PDA

Bekijk Volledige Versie : Hulp instellen direct admin



zimmie
01/04/10, 20:02
Beste leden wie kan mij uitleggen of helpen hoe ik het beste een domein aanmaakt in de direct admin.

ik heb een VPS ben ingelogd als admin level..

kan ik hier gelijk een domein aanmaken of moet ik eerst een reseller account aanmaken en daaronder mijn domein zetten?

graag heb ik hulp..
mag ook via msn

rackhost.be
01/04/10, 20:06
heb je domein voor nameservers al ingesteld?

naar reseller level klikken, user package aanmaken en vervolgens een user

zimmie
01/04/10, 20:11
heb je domein voor nameservers al ingesteld?

euuh neen?

marsipulami
01/04/10, 20:20
weet je wat nameservers zijn?

zimmie
01/04/10, 20:21
niet precies neen ;-/

rackhost.be
01/04/10, 20:21
waarom neem je het den af bij wss de goedkoopste waar nauwelijks support bijgeleverd is (gokje) en kom je daarvoor hier op zoek naar?

aan uurtarief wil ik even naar kijken

marsipulami
01/04/10, 20:25
De nameservers zijn de servers waar alle DNS gegevens van het betreffedne domein op staan.

Wanneer je een domein registreert moet je opgeven op welke name servers deze draaien, heb je inmiddels al een domein geregistreerd?

Als dat niet het geval is kan je ook wel een "directadmin"user account aanmaken, dit kan je dan benaderen via http://IPADRES/~username

EDIT: volgens mij hoort dit ook in een ander forum thuis trouwens :p

zimmie
01/04/10, 20:32
ik heb een domeinnaam deze staat op een shared hosting. bij die hosting had ik ook een vps gehuurd en de dns van het domein op de shared hosting aangepast naar de vps.
Door dat ik problemen heb het mijn e-mail en de hosting daar niets concreets mee doet
heb ik vanmiddag een ander vps hosting bedrijf gezocht.

Ik weet de de admin in een paar stappen in te stellen is echter dit moet wel goed gebeuren. omdat ik een leek ben kom ik hier om hulp te vragen.

marsipulami
01/04/10, 20:37
hoever ben je al? wat heb je zelf al gedaan?

ik zou beginnen met een firewall als csf/lfd

zimmie
01/04/10, 20:39
Admin Level
» Reseller Level » Add Package » Add New User

klopt dat en moet ik nog op speciale dingen letten?

zimmie
01/04/10, 20:40
hoever ben je al? wat heb je zelf al gedaan?

ik zou beginnen met een firewall als csf/lfd

Ik heb toegang via direct admin
moet daar ook een firewall op?

marsipulami
01/04/10, 20:43
heb je zelf al eens wat op knopjes gedrukt? zo te horen staan er geen klanten op dus het ergste wat er kan gebeuren is dat je vps opnieuw geinstalleerd moet worden, maar dan leer je het wel het beste.

zimmie
01/04/10, 20:50
yes hij doet het al.
http://109....3.142/~..../


alleen ik zie niet waar ik een database kan aanmaken

Spyder01
01/04/10, 21:03
yes hij doet het al.
http://109....3.142/~..../


alleen ik zie niet waar ik een database kan aanmaken

http://www.site-helper.com/

Succes met lezen. Als je gewoon je ogen open hebt is alles makkelijk te vinden in Directadmin.

zimmie
01/04/10, 21:12
http://www.site-helper.com/

Succes met lezen. Als je gewoon je ogen open hebt is alles makkelijk te vinden in Directadmin.

Ik heb mijn ogen open:
op mijn ene vps staat er:

Site Summary / Statistics / Logs

FTP Management
Subdomain Management
MySQL Management <--
Password Protected Directories
File Manager


en op deze nieuwe staat MySQL Management er niet bij

Site Summary / Statistics / Logs

FTP Management
Frontpage Extensions
Password Protected Directories
File Manager

marsipulami
01/04/10, 21:15
wel SQL databases ingesteld voor die user?

Bart L
01/04/10, 21:18
Vinkje bij het aanmaken van de user vergeten?

zimmie
01/04/10, 21:31
idd was het vinkje vergeten :P
tnx bart en marsipulami :)

PerryKniest
01/04/10, 23:16
edit: Ik gaf "te snel" een antwoord :)