PDA

Bekijk Volledige Versie : IP-Block



sibu
20/12/07, 00:03
ik heb een vraag in verband met het blokken van een IP-adres.
hoe kan met Ms-Dos een site blokken?
thx
:D
Henrard Yarrid

pierce
20/12/07, 00:10
niet.

ms-dos is overigens wel heel erg uit de tijd...

sibu
20/12/07, 00:13
het leek me gwn de makkelijkste manier
is er dan een andere methode hoe ik dit kan doen?
yarrid:huh:

pierce
20/12/07, 00:16
een hardware firewall voor de computer plaatsen....
Weet je zeker dat het ms-dos is? Als ik me goed herinner zit daar standaard namelijk geen ondersteuning voor tcp/ip in.

Inmeso
20/12/07, 00:16
... wat is precies je bedoeling?

Iets meer informatie is wenselijk..

sibu
20/12/07, 00:18
en dan in het scrips schrijven dat de firewall deze site moet blokken?
ik wist niet of het met Msdos ging ik wist alleen maar dat je er een IP-adres mee kan opvragen en een site kan deblocken dus dacht ik dat je er dan ook wel een site mee kon blocken :o
yarrid

mijn bedoeling is om sites te blokkeren waar ik niet van wil dat ze op mijn pc worden bekeken

srr als ik fouten maak met de termen enzo
maar ik volg nog maar mijn eerste jaar programmeren en doe mijn best maar het is moeilijk :D

systemdeveloper
20/12/07, 00:27
Hosts bestandje aanpassen op je pc en de sites die je niet mag bezoeken naar 127.0.0.1 sturen.
bv:

127.0.0.1 mag-ik-niet-bekijken-domein.nl

ensermo
20/12/07, 00:29
Ik denk dat wat jij bedoelt is hoe je vanuit je Windows PC in cmd (command line) je firewall aanspreekt. Dat kan met "netsh" commando.

Als je echt MS-Dos bedoelt (dus zonder Windows eromheen) dan heb je geen firewall (well TCP-IP support op de MS NT 4.0 CD)

sibu
20/12/07, 00:30
zou u dit even iets beter aan me kunnen uitleggen? :o
want ik snap niet zo goed wat ik juist moet doen
srr voor de stomme vragen enzo maarja op school leer je niet zo heel veel he :(
we zijn nog maar net begonnen met onze cursus en we leren vooral VB.net

systemdeveloper zijn idee lijkt me precies het simpelst maar hoe pas je een host bestand aan?

lumomm
20/12/07, 00:41
systemdeveloper zijn idee lijkt me precies het simpelst maar hoe pas je een host bestand aan?

Het host bestand kun je vinden in :
c:\windows\system32\drivers\etc\

en dan hosts file bewerken in iets dat lijkt op kladblok.exe

sibu
20/12/07, 00:48
aah azo danku
en dan moet ik dus als ik bv youtube niet wil bekijken moet ik dan
127.0.0.1 www, enz. ,com invullen?
yarrid

lumomm
20/12/07, 00:51
probeer eens zou ik zeggen, begin eens met

127.0.0.1 www.webhostingtalk.nl ;)

wel even opslaan.

sibu
20/12/07, 00:58
dus dat is alles dat ik hoef te doen?
ik kan al niet wachten om er meer over te leren op school
programmeren is zo leuk dan zal webhosting ook wel leuk zijn :D

davinci
20/12/07, 01:55
Soms denk ik wel eens dat één van de regulars zich verveeld. Een zak chips pakt, een kloon registreert en lachen maar! :)

cyberbootje
20/12/07, 02:23
Soms denk ik wel eens dat één van de regulars zich verveeld. Een zak chips pakt, een kloon registreert en lachen maar! :)

Zou wel LOL zijn... Beetje met de andere kloten hehe:D

DiedX
20/12/07, 14:50
probeer eens zou ik zeggen, begin eens met

127.0.0.1 www.webhostingtalk.nl ;)


LOL..

sibu
21/12/07, 14:06
Hosts bestandje aanpassen op je pc en de sites die je niet mag bezoeken naar 127.0.0.1 sturen.
bv:

127.0.0.1 mag-ik-niet-bekijken-domein.nl

dit lukt niet in kan nog steeds op de opgeven sites
moet ik er nog iets voor plaatsen ofzo?

in het de host file schrijven lukt niet met ik hier nog iets extra bij toevoegen?
ik doe wat jullie anbevelen maar et lukt niet mss moet ik er nog iets achter zetten ofzo?
thx

bvankuik
21/12/07, 16:32
Als je niet in de hosts file kan schrijven, dan heb je onvoldoende rechten. Log in als administrator.

Het gebruik van MSN taal is hier trouwens niet gebruikelijk.