PDA

Bekijk Volledige Versie : IPv6 op cisco 2960 switch



plizz
14/02/10, 18:45
Beste Wht-ers,

Ik kan geen ipv6 adres op mijn switch (WS-C2960-24TC-L) in te stellen. Dan krijg ik "Unrecognized command" te zien met commando "ipv6 address fd27:4214:b6ea:50ee::1/64". Terwijl het IOS ipv6 ondersteunt volgens cisco feature navigator (c2960-lanbasek9-mz.122-46.SE.bin). Het commando "show ipv6 ?" werkt wel op de switch. Maar hoe krijg ik nou een ipv6 address op een vlan interface?

Rob77
14/02/10, 18:49
Tijdens een inventarisatie een maandje of 3 - 4 geleden was het nog niet mogelijk, sinds wanneer zou die IOS uit moeten zijn dan ? :)

plizz
14/02/10, 18:56
Tijdens een inventarisatie een maandje of 3 - 4 geleden was het nog niet mogelijk, sinds wanneer zou die IOS uit moeten zijn dan ? :)

Volgens cisco is het mogelijk sinds IOS c2960-lanbasek9-mz.122-40.SE.bin (Bron: cisco feutaure navigator). Al weet ik zelf dat het niet altijd klopt wat er staat.

dicktump
15/02/10, 10:30
Heb je IPv6 wel ingeschakeld op de switch? IPv4 en IPv6 kun je beide inschakelen met dit commando geloof ik:

sdm prefer dual-ipv4-and-ipv6 default

plizz
15/02/10, 13:36
Heb je IPv6 wel ingeschakeld op de switch? IPv4 en IPv6 kun je beide inschakelen met dit commando geloof ik:

sdm prefer dual-ipv4-and-ipv6 default

Yes, het werkt!! :D Bedankt voor je antwoord. Het aanzetten van ipv6 gaat anders dan op een cisco router.

Rob77
15/02/10, 15:42
Heb je IPv6 wel ingeschakeld op de switch? IPv4 en IPv6 kun je beide inschakelen met dit commando geloof ik:

sdm prefer dual-ipv4-and-ipv6 default

SDM als in secure device manager ?
(als in webbased ?)

dicktump
15/02/10, 16:26
SDM als in secure device manager ?
(als in webbased ?)
Hier heet het Switch Database Management.