PDA

Bekijk Volledige Versie : HELP! apache op extern ip adress



KoenMovies
13/08/08, 21:48
Hallo allemaal,
ik zit met een probleempje!
ik moet een eigen web-site runnen via mijn computer dus heb ik apache geïnstalleert. maar nu wil het aan mijn externe ip koppelen zodat ik de web-site vanaf overal kan op vragen. maar hoe moet dit met apache????

Hopelijk kan iemand helpen!

alvast thnx
Koen

phreak
13/08/08, 22:12
Apache bind zich aan elke interface op de poort die je toewijst (standaard 80), je moet je DSL router een port forward instellen naar je interne IP adres.

KoenMovies
13/08/08, 23:28
Oké dat is inderdaad al een beetje wat ik dacht maar ik krijg het niet voor elkaar om mijn port te forwarden... ik heb een sitecom router de wl-114 om precies te zijn. misschien heeft iemand hier ervaring mee?

p.s. naar welk interne IP adres moet ik hem dan laten gaan nu staat hij op mijn localhost.
Thnx

IT-worX
13/08/08, 23:35
http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/Sitecom/WL-114/WL-114index.htm

dennis0162
13/08/08, 23:48
Niet bij iedere provider is poort 80 open.

KoenMovies
13/08/08, 23:49
Hmmmm het systeem is leuk maar het werkt nog steeds niet.... ik weet nog niet wat mijn interne IP adress is wat ik moet openen het draait namelijk onder localhost ik heb nu 192.168.0.100 gedaan maar dat werkt niet...

KoenMovies
13/08/08, 23:52
Niet bij iedere provider is poort 80 open.

hoe zorg ik dan dat het via een andere poort gaaT?

Geert-Jan
14/08/08, 09:01
wat is je externe ip?

groenleer
14/08/08, 09:37
je echte externe ip kun je vinden via websites als www.watismijnip.nl


Je interne ip adres kun je vinden door in Windows NT varianten (2000, XP, Vista) ipconfig /all te typen op een dosprompt.
Er zullen een aantal regels voorkunnen komen die zeggen
"IP-adres. . . . . . . . . . . . . :"

Als je die informatie (je ip's) kunt geven kunnen we je hier verder helpen.

Wynand
14/08/08, 10:09
- Statische IP's toekennen in je router
- Poort 80 in je router doorlinken (zie eerdere link) naar het statische IP adres van je 'server'
- Klaar

KoenMovies
14/08/08, 16:20
je echte externe ip kun je vinden via websites als www.watismijnip.nl


Je interne ip adres kun je vinden door in Windows NT varianten (2000, XP, Vista) ipconfig /all te typen op een dosprompt.
Er zullen een aantal regels voorkunnen komen die zeggen
"IP-adres. . . . . . . . . . . . . :"

Als je die informatie (je ip's) kunt geven kunnen we je hier verder helpen.

oké....
nou daar komt ie:

externe ip is : 82.217.249.151 (static dus niet dynamic)
dan de cmd:
IP-adres: 192.168.123.127
subnetmasker: 255.255.255.0 (standaard)
standaardgateway: 192.168.123.254
DHCP-server: 192.168.123.254
DNS-servesrs: 213.73.255.52
213.132.189.250

dit moet et zo allemaal zijn tog?
Volgens mij heb je alleen de eerste 2 nodig ofzo maar ok... :P

dennis0162
14/08/08, 16:26
oké....
nou daar komt ie:

externe ip is : 82.217.249.151 (static dus niet dynamic)
dan de cmd:
IP-adres: 192.168.123.127
subnetmasker: 255.255.255.0 (standaard)
standaardgateway: 192.168.123.254
DHCP-server: 192.168.123.254
DNS-servesrs: 213.73.255.52
213.132.189.250

dit moet et zo allemaal zijn tog?
Volgens mij heb je alleen de eerste 2 nodig ofzo maar ok... :P


Werkt niet, heb je wel poort 80 open gezet naar 192.168.123.127?
Zo ja, dan blokkeert je provider poort 80.

KoenMovies
14/08/08, 16:42
wil iemand het nog een keer proberen als het goed is werkt hij nu....

SmilieBG
14/08/08, 16:47
Denk het wel, ik krijg:

KoenMovies.nl TEST PAGINA met dank aan http://www.webhostingtalk.nl

Mvg,
Skodric

KoenMovies
14/08/08, 17:03
GEWELDIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!

Echt heel erg bedankt iedereen!