PDA

Bekijk Volledige Versie : DA - backupprobleem



IT-worX
11/01/08, 10:47
Beste,

Elke nacht sturen de servers een door DA zelf gemaakte backup naar een backupserver. Nu heb ik eergisteren een gebruiker verwijderd (payotten) en sindsdien krijg ik altijd een foutmelding per e-mail. Blijkbaar is deze gebruiker niet volledig verwijderd ofzo.

User admin has been backed up.
User beppybe has been backed up.
User lesvb has been backed up.
User overpoort has been backed up.
Unable to get data from file: /etc/bind/payotten.be.db<== verwijderd domein
User regent has been backed up.
User ritske has been backed up.
User scregent has been backed up.
User stugent has been backed up.
User usr0000001 has been backed up.
User usr0000002 has been backed up.
User usr0000003 has been backed up.
User usr0000004 has been backed up.
User usr0000005 has been backed up.
User usr0000006 has been backed up.
User usr0000007 has been backed up.
User usr0000008 has been backed up.

Keizer
11/01/08, 11:11
staat hij nog in de user list?
staan er nog bestanden in /home/payotten?
staat de domeinnaam nog in DNS administration?

als alles weg is zou het moeten werken

Dotdns
11/01/08, 11:27
Doe je dit via de cd_admin_backup.?

Kijk eens als de user daar niet aanwezig is in de lijst bij de cron

schoonmoeder
11/01/08, 11:35
zoals dot zegt kan het in je cron staan. heb daaruit halen moet helpen.
maar je cron refreashen wil ook al helpen.
kunt eht trouwens testen door zelf een back-up te draaien via de website(DA) dat zou ook een error moeten geven als die gebruiker nog op wat voor manier er is.

wij hadden ook 1 gebruiker die niet weg wou (bedoel zelfde als jouw) ik heb toen de back-up van die user ge restored die er nog was en toen de gebruiker opnieuw verwijderd. het werkte daarna goed.

Magus
11/01/08, 16:31
Even naar de backup-functie en dan helemaal onderaan achter de bewuste cron 'modify' klikken. Je krijgt nu linksboven de lijst van users die de cron denkt te moeten backuppen. Daar moet je het bewuste domein even deselecteren, als deze nog in de lijst staat. Even de tijdsinstelling controleren en het pad naar het opslagmedium, save en voila.

INEXPro
11/01/08, 21:41
Hoi, ook eens meegemaakt, toen naar mijn beste vriend John gemailt. Antwoord en tevens voor mij de oplossing was:

Hello,

The easiest solution would be to delete the zone and recreate it.

Admin Level -> DNS Administration.

Find the project.inexpro.nl domain in the list, click the checkbox, and hit delete.
Then at the bottom of that page, go to the "Add Zone" form, and create it again.
The defaults will be filled into the db file.

Thank you,

John