PDA

Bekijk Volledige Versie : Hoeveel dedicated cod 5 servers op volgende config



nepstar
09/12/08, 22:28
Hoi,

Kunnen jullie mij misschien helpen met het volgende :

ik had graag geweten hoeveel dedicated servers van cod world at war van max 20 slots kan ik draaien op volgende configuratie :

PROCESSOR 2 x Quad Core AMD Opteron™ 2350, 2.0GHz, 4x512KB L2, 2MB
MEMORY 8GB DDR2 667MHz Memory - 2CPU (4x2GB dual rank DIMMs)

1ST HARD DRIVE 160GB 7,200rpm 3.5inch SATA hard drive bewerken
2ND HARD DRIVE 160GB, SATA, 3.5-inch, 7,200 rpm Additional Hard Drive

alvast bedankt

Julian
10/12/08, 10:01
Gaat dit om public of private gameservers? :)

nepstar
10/12/08, 10:16
public

Julian
10/12/08, 11:35
Ik zou uitgaan van maximaal 10-12 gameservers. Ik weet het niet exact...

Piwi-Web
10/12/08, 14:55
Elke server neemt ongeveer 700MB RAM geheugen in beslag.
10-12 is dus het maximum. Processor kan het met gemak trekken dus maak je daar maar geen zorgen om.

Let wel erop dat je genoeg bandbreedte inkoopt. Elke server zal ong. 200 GB dataverkeer per maand trekken wanneer die vol is.

nepstar
10/12/08, 15:48
Dus een 200 gig per server dus maal 10 dat is dan 2000 gig aan data verkeer ?
Dus eventueel meer ram zou nog enkele meer aan kunnen

WeServIT
10/12/08, 16:58
Welk besturingssysteem ben je van plan te gebruiken?

nepstar
10/12/08, 17:21
winodows naar alle waarschijnlijkheid

Mikejuh!
11/12/08, 20:43
200 gb? Dat is niks, heb ze hier draaien die 3 tb doen per maand.

Onderschat het verbruik niet.

amd
14/12/08, 23:42
Een gameserver die 3 tb per maand doet? hoeveel slots heeft dat kreng ?

Stewie
15/12/08, 13:48
Geen enkele game server doet 3 TB in de maand, zelfs een 64 slot BF2 niet, en dat is zowat de grootste dataverkeer verbruiker.

Mikejuh!
15/12/08, 14:09
Dan word ik opgelicht :surrender:

Het is overigens niet één gameserver, het zijn er twee.

Stewie
15/12/08, 14:12
1.5 TB zie ik ook niet gebeuren. Dat zie je alleen bij een BF2 64 slots die continu vol zit (de #1 server van de wereld).

Brandje
15/12/08, 20:46
ik haal 1.6 TB met 4 servers, 120 slots, en ongeveer 40% zit 24/7 vol dus theoretisch moet 1.5 tb met 1 server haalbaar zijn (cod4 trouwens)

BLAST3R
17/01/09, 23:27
Ik heb ooit wel eens met behulp van een 24/7 volle 50-slots CSS server (zombieserver) ~1,5 TB per maand erdoorheen gejaagd. :)

BDigitinternetdiensten
19/01/09, 14:35
Zover ik weet met het cod gebruik zit je rond de 500/550 mb per server. 2/4/5 gebruiken zover ik weet hetzelfde allemaal, ik zie geen verschil. Het aantal slots kan je bepalen aan het aantal volle slots! aangezien je 2 keer quad core heb zal hij vast nooit hoog komen. Ik krijg mijn quad core xeon nooit boven de 10 % dus, Misschien zelfs een mogelijkheid om extra geheugen erin te doen omdat je toch genoeg cpu kracht heb.

ps: Ik heb ook 2 x 2 maanden gehad waarin ik boven de 1.5tb trok:) dit was overigens met allemaal cod2