?
Check deze: /var/log/exim/mainlog

radem205
14/08/10, 15:02
Tnx. In die log zie je de e-mails wel terugkomen, maar toch zie ik de mails niet in Squirrelmail en andere webmail clients.

Dit is wat er in de log staat over de verstuurde emails vanaf gmail:


d$10-08-14 13:50:21 1OkFFl-0004Am-1N <= naam@gmail.com H=mail-qw0-f43.google.com [209.85.216.43] P=esmtp S=2134 id=AANLkTi=99U83Z0H9_EQsn+tLCAiAp8Qk7Y3qFbdiqqcE@m ail.gmail.com T="Test" from <arje$
d$10-08-14 13:50:21 1OkFFl-0004Am-1N => info <info@domein.nl> F=<naam@gmail.com> R=virtual_user T=virtual_localdelivery S=2260
d$10-08-14 13:50:21 1OkFFl-0004Am-1N Completed
d$10-08-14 13:51:34 1OkFGv-0004Az-UF <= naam@gmail.com H=mail-qw0-f43.google.com [209.85.216.43] P=esmtp S=2013 id=AANLkTind4e2HajiSA8BKRhipJno6g=GiF_An-E8WPuAj@mail.gmail.com T="Testmail" from <$
d$10-08-14 13:51:34 1OkFGv-0004Az-UF => info <info@domein.nl> F=<naam@gmail.com> R=virtual_user T=virtual_localdelivery S=2139
d$10-08-14 13:51:34 1OkFGv-0004Az-UF Completed
d$10-08-14 13:52:24 1OkFHj-0004BB-VJ <= naam@gmail.com H=mail-qy0-f171.google.com [209.85.216.171] P=esmtp S=2118 id=AANLkTikyxOr2nMKspgoAdH3Fp0z_pdKntE5Sr2jK=Z-3@mail.gmail.com T="skdssakd kads $
d$10-08-14 13:52:24 1OkFHj-0004BB-VJ => info <info@domein.nl> F=<naam@gmail.com> R=virtual_user T=virtual_localdelivery S=2244
d$10-08-14 13:52:24 1OkFHj-0004BB-VJ Completed

Mark17
14/08/10, 15:03
Welke mailserver draait er op de VPS? Vermeld anders de domeinnaam hier, dan kunnen meer mensen kijken of alles er normaal uitziet (mbt DNS).

radem205
14/08/10, 15:09
Het gaat om de mailserver "mail.domein.nl"

En kan het te maken met /etc/aliases die niet gelinkt is naar een gebruikersnaam om door de spool opgepikt te worden (ergens gelezen op internet :) )?

Want in /etc/aliases zie ik alleen dit staan:

diradmin: :blackhole:

radem205
14/08/10, 15:31
In de log zie ik nu een mail afkomstig van Mark:


d$10-08-14 14:30:02 1OkFs8-0004Ge-WF <= mark@streamservice.nl H=shared.streamservice.nl (localhost) [91.199.167.26] P=esmtp S=431 T="test of de mail aan komt" from <mark@streamservice.nl> for info@turklerinm$
d$10-08-14 14:30:02 1OkFs8-0004Ge-WF => info <info@domein.nl> F=<mark@streamservice.nl> R=virtual_user T=virtual_localdelivery S=552
d$10-08-14 14:30:02 1OkFs8-0004Ge-WF Completed

Maar ik krijg het niet in mijn inbox :s

Mark17
14/08/10, 15:33
Het gaat om de mailserver "mail.turklerinmekani.nl"

En kan het te maken met /etc/aliases die niet gelinkt is naar een gebruikersnaam om door de spool opgepikt te worden (ergens gelezen op internet :) )?

Want in /etc/aliases zie ik alleen dit staan:

diradmin: :blackhole:

Zou je uit alle logs alle regels met mark@streamservice.nl hier kunnen posten? Vervang eventueel je eigen domeinnaam even als je je email adres niet wil publiceren. Hij wordt namelijk door jouw mailserver geaccepteerd (kun je eventueel ook aangeven wat er bij email accounts en forwarders staat?).

