PDA

Bekijk Volledige Versie : 67 terabytes aan spotprijs



glda19
05/09/09, 16:40
Hi

Via zdnet.be ben ik aan volgende link gekomen.
alle uit leg en zelf de tekeningen om de case te laten maken staan er bij.

http://blog.backblaze.com/2009/09/01/petabytes-on-a-budget-how-to-build-cheap-cloud-storage/

Echt alles staat er in misschien zelf aan te passen voor kleiner opslag.

wonko
05/09/09, 16:51
had ik deze week ook gezien. Als je hoofdbusiness storage is, en je voert dit op de één of andere manier redundant uit, is dit een logische stap. Als je zoveel dergelijke machines bouwt, ben je inderdaad veel goedkoper af. Als je dit echter één of twee keer nodig hebt, ben je vermoedelijk toch beter af met iets met een support contract op, of moet je het zelf heel goed uitwerken...

t.bloo
05/09/09, 17:02
Mooi gemaakt ja, maar er gaan stiekum toch nog wel wat uurtjes in ontwerp en assemblage zitten. Zoals wonko al zegt, alleen interessant als je er veeeel van nodig hebt.

glda19
05/09/09, 17:07
Zo veel uurtjes in het ontwerp gaan er niet zitten alles is bij hen te vinden

t.bloo
05/09/09, 17:17
...alles is bij hen te vinden

Met die info krijg je het echt nog niet (professioneel) nagebouwd hoor. Daar heb je meer voor nodig dan een SolidWorks file.

monos ontbreken, materiaallijsten ontbreken,
custom wiring ontbreken tekeningen van,
software ontbreekt,
etcetera

Maar wel mooie blog post.

Rob77
05/09/09, 17:30
Leuke pagina, geinig bedacht. Eens mailen naar onze storage specialisten ;)

glda19
05/09/09, 18:38
T bloo
Juist maar naar de prentjes gezien.
Voor iedereen zou eerst de zaken goed lezen. Dan van die belachelijke comentaar te geven.
Alles staater in zelf materiaal lijst.
En zelf met welke voeding ze wat voeden.

glda19
05/09/09, 19:04
Hoe ze de schijven aan sturen. deze staan op hun op op de print plaat.
Maar wat zit er juist onder die had's kan iemand mij een link geven met een foto ervan

t.bloo
05/09/09, 19:06
kan iemand mij een link geven met een foto ervan

alles is bij hen te vinden (http://www.webhostingtalk.nl/overige/152731-67-terabytes-aan-spotprijs.html#post1083958) :D

glda19
05/09/09, 20:14
t. bloo
is het al dat je kunt zeggen. Zeg dan beter niks.

Ben de enige niet die er niet aan uitkan hoe ze die verbinding doen met de HD's.

wonko
05/09/09, 20:22
het is een sata multiplexer die onder hun schijven staat. Hij is vermoedelijk op maat gemaakt, er staat in het artikel een "thank you to <chinese hw vendor hier> for redesigning the multiplexer" of zoiets...

sata multiplexers bestaan met hopen, google weet hier meer over.

eXtreme Service
05/09/09, 20:27
...wonko was me voor...

Ahead-IT
05/09/09, 20:29
Dat gaat via expander backplanes, betekend concreet dat je met een SAS controller van 4 poorten (kost pakweg 300 euro) tot 256 schijven kan gaan aansturen. Dat alles via één SAS kabel.

Dit kan je bv met Supermicro 846e chassis, 4U, tot 24 disks, en die kan je dan cascaden (aaneenkoppelen) tot 256 disks (gewoon extra chassis + kabel kopen, geen raid controllers, moederborden enz. meer ).

Binnenkort (einde jaar) heeft Supermicro 4U oplossingen met 36 x 3.5" disk of 72 x 2.5" (!!) in 4U. Beiden geven dus 72TB opslag (36x2TB of 72x1TB)
Dit ook telkens met expander backplanes.

Het nadeel aan dergelijke oplossingen is uiteraard dat alles afhankelijk is van één serverboard. Hang je verschillende expanders aan elkaar (bv 5) en de 3e valt er vantussen; dan heb je een probleem.

