PDA

Bekijk Volledige Versie : Data Server



M.Braam
22/07/08, 16:54
Ik zit met een vraag en die luidt als volgt:

Een klant van mij heeft 2 bedrijven 1 in Nederland en 1 in India.
Hij heeft nu bij een bedrijf x een pakket lopen waar data wordt opgeslagen.

In Nederland worden de bestanden geparkeerd in het data gedeelte en in India downloaden ze deze bestanden, dit doen ze omgedraaid ook.

Nu stapt hij over naar mij en hij zit nu al minimaal op 10 GB qua webruimte.
Mijn vraag is, wat is de beste oplossing voor zijn situatie.

1) Houden zoals het is, online houden.
Alleen hoe bereken je de kosten, want het moet wel betaalbaar blijven.

2) Een externe harde schijf aanschaffen.
Ze hebben voorin Nederland een back-up HD nodig en nu combineer je dat.

3) Een eigen server aanschaffen in Nederland.
Deze plaatsen in hun eigen kantoor zodat ze dit in Nederland voor hun kunnen gebruiken als opslag plaats enz.

Voor mij is dit vrij lastig vooral omdat ik nog niet zulke grote orders heb verwerkt, en ik hoop dat jullie mij een beetje op weg kunnen en willen helpen hiermee.

Alvast enorm bedankt!

DiedX
22/07/08, 17:21
Wordt alles geupload, of werken jullie met rsync? Dat laatste zou al een berg kunnen schelen...

M.Braam
22/07/08, 17:24
Wat ze doen is, ze scannen de documenten in en uploaden dit vervolgens naar de server en ze halen het dan in of Nederland of India binnen door ze te downloaden van de data map online.

Geert-Jan
22/07/08, 17:27
Wat ze doen is, ze scannen de documenten in en uploaden dit vervolgens naar de server en ze halen het dan in of Nederland of India binnen door ze te downloaden van de data map online.

En backup?

M.Braam
22/07/08, 17:29
Dat is ook een probleem wat ik hun vertelde, dit doen ze nu dus niet alles staat online en back-ups worden er niet gemaakt op het moment.

Ook dit is iets wat ik met ze ga doornemen dat ze dit ook moeten gaan doen en ook hoe ze dit kunnen gaan doen.

Stel alles gaat online eraan kunnen ze dit nog wel herstellen in Nederland omdat ze de data op de pc hebben maar als die eraan gaat is alles verloren.

eXtreme Service
22/07/08, 17:32
Misschien het beste om gewoon alles centraal te plaatsen ? Optie 1 dan maar. En de kosten gewoon doorrekenen.

Geert-Jan
22/07/08, 17:37
Wordt de data met pieken geplaatst / gedownload of contine, denkend aan 'kleine'
bestanden?

Je kunt dan Mbits overwegen t.o.v. bandbreedte.

Ik denk dan wel aan een eigen servertje (colo of dedi) in Raid 1 of VPS met en backup account.

Magus
23/07/08, 09:47
Een VPSje kan ook uitkomst brengen. scheelt je een hoop stroom ;)

Geert-Jan
23/07/08, 09:50
Een VPSje kan ook uitkomst brengen. scheelt je een hoop stroom ;)

Klopt, ik denk alleen aan de uitbreidingsmogelijkheden, als men blijft uploaden en uploaden....

Pirus
23/07/08, 10:01
Als het 1 interne netwerk is zou ik DFS gaan gebruiken met een vps.
Dan heb je een automatische replicatie tussen een aantal servers.

Of alles gaan centraliseren ?

M.Braam
23/07/08, 10:17
Nou ik zit eraan te denken om binnenkort een eigen server te nemen, nu heb ik een VPS en dat gaat nu al niet meer passen.

Wat ik kan doen is dan gewoon een VPS op mijn server zetten en daar zijn data pakket op plaatsen, zal nog even overleggen met mijn hoster of deze optie mogelijk is.

Maar als ik het zo lees is de beste optie nog steeds alles online?
Alleen waarom is dit de beste of in ieder geval 1 van de betere?

Pirus
23/07/08, 12:00
Als snelheid geen probleem is kan je bv het ook lokaal neerzetten met een internet verbinding.
Ook door bv een ftp server op te zetten.
Deze kan ook weer gekoppeld worden met een vpn verbinding.
Via welke manieer wordt er nu bestanden gedownload en geupload?

M.Braam
23/07/08, 12:09
De bestanden worden opgeroepen via bijv. het windows scherm.
Ze vullen in de adressen balk de FTP adres in en ze slepen de bestanden erin of eruit.

Pirus
23/07/08, 12:41
Dan kan je een lokale server gebruiken.
Het risico is alleen dat je tegen de internet snelheid komt.
Maar wat dan ook mogelijk is om een ftp sync te gebruiken tussen 2 ftp servers.

Zulke oplossingen hebben we draaien, en kan u ook persoonlijk bij helpen.

M.Braam
25/08/08, 10:15
We zijn inmiddels tot de beslissing gekomen dat een Server in het bedrijf de beste oplossing is. Bedankt voor jullie hulp!