PDA

Bekijk Volledige Versie : IPv6 gewoon ambachtelijk?



timmy
04/11/09, 08:41
Tot op heden heb ik de DNS altijd handmatig
ingevoerd. (aantal wijzigingen zijn minimaal)

Wat zou er gewijzigd moeten worden op op IPv6 te laten draaien?

Ik ga er tot nu toe van uit je dat ook handmatig kan oplossen...

mvg
tm

Jesperw
04/11/09, 10:28
Je vraagstelling is niet erg duidelijk, maar je wilt weten wat je nodig hebt voor ipv6?

- Ondersteuning in je netwerk (lang niet overal te krijgen)
- IP adressen die werken op je server(s)
- Je software moet allemaal met ipv6 ondersteuning zijn geinstalleerd
- Je DNS moet voorzien zijn van AAAA records voor ipv6 ip's

En dan ben je er zo ongeveer. :)

timmy
04/11/09, 12:04
Je vraagstelling is niet erg duidelijk, maar je wilt weten wat je nodig hebt voor ipv6?

juist!

- IP adressen die werken op je server(s)
die heb al. dus dat zal geen probleem zijn.

- Je DNS moet voorzien zijn van AAAA records voor ipv6 ip's
lijkt me geen probleem.


- Ondersteuning in je netwerk (lang niet overal te krijgen)
afhankelijk van provider?


- Je software moet allemaal met ipv6 ondersteuning zijn geinstalleerd
Apache? BIND?

Rob77
04/11/09, 12:52
juist!

- IP adressen die werken op je server(s)
die heb al. dus dat zal geen probleem zijn.

- Je DNS moet voorzien zijn van AAAA records voor ipv6 ip's
lijkt me geen probleem.


- Ondersteuning in je netwerk (lang niet overal te krijgen)
afhankelijk van provider?


- Je software moet allemaal met ipv6 ondersteuning zijn geinstalleerd
Apache? BIND?


Ja & ja; voor de ondersteuning in het netwerk voor IPv6 ben je afhankelijk van je ISP.
En met software wordt alle software bedoeld welke je via IPv6 wilt laten gebruiken (de services die je aanbiedt).

MediaServe
08/11/09, 23:58
Vaak zit het probleem in je appliances, dus firewalls en dergelijke.. Ook Layer 3 spul in je netwerk ondersteunt vaak geen IPv6 tenzij je wat nieuwer spul hebt. Gewoon webservers zul je niet snel problemen mee hebben, hoewel er helaas ook nog genoeg software is die het niet ondersteunt.

XBL
09/11/09, 00:12
Als het enkel om DNS gaat, hoeft natuurlijk niet alles op IPv6 te draaien, in principe hoeft enkel je DNS server IPv6 records te ondersteunen. Al is het wel handig om je DNS server op een IPv6 server te hebben draaien, omdat anders de DNS server enkel nuttig is voor dualstack clients (clients die zowel op IPv6 en IPv4 draaien).

Verder gebruik je voor de records met een IPv6 adres AAAA (in plaats van A bij een IPv4 adres). Dit kan je natuurlijk handmatig invoeren, afhankelijk van de software die je gebruikt.