*te laat ;)*

eXtreme Service
05/09/09, 20:34
Via expanders werken ze niet want ze gebruiken gewoon een hoop controllers. Waarom ze dit doen is mij nog een raadsel. Ze zouden wel raid 6 gebruiken maar wel verschillende controllers...

Ahead-IT
05/09/09, 20:41
A note about SATA chipsets: Each of the port multiplier backplanes has a Silicon Image SiI3726 chip so that five drives can be attached to one SATA port.

Het zijn toch een soort expanders. Wel die je niet kan doorlussen, ofwel ondersteunen de RAID kaarten het niet.

*edit*

pdu
05/09/09, 20:46
Dacht even snel te kijken of je met standaard hardware zoiets kan maken, maar het koste een paar toch nog een uurtje hier een voorbeeld:

1* Supermicro CSE-846E2-R900B € 1.251,-
1* DFI Lanparty UT X48-T2R (8* sata 300 + PATA) € 134,95
1* Intel Core 2 Quad Q8400 boxed €140
1* Kingston ValueRAM KVR800D2N6K2/4G € 53
24 * Hitachi Deskstar 7K2000 HDS722020ALA330, 2TB € 186,- = € 4464
1 * 80 GB PATA IDE (voor OS) € 30
2 * Ciprico RAIDCore RC5210-08 € 75,01 = € 150,-

€ 100,- schroefjes, kabeltjes en ander klein materiaal etc.


Totaal +/- € 6322,95 inclusief BTW (prijzen tweakers) voor 48 TB storage.

goudgeel
05/09/09, 21:29
Kan iemand ook uitrekenen hoeveel stroom dit kost.. heb er wel oren naar maar we willen het zelf niet bouwen dus als iemand zin heeft dan heb je al 1 klant...

pdu
05/09/09, 21:30
1000GB (=1 PB)/48 = 21 * 6322,95 = € 132.781,95 ( 111.581 excl btw = +/- 156.214 USD)
Prijzen die zij hanteren zijn straat prijzen exclusief sales tax en partij korting.

1* Supermicro SC933T-R760 € 810 (SC836TQ-R800 is net zo duur en heeft redundante voeding, echter moeilijk leverbaar)

1* MSI P55-CD53 107,25
1* Intel Core 2 Quad Q8400 boxed €140
1* Kingston ValueRAM KVR800D2N6K2/4G € 53
1 * 80 GB PATA IDE (voor OS) € 30
15* Hitachi Deskstar 7K2000 HDS722020ALA330, 2TB € 186,- = 2790
1 * Ciprico RAIDCore RC5210-08 € 75,01
€ 100,- schroefjes, kabeltjes en ander klein materiaal etc.

Totaal +/- € 4005,25 voor 30 TB storage

1000GB (=1PT) /30 = 34 (afgerond 1/3 server bestaat niet)* 4005 = € 136.170 ( 114.428 excl.btw = +/- 160.200 USD)

pdu
05/09/09, 21:32
Kan iemand ook uitrekenen hoeveel stroom dit kost.. heb er wel oren naar maar we willen het zelf niet bouwen dus als iemand zin heeft dan heb je al 1 klant...

Ik wil het op jouw kosten wel bouwen (op basis van supermicro chassis, in Nederland metaal laten bewerken is nogal duur) lijkt me leuk en leerzaam, hooguit 3 Ampere zal het trekken.

goudgeel
05/09/09, 21:34
wat krijg ik er voor en wat moet het kosten ?

Mikey
05/09/09, 22:14
in Nederland metaal laten bewerken is nogal duur

Het dure is vooral de tijd en de aantallen die je afneemt. Als je bij een metaalbewerker komt voor 5 exemplaren of hij mag er 100 in mekaar draaien maakt het verhaal compleet anders.

Het is vooral een prestigeproject met vooraf bekende randvoorwaarden :)

Triloxigen
05/09/09, 22:29
Ook voor metaal bewerking zijn er kleine bedrijfjes die vanuit de schuur (zonder is niet zo praktisch :p) dit soort dingen voor je kunnen doen.
Je hoeft niet persee een complete machine fabriek te hebben (het is ook geen rocket science).

pdu
05/09/09, 22:37
Het dure is vooral de tijd en de aantallen die je afneemt. Als je bij een metaalbewerker komt voor 5 exemplaren of hij mag er 100 in mekaar draaien maakt het verhaal compleet anders.

