PDA

Bekijk Volledige Versie : dns/domeinnaam probleem



robert199311
28/03/09, 21:13
ik heb een server opgezet met opensuse 11.1 ik draai daarop een webserver, een mailserver mysql php en ftp..

maar ik heb nu dmv van virtualmin 2 accounts/domeinen gemaakt

-rep-net.nl
-robertsprenkels.nl

die domeinen heb ik gekocht bij 'hostnet' en heb daarbij ook dns beheer gekocht. als ik nu naar www.rep-net.nl ga dan gaat hij ook naar de index files van rep-net maar als ik naar robertsprenkels.nl ga dan komt hij ook daar uit, terwijl dat dus niet de bedoeling is.

hetzelfde probleem heb ik met mijn mail, als ik inlog via squirrelmail met account repnet en stuur een mail naar mijn persoonlijke emailadres dan krijg ik dat ik een mail heb ontvangen van repnet@robertsprenkels.nl wat dus ook precies niet klopt. een mail sturen naar repnet@robertsprenkels.nl geeft een fout.

ik denk dat als ik het ene probleem oplos dat het 2e probleem ook is opgelost maar weet dit niet zeker...

m.v.g

robertsprenkels

robert199311
28/03/09, 21:46
2e probleem is trouwens dat www.rep-net.nl niet werkt maar http://rep-net.nl wel... hetzlefde met robertsprenkels.nl

m.v.g

Robert Sprenkels

Marco Mahieu
28/03/09, 22:25
Waarom een nieuw topic hiervoor maken :S

Marco Mahieu
28/03/09, 22:28
2e probleem is trouwens dat www.rep-net.nl niet werkt maar http://rep-net.nl wel... hetzlefde met robertsprenkels.nl

m.v.g

Robert Sprenkels

Moet je in je DNS aanpassen. Dus het record moet niet alleen rep-net.nl. (met punt) A [jou ip] bevatten, maar ook www (zonder punt) A [jou ip].

robert199311
28/03/09, 22:41
ok dat ga ik proberen.. en een oplossing voor het 1e probleem iemand?

Marco Mahieu
28/03/09, 22:53
Ik ken de software die jij gebruikt niet helemaal/allemaal, dus durf ik eigenlijk niks over te zeggen. Het is de bedoeling dat je je IP gaat sharen, en dat aan de hand van de URL bepaalt wordt naar welke apache of welke dir/index verwezen wordt.

robert199311
28/03/09, 23:01
hmm het gaat niet hij zegt als ik www wil invoeren dat het er zo uit moet zien : *.rep-net.nl ? moet ik naar hostnet bellen?

m.v.g

robert199311
28/03/09, 23:16
Moet ik dan mijn locale dns laten samenwerken met die van hostnet ofzo? of weet u het ook niet?

Marco Mahieu
28/03/09, 23:31
als je: www A 1.2.3.4 niet zou kunnen toevoegen om de een of andere reden, dan kun je het ook zo doen... dat is hetzelfde: www.rep-net.nl. A 1.2.3.4 (let op de . achter het .nl)

DNS moet niet samenwerken, DNS is puur verwijzing naar het IP adres. Jou locale server moet zelf aan de hand van de URL bepalen welke website er opgevraagt wordt.

Edit: als ik hier kijk dan werkt www.rep-net.nl wel, en rep-net.nl niet. Dus let erop, je DNS moet er ong. zo uitzien:

www A 1.2.3.4
mail A 1.2.3.4
rep-net.nl. A 1.2.3.4
rep-net.nl. NS ns1.hostnet.nl ??
rep-net.nl. NS ns2.hostnet.nl ??

Enz.
Post anders je DNS eens, of doe hem per PM, dan zal ik er even naar kijken...

robert199311
29/03/09, 00:22
heb eeen screenshot gemaakt van dns beheer van hostnet het is beetje zooitje en ik snap ook niet het werkt met die subdomeinen en waarom ik bijvoorbeeld ftp.rep-net.nl zou aanmaken (draait allemaal op hetzelfde ip.. )

waarom zou dit in een pm moeten?

Marco Mahieu
29/03/09, 00:30
Probeer het zo eens:

Marco Mahieu
29/03/09, 00:32
En als je dat aangepast hebt, eerst eens een paar uur wachten i.v.m. het DNS cache (of via commandline deze leegmaken: start, uitvoeren: cmd... in promt: ipconfig /flushdns)

robert199311
29/03/09, 00:42
ok ik heb ze ingevoerd maar in dns-beheer geeft hij het (nog) niet weer dat het veranderd is dus ik wacht eventjes dat /flushdns haalde ook niks uit maar ik denk dat dit een kwestie is van wachten ik laat het weten

Marco Mahieu
29/03/09, 00:46
Dat is alleen om het zowel met www.rep-net.nl als rep-net.nl te laten werken. Het scheiden van de domeinen moet je verder echt lokaal regelen...

Hier werkt het overigens (http://www.rep-net.nl en http://rep-net.nl).

robert199311
29/03/09, 00:54
hmm hier werkt het niet ha ,, maar goed meschien even mijn computer opnieuw starten ofzo.. in elk geval bedankt. nu moet ik alleen nog weten hoe ik robertsprenkels.nl en rep-net.nl kan scheiden ;)

Marco Mahieu
29/03/09, 01:02
Kan ik niet zo zeggen, omdat ik zelf geen virtualmin gebruik. Als je je inloggegevens doormailt wil ik eventueel wel even snel kijken, laat ik aan jou over.

Marco Mahieu
29/03/09, 15:48
Gisteravond werkend voor je gemaakt.