Resultaat van een mailtje versturen via telnet (die gewoon geaccepteerd wordt, jouw domein heb ik gecensureerd):


telnet mail.domein.nl 25
Trying 77.243.236.154...
Connected to mail.domein.nl.
Escape character is '^]'.
220 hosted-by.xynta.nl ESMTP Exim 4.69 Sat, 14 Aug 2010 14:29:35 +0200
ehlo localhost
250-hosted-by.xynta.nl Hello shared.streamservice.nl [91.199.167.26]
250-SIZE 20971520
250-PIPELINING
250-AUTH PLAIN LOGIN
250-STARTTLS
250 HELP
mail from: mark@streamservice.nl
250 OK
rcpt to: info@domein.nl
250 Accepted
data
354 Enter message, ending with "." on a line by itself
From: mark@streamservice.nl
To: info@domein.nl
Subject: test of de mail aan komt

Dit is een simpele test om te kijken of de email aan komt. Hopelijk werkt het. (wht user: mark17)
.
250 OK id=1OkFs8-0004Ge-WF
quit
221 hosted-by.xynta.nl closing connection
Connection closed by foreign host.


Het enige dat me opvalt is de HELO/EHLO, maar dat zou enkel van belang mogen zijn voor het verzenden van emails.

Hoe staat het spamfilter ingesteld?

radem205
14/08/10, 15:42
Erg bedankt voor de moeite!

/var/log/exim/mainlog:

d$10-08-14 14:30:02 1OkFs8-0004Ge-WF <= mark@streamservice.nl H=shared.streamservice.nl (localhost) [91.199.167.26] P=esmtp S=431 T="test of de mail aan komt" from <mark@streamservice.nl> for info@turklerinm$
d$10-08-14 14:30:02 1OkFs8-0004Ge-WF => info <info@turklerinmekani.nl> F=<mark@streamservice.nl> R=virtual_user T=virtual_localdelivery S=552
d$10-08-14 14:30:02 1OkFs8-0004Ge-WF Completed

Dit is het enige wat ik heb kunnen vinden (welke logs zou ik nog meer kunnen kijken?).

In directadmin staan bij emailaccounts alleen de volgende gebruikers:

admin@...
info@...
webmaster@...

En bij forwarders staan geen e-mailadressen.

Arieh
14/08/10, 15:50
Ik heb mogelijk hetzelfde gehad. Alles leek te werken, nergens fout meldingen, exim log geeft netjes completed aan, maar er komt niets in bijv. je outlook. Ik was toen met me exim aan het rommelen, en heb het uiteindelijk opgelost door een simpele ./build exim_conf te runnen (custombuild). Mocht je het ook willen proberen, backup wel eerst je huidige exim.conf want die wordt gereset.

radem205
14/08/10, 15:56
Bedankt Arieh. Ik zal dat eens proberen, maar eerst zou ik graag willen weten of dit correct is:

In de var/log/exim/paniclog staat overal:


2010-08-14 04:04:36 1Ok66u-0002ph-6k User 0 set for local_delivery transport is on the never_users list

Dit lijkt mij niet helemaal juist, maar wat hier de oplossing voor is weet ik niet...

Arieh
14/08/10, 16:06
https://account.sensson.net/support/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=31

Zijn kennelijk mailtjes naar root via cron die niet aan komen. Niets ergs. Ik zet zelf bij crons die output geven (en die ik niet hoef te zien) >/dev/null 2>&1 achteraan.

radem205
14/08/10, 16:12
Ok, maar ik heb deze stappen doorlopen: http://www.webhostingtalk.nl/1108087-post21.html

Maar zonder resultaat. De mails komen nog steeds niet aan :(. Om gek van te worden.

Arieh
14/08/10, 16:18
Dat is inderdaad wat build exim_conf doet. Was het proberen waard.

Is het een clean install of heb je misschien recentelijk iets veranderd (heeft het ooit wel gewerkt)?

radem205
14/08/10, 16:20
Het is geen clean install, en het heeft eerder wel gewerkt. Echter heb ik recentelijk niets veranderd aan de instellingen (ik zal niet durven :p ).

Maar ik heb dus ook gekeken of de tijd van de laatst verzonden email overeenkomt met het laatst gewijzigde bestand in de map /home/[username]/imap/[domein_van_e-mail_adres]/[naam_voor_@_van_mail_adres]/Maildir , maar dit is niet het geval. Het laatst gewijzigde bestand staat op 12:23 uur.

Edit: Is het aan te raden Dovecot opnieuw te installeren?

radem205
14/08/10, 16:46
Wat overigens wel heel erg vreemd is, is dat in DirectAdmin bij de emailaccounts wel de grootte van de inbox (mb's) groter wordt naarmate ik e-mails stuur naar het emailadres.

Kan iemand hier wat uit afleiden?