Klopt. (zie antwoord hieronder)

pdu
05/09/09, 22:41
Ook voor metaal bewerking zijn er kleine bedrijfjes die vanuit de schuur (zonder is niet zo praktisch :p) dit soort dingen voor je kunnen doen.
Je hoeft niet persee een complete machine fabriek te hebben (het is ook geen rocket science).

Ik heb beroepsmatig offertes aangevraagd voor metalen kisten van iets kleinere afmeting dan 4u 19" (80 cm diep in mijn specifieke geval).

De kosten zitten hem niet zozeer in RVS staal (of enig ander metaal) maar wel in de arbeidsloon. Een dergelijke kast word in U gebogen en met zo min mogelijk lassen in elkaar gezet. Ook het stansen van lucht in/laat en uitlaat is arbeidsintensief.

Voor een kastje moet je snel rekenen dat je tussen 1000 en 2000 euro kwijt bent. (voorzover je een klein bedrijf vind die het wil maken, want meestal zoeken ze serie/continue klussen).

Indien je in serie gaat produceren gaat produceren kost het uiteraard een heel stuk minder.

pdu
05/09/09, 22:43
wat krijg ik er voor en wat moet het kosten ?

Ligt eraan wat je exact wilt. Ik denk dat als je bovenste twee theoretische opties bekijkt en daar hooguit € 1000,- bij telt dat zoiets geleverd kan worden.

-Kevin
05/09/09, 23:00
Indien je in serie gaat produceren gaat produceren kost het uiteraard een heel stuk minder.

Dan mag je wel x1000 gaan afnemen.

Anders is het het niet waard op te starten..

Zon kast is ook zelf te maken, voor de handige mensen onder ons.

Enkel het ontwerp..

Wynand
05/09/09, 23:09
Kan iemand ook uitrekenen hoeveel stroom dit kost.. heb er wel oren naar maar we willen het zelf niet bouwen dus als iemand zin heeft dan heb je al 1 klant...Stroomverbruik van de disks verschilt (en 2 watt wil nou wel wat verschillen op pakweg 50 disks), dan nog wat afhankelijk van de CPU die je er insteekt.
Zie alleen een probleem bij deze dingen, is leuk voor backupdoeleinde's, maar voor weinig meer (lijkt mij). Al heb je er 4 of 6 gigabit poorten insteken, ga je niet bepaald een gelijkaardige throughput halen als 'professionelere' stukjes hardware die in die blogpost genoemd staan.

Ben eventueel ook nog wel assemblagekandidaat, als je echt interesse hebt pb je maar en zal ik eens aan het rekenen slaan. :drool:


Wat metaalbewerkers betreft, heb 2/3 weken geleden nog een offerte gevraagd voor een metalenbehuizing voor een powerbar, standaard 19", 20 cm diep (behuizing zelf), waar een CEE32's in&out was + stroom&spanningsmetertjes + reguliere stopcontacten. Gemaakt in 3mm plaatstaal kwam dat voor een stuk neer op iets van een 280 euro btwex als ik de CAD tekeningen zelf aanleverde (wat geen probleem is voor mij). Dat is een prijs die nog redelijk meevalt. Als je dan hoopt een behuizing voor een redelijke prijs te krijgen als het een stuk is.. Daar komt meer bij kijken, dat moet eenvoudig open en toe kunnen, moet een moederbord in passen (meten), moeten op de juiste plek afstandsbusjes naar de ATX formfactor in kunnen (=boren+tappen), wil je best wel wat verluchtingsgaten in (ponsen),.. Elke bewerking die je wil (of dat nu een schroefgat extra is of een gat extra aan de achterkant) kost je extra geld, en niet bepaald weinig, zeker niet als daar menselijke actie bij moet komen (een andere tap of pons kan een CNC machine wel zelf nemen, een kast omdraaien al iets moeilijker).


Zon kast is ook zelf te maken, voor de handige mensen onder ons.

Enkel het ontwerp..Het ontwerp is niet gek moeilijk, weekje of twee relaxt tekenen en je hebt het wel, maar moet je niet door een standaard metaalbewerker vanuit zijn schuur laten doen. Die weet niet wat hij hoort als je hem vraagt een behuizing te maken met ruimte voor twee voedingen, ATX formfactor, en plek voor pakweg 50 3,5" disks. ("inch?? :unsure:")

Mikey
05/09/09, 23:29
Ik ben wel voorstander van dit soort projecten, misschien dat we zelf tzt een post maken hoe we onze apc's gaan vervangen voor een stackable relais oplossing. Relais worden door middel van een bus aan mekaar gesloten tot een chain. Maximaal tot 1750 aansturingen. Per poort aansturing kost het enkel voor de relais € 8.50. Na deze 1750 aansturingen kom je op een nieuwe hoofd controller en kun je in setjes van 7 (8) weer uitbreiden :). Elke relais kaart heeft 8 aansluitingen, bij elke kaart pakken we poort 8 om in een keer te kunnen zien of er een kink in de chain is ontstaan om de betreffende kaart te vervangen.

// edit, en met oogpunt brandgevaar hebben we er bewust voor gekozen om met de relais geen 230v te schakelen maar de simulatie van een reset knop na te bootsen.

pdu
06/09/09, 00:03
Dan mag je wel x1000 gaan afnemen.

Anders is het het niet waard op te starten..

Zon kast is ook zelf te maken, voor de handige mensen onder ons.

Enkel het ontwerp..

Ik heb ervaringen met printplaten maar sinds Oost-Europese landen bij Europa horen kun je daar ook voor kleinere series vanaf 50 stuks voordeliger uit zijn.

Indien er mensen zijn die dit specifieke design wensen te hebben kan ik eens bij mij fabrikanten in het buitenland informeren.

In China is het nog goedkoper maar daar kunnen ze niet goed metaal bewerken.

Mikey
06/09/09, 00:07
In China is het nog goedkoper maar daar kunnen ze niet goed metaal bewerken.

vliegertje, kwantiteit ipv kwaliteit ;) Maatvoeringen kunnen nog wel eens flink tegenvallen....

t.bloo
06/09/09, 00:17
[off topic]


Per poort aansturing kost het enkel voor de relais € 8.50

Leuk voor de hobby! Maar voor commercieel gebruik komen er natuurlijk nog de kosten van IEC aansluitingen, laagspanningsrichtlijn, EMC en ESD testen, omslag van de ontwikkelkosten etcetera bij.


[on topic]

Als je op zoek bent naar een leverancier van enkele stuks tot tientallen plaatwerk kasten, kan ik Roxal aanbevelen, hebben we hiervoor goede ervaring mee.

Triloxigen
06/09/09, 00:34
Het ontwerp is niet gek moeilijk, weekje of twee relaxt tekenen en je hebt het wel, maar moet je niet door een standaard metaalbewerker vanuit zijn schuur laten doen. Die weet niet wat hij hoort als je hem vraagt een behuizing te maken met ruimte voor twee voedingen, ATX formfactor, en plek voor pakweg 50 3,5" disks. ("inch?? :unsure:")

Dat soort hobbyisten weten vaak meer dan de grote metaalbewerkers die enkel de standaard dingen doen en de rest weer doorschuiven naar de volgende ;)

Wynand
06/09/09, 01:09
Helaas komt ook een groot deel van die hobbyisten net van school af met de verkeerde mentaliteit.

pdu
06/09/09, 01:16
vliegertje, kwantiteit ipv kwaliteit ;) Maatvoeringen kunnen nog wel eens flink tegenvallen....

Naast maatvoering, knikken ze metaal ipv buigen, waardoor je spanningen krijgt in de constructie.

Ook is hun las kwaliteit op laag niveau. (o.a. verkleuringen)

pdu
06/09/09, 01:18
Als je op zoek bent naar een leverancier van enkele stuks tot tientallen plaatwerk kasten, kan ik Roxal aanbevelen, hebben we hiervoor goede ervaring mee.

Ik keek op hun site zojuist en ze hebben inderdaad de machines om goed meteen te kunnen bewerken.

We zouden eens bij hun offerte kunnen opvragen voor een dergelijke kast en hierna zien of we door gezamenlijk in te kopen voordeliger uit kunnen zijn.

Swiftway-UK
06/09/09, 10:05
Helaas komt ook een groot deel van die hobbyisten net van school af met de verkeerde mentaliteit.