Arieh
14/08/10, 16:48
Zou kunnen. Nu je het zegt, in de tijd heb ik die ook geherinstalleerd, was bezig met de dovecot beta6 (die ik overigens nu ook heb draaien).

radem205
14/08/10, 16:50
Ik heb Dovecot opnieuw geinstalleerd, maar het mag niet baten :(.

Maar het is dus wel vreemd dat de inboxgrootte toeneemt naarmate ik emails verzend. Dus hij registreert de emails wel maar ze komen niet in de inbox terecht.

Mark17
14/08/10, 16:53
Draai eventueel: ./build todovecot

Gecombineerd met het opnieuw opstarten van dovecot denk ik dat dat het probleem zou moeten verhelpen.

radem205
14/08/10, 16:57
Bedankt, maar helaas mag dat ook niet baten. Er komt helemaal niets in de inbox terecht, maar de grootte van de mailbox wordt wel groter na het versturen van e-mails (in Directadmin).

Arieh
14/08/10, 16:59
Mijn laatste idee: log eens in via een webmail client als je nu via outlook checkt.

radem205
14/08/10, 17:02
Ik log steeds al in via een webmail client, dus daar kan het ook niet aan liggen. Ook met Outlook zie ik geen emails binnen komen.

Edit: Ik heb ook een wildcard toegevoegd in de DNS instellingen. Zal dit hier mee te maken kunnen hebben? Of dat ik subdomeinen gebruik in mijn htaccess?

Mark17
14/08/10, 18:16
Ik log steeds al in via een webmail client, dus daar kan het ook niet aan liggen. Ook met Outlook zie ik geen emails binnen komen.

Edit: Ik heb ook een wildcard toegevoegd in de DNS instellingen. Zal dit hier mee te maken kunnen hebben? Of dat ik subdomeinen gebruik in mijn htaccess?

Dat is hiervoor niet van belang. Al eens een andere webmail client gebruikt? Anders kun je nog steeds naar een cache van de webmail client kijken.

radem205
14/08/10, 18:27
Ja, ik heb ook Roundcube gebruikt, maar daar ook geen e-mails in zowel de spambox als de inbox. Ik vind het echt heel vervelend, want een werkende e-mail is niet onbelangrijk.

Ik stel het ook zeer op prijs dat jullie mij willen helpen!

Maar de e-mailberichten worden ergens op de server bewaard toch? Is het dan niet mogelijk om in de betreffende map te kijken of daar de e-mailberichten staan?

cyberbootje
14/08/10, 19:54
Nouja mocht je er nog niet uitkomen wil ik wel ff snel een kijkje nemen.
Misschien zie je toch iets over het hoofd... je kan een PM doen.

Hulp is kosteloos uiteraard, kan je ook geen garantie geven dat ik het voor je oplos.

radem205
14/08/10, 20:20
Bedankt voor je aanbod. Net kwam er een e-mail binnen via Squirrelmail, echter wanneer ik er nog 1 probeer te versturen dan komt ie weer niet binnen :(.

Kan het zijn dat je naar Dovecot en Exim opnieuw te hebben ingesteld, dat je een tijdje moet wachten voordat alles correct werkt?

Edit: En nu is de email weer verdwenen zonder dat ik 'm verwijderd heb :s

VinceSTM
15/08/10, 00:24
Bedankt voor je aanbod. Net kwam er een e-mail binnen via Squirrelmail, echter wanneer ik er nog 1 probeer te versturen dan komt ie weer niet binnen :(.

Kan het zijn dat je naar Dovecot en Exim opnieuw te hebben ingesteld, dat je een tijdje moet wachten voordat alles correct werkt?

Edit: En nu is de email weer verdwenen zonder dat ik 'm verwijderd heb :s

als cyberbootje t niet kan vinden, hetzelfde aanbod hier

cyberbootje
15/08/10, 00:32
als cyberbootje t niet kan vinden, hetzelfde aanbod hier

Heb nog geen PM dus zal wel niet nodig zijn? Maar iig, je hebt nu 2 vrijwilligers:thumbup:

radem205
15/08/10, 12:20
Het is helaas nog steeds niet opgelost. Als ik tijd heb zal ik jullie een pm sturen. In ieder geval bedankt voor jullie aanbod.

cyberbootje
15/08/10, 21:20
Om toch terugkoppering te doen.
Het domein stond onder de admin maar ook onder een user account dus dat ging niet bepaald goed....