Het zijn net startende webhosters ;)
Leuk topic is dit, een eigen kast maken en je logo erop laten printen is ook uit commercieel oogpunt een goed idee lijkt me.

Mikey
06/09/09, 10:10
[off topic]
Leuk voor de hobby! Maar voor commercieel gebruik komen er natuurlijk nog de kosten van IEC aansluitingen, laagspanningsrichtlijn, EMC en ESD testen, omslag van de ontwikkelkosten etcetera bij.


Ik denk dat je mijn verhaal nog maar eens heel goed moet lezen ipv onzin postings zoals hierboven neer te zetten... Er staat een stukje met bewuste keuze om geen 230 te schakelen!

Swiftway-UK
06/09/09, 10:14
Ik denk dat je mijn verhaal nog maar eens heel goed moet lezen ipv onzin postings zoals hierboven neer te zetten... Er staat een stukje met bewuste keuze om geen 230 te schakelen!

Je connect dit dus waar normaal de reset knop op aangesloten zit? goed idee, ik heb ergens al een wat commerciele oplossingen gezien gebaseerd op een remote reset knop, maar zelf bouwen is altijd leuk natuurlijk.

EDIT: Commercieel op de markt brengen zal niet lukken, aangezien er een patent op lijkt te zijn. Snel even gevonden en kan gebaseerd zijn op een ander principe natuurlijk: http://www.freepatentsonline.com/EP0532249.html

Back ontopic

Op dit moment testen we drie Chenbro RM91250H-101 chassis met 50 HDD. Werkt op zich prima maar 16A feed klapt er ttijdens een reboot wel eens uit. Hebben we opgelost door de feed te vervangen met een feed afgezekerd op 20A.

EDIT: Even voor de duidelijkheid: er is maar een apparaat aangesloten aan elke feed. Elke Chenbro RM91250H-101 heeft tot dusver dus een eigen dedicated powerfeed van 20A. Voornamelijk om reboot pieken op te vangen.

Tijdens boot trekt dit vrij veel stroom ineens, maar operationeel valt het wel mee, 4A.
Maar zelfbouw: aantrekkelijk idee.

Mikey
06/09/09, 10:23
Laten we voorop stellen dat ik dit verre van commercieel op de markt wil brengen, teveel handelingen en schijven waarover verdient moet worden, laat staan nazorg en een te kleine marge bij verkoop ;)

http://klanten.mijn-sleutel.info/testopzet.mp4 kwam deze nog tegen toen we ermee aan het spelen waren :)

wdv
06/09/09, 11:43
Op dit moment testen we drie Chenbro RM91250H-101 chassis met 50 HDD. Werkt op zich prima maar 16A feed klapt er ttijdens een reboot wel eens uit. Hebben we opgelost door de feed te vervangen met een feed afgezekerd op 20A.
Misschien even de optie in de BIOS en/of RAID kaart aanzetten dat schijven enkele seconden na elkaar aangezet worden? Bij 3Ware bijvoorbeeld noemen ze het "Delay between Spin-up". Op deze manier voorkom je de gigantische piek van 50 schijven die tegelijkertijd aangaan.

t.bloo
06/09/09, 11:46
nog maar eens heel goed moet lezen ipv onzin postings

Heb jij vandaag last van een heel kort lontje ofzo? Ik had jouw edit gemist :lovewht:

Je klopt je op de borst dat het maar 8 euro per poort kost, wat zoals ik zeg inderdaad leuk voor de hobby is. Zodra je het aan anderen gaat aanbieden moet je er alleen rekening mee houden dat er naast productie kosten ook laagspanningsrichtlijn, EMC en ESD eisen bijkomen (en dat dus ook als het niet op 230V werkt). Maar je gaat het niet aanbieden dus dat scheelt weer :)

Wat ik me afvraag, maak je dan een connector op de buitenkant van iedere server om dit op aan te sluiten? Als je een server wilt vervangen moet je anders met de soldeerbout het rack in...


16A feed klapt er ttijdens een reboot wel eens uit.

Dit verschijnsel heet inrush current. Een vuistregel is dat die net zo groot primair kan zijn als je secundair verbruikt. Dat komt als het ware omdat goedkope geschakelde voedingen bij opstarten nog niet goed schakelen. Misschien kun je de drives via de bios na elkaar laten opspinnen, dat kan al helpen.

edit: wdv was sneller

Mikey
06/09/09, 12:08
Heb jij vandaag last van een heel kort lontje ofzo? Ik had jouw edit gemist :lovewht:

Je klopt je op de borst dat het maar 8 euro per poort kost, wat zoals ik zeg inderdaad leuk voor de hobby is. Zodra je het aan anderen gaat aanbieden moet je er alleen rekening mee houden dat er naast productie kosten ook laagspanningsrichtlijn, EMC en ESD eisen bijkomen (en dat dus ook als het niet op 230V werkt). Maar je gaat het niet aanbieden dus dat scheelt weer :)

Wat ik me afvraag, maak je dan een connector op de buitenkant van iedere server om dit op aan te sluiten? Als je een server wilt vervangen moet je anders met de soldeerbout het rack in...


Lontje was idd misschien wat aan de korte kant ;), de aansluiting gaat direct op het moederbord, voor alle supermicro machines hebben we een verloop er tussen gezet zodat de front interface weer los komt van de standaard vaste kabel, hierdoor konden we dus een brug maken in de reset knop. De voorkant blijft hiermee werken. De bedoeling is dat we door middel van twee mono pluggen het zo maken dat als je een machine eruit wilt hebben je de aansturing er weer uit kunt halen.... Er bungelt gewoon een klein draadje met stekker interface erachter.

De 8 euro is denk ik een vrij nette reeele schatting, gezien de hoeveelheid poorten die we kunnen creeeren zit de eerste duurste kosten post in de eerste twee kaarten ;) en het opzetten van de web frontend. Elke schakel erna is gewoon uitrollen ...

Maar laten we niet al teveel hierover kletsen in dit topic, anders creeer ik dadelijk een topic kaping, probeerde alleen aan te geven dat we zelf erg vorostander zijn van dit soort projecten en daar zelf ook in onze eigen vorm aan meewerken. Misschien dat we tzt zelf de opzet weergeven zodat anderen er ook wat aan hebben :lovewht:

glda19
07/09/09, 17:52
Weet iemand waar er meer info te vinden is over die CFI-B53PM 5 Port Backplane.
Heb op internet gezocht maar vind er geen info over zelf niet via google.

m00
07/09/09, 18:08
Weet iemand waar er meer info te vinden is over die CFI-B53PM 5 Port Backplane.
Heb op internet gezocht maar vind er geen info over zelf niet via google.


James Lee at Chyang Fun Industries in Taiwan for customizing SATA boards to simplify our design

Lijkt me maatwerk door Chyang Fun Industries (http://www.chyangfun.com/). Mogelijk als je ze benadert dat ze het je kunnen leveren. Wellicht dat ik ze ook nog een mailtje stuur. We zijn ook aan het mailen met Protocase (http://www.protocase.com/) om zo'n "Backblaze Pod" enclosure te bestellen. Gaan we hier ook eens mee stoeien. ;)

Serveo
08/09/09, 10:17
Waarom gebruiken ze geen 2.5" schijven? Dan kun je meer schijven kwijt en dan kan je naar een hoogte van 2/3U.

Triloxigen
08/09/09, 10:56
Waarom gebruiken ze geen 2.5" schijven? Dan kun je meer schijven kwijt en dan kan je naar een hoogte van 2/3U.

Omdat je dan het doel mist, lage kosten en veel schijfruimte.
Er zijn naar mijn weten nog niet eens 1,5TB 2.5" schijven, en als ze komen zijn ze stuk duurder dan de 3.5".

Apoc
08/09/09, 16:21
Wat ik me afvraag, maak je dan een connector op de buitenkant van iedere server om dit op aan te sluiten? Als je een server wilt vervangen moet je anders met de soldeerbout het rack in...

Soldeerbout? Que? Het front panel van een server sluit je toch ook niet met een soldeerbout aan op het moederbord. Is vrijwel altijd gewoon een 2-pins connectortje

Wynand
08/09/09, 18:00
2,5" schijven zijn duurder, zeker kwa snelheid/ruimte. Denk niet dat unit's een probleem zijn op veel plaatsen.

Serveo
08/09/09, 18:29
2,5" schijven zijn duurder, zeker kwa snelheid/ruimte. Denk niet dat unit's een probleem zijn op veel plaatsen.

Met 2.5" schijven haal je wel een hoger aantal TB per cm2 dus daar heb je weer een kosten voordeel.

Wynand
08/09/09, 18:36
Ik betwijfel of het voordeel van hogere datadichtheid per vierkante centimeter zich ook vertaald naar kosten/totaal opslag disk/snelheid.

glda19
08/09/09, 20:33
Ben niet thuis in de serverwereld voor in data centers.

Maar als ik met gezond verstand dit artikel lees versta ik iets niet.
Gaat namelijk over het volgende.
Ze gebruiken maar 45 HD maar als je naar
Maar als je het
A Backblaze Storage Pod Runs Free Software deel leest en
dan vooral het stukje over software layers.
Dan versta ik een stuk je niet
ze beginnen van onder met de 45 Hd's
Dan 15 Hd's in raid 6.
Maar in hun onderdelen lijst stan er maar 45 en geen 60 HD
Hoe doen ze het dan met die raid zij da virtuele schijven.

t.bloo
08/09/09, 23:28
3 x 15 = 45

ze plaatsen 3 onafhankelijke sets van 15 schijven in RAID-6

glda19
08/09/09, 23:39
Heb je genoeg informatie om die na te bouwen

glda19
09/09/09, 10:49
heb bij blakblaze de vraag gesteld
waar ze hun Chyang Fun Industry (CFI Group) CFI-B53PM 5 Port Backplane (SiI3726) aan kochten
en dit is het antwoord.

This is the most difficult part to get in small quantities.If you want
more than 200 of them, you can buy them directly from Chyang Fun. They
can be reached at: http://www.chyangfun.com/. However, if you want
smaller quantities, you can dismantle nine Sans Digital tower raid
units. http://www.sansdigital.com/towerraid/tr5m1.html

®on
09/09/09, 10:56
http://klanten.mijn-sleutel.info/testopzet.mp4 kwam deze nog tegen toen we ermee aan het spelen waren :)
Mike, je linkt werkt niet. Linkt door naar een Sedo pagina.

Mikey
09/09/09, 11:10
Mike, je linkt werkt niet. Linkt door naar een Sedo pagina.

Binnen uur weer in orde :)

martysmarty
09/09/09, 11:17
En de prijzen van protocase, waar ze de behuizing voor je maken:

Quantity Price
1 - 4 $872
5 - 9 $812
10 - 19 $782
20+ $758

Zonder verzendkosten uiteraard.

glda19
09/09/09, 16:03
zou dit hier goed koper kunnen

martysmarty
09/09/09, 16:14
zou dit hier goed koper kunnen

Geen idee. Voordeel is dat ze daar al het design hebben.

t.bloo
09/09/09, 16:33
Protocase is redelijk aan de prijzige kant als het om series gaat, maar onverslaanbaar voor prototypes.

glda19
09/09/09, 17:04
Misschien eens in belgie kijken.
en heb ook een mail gestuurd naar die gasten in verband met die blackplane.

cj0
11/09/09, 01:11
Als je 9 keer zo'n "Sans Digital tower raid" mag gaan ontmantelen, wordt het toch een aardig stuk meer kostende storage box: 9 * $ 260 = $ 2340 voor de backplanes, daar komen dan de verzendkosten en nog een hoop extra tijd voor het uit elkaar schroeven bij.

glda19
15/09/09, 19:24
das waar cjo
Zie hier de prijzen voor de backplanes die ze gebruiken
Thanks your E-mail & I am sorry late reply.

CFI-B53PM backplane the price / quantity as follow:
50pcs US43 29,4299€
40pcs US43.5 29,7721€
30pcs US44 30,1143 €
20pcs US44.5 30,4565 €
10pcs US45 30,7987 €
5pcs US45.5 31,1409 €
1pc US46 31,4831€

EMS freight depone the weight, so please let me know how many quantity you want, then I can evaluate the freight let you know, may 4~5 days arrive.

Zou pcs = aantal stuck




James / CFI

TEL (886-3)363-1521 Ext.215

wonko
16/09/09, 09:46
Interessant stuk om te lezen omtrend deze oplossing: http://www.c0t0d0s0.com/archives/5906-Thoughts-about-this-DIY-Thumper-and-storage-in-general.html#extended