PDA

Bekijk Volledige Versie : Server voor sommigen niet bereikbaar



EHS-Jerre
10/12/07, 19:52
Hey,
Een Finse klant heeft problemen met zn gameserver en teamspeak server die wij voor hem hosten:
reeds 5x de afgelopen 2 dagen werd hij zowel van de gameserver als van de teamspeak (teamspea en gameserver staan op 2 verschillende servers, maar zelfde datacenter) gedisconnect, samen met 2 andere mensen. Het rare is echter dat anderen die ook in Finland wonen dit probleem niet hebben :s

nu heb ik gevraagd voor een traceroute:
http://eu-hosting-solutions.com/traceroute.JPG
Daar staan een aantal rare zaken op
Misschien contact opnemen met zn ISP of ... ?

SF-Jeroen
10/12/07, 20:26
Als je het IP zwart maakt, maak het dan overal zwart maargoed.

EHS-Jerre
10/12/07, 20:28
ssst ;)

McG_NL
10/12/07, 20:42
Finse klant en een .se provider?

EHS-Jerre
10/12/07, 21:34
*zweedse sorry

frankske
10/12/07, 21:52
Gaat precies niet verder dan Leaseweb.

Technotop
10/12/07, 23:36
Niet ergens een subnetje verkeerd? Dus niet perongeluk een subnetmask; 255.0.0.0 ;)

EHS-Jerre
11/12/07, 00:00
nee dat is het niet, daar het over 2 servers gaat, en beiden zijn al een dik jaar in gebruik, dan zou het al eerder zijn voorgevallen ;)
Ik heb dit probleem nog nooit met andere klanten gehad, en al zeker niet als ze van hetzelfde ('verre') land zijn

hrodenburg
11/12/07, 00:18
Niet om het een of ander, maar ik kan er ook geen traceroute naartoe uitvoeren (xs4all adsl). Aangezien windows traceroute via icmp doet (als ik het goed heb), kan het dan niet zo zijn dat je een beetje teveel icmp blokkeerd op je server? Zomaar al het ICMP verkeer blokkeren is niet zo slim in mijn optiek. Het doet namelijk veel meer dan alleen "pingen" (wat overigens ook niet lukt).


Tracing route to 82.192.81.135 over a maximum of 30 hops

1 <1 ms 1 ms <1 ms darklight.universe.lan [172.30.50.10]
2 7 ms 8 ms 7 ms 195.190.250.29
3 14 ms 9 ms 7 ms 42.ge-2-1-0.xr3.1d12.xs4all.net [194.109.5.113]
4 8 ms 10 ms 7 ms 0.so-7-0-0.xr1.tc2.xs4all.net [194.109.5.14]
5 8 ms 12 ms 10 ms 20ge-chnl.amsix.tc2.leaseweb.net [195.69.144.215]
6 9 ms 11 ms 10 ms ge-3-0.r1.tc2.ams.nl.leaseweb.net [62.212.80.66]
7 * * * Request timed out.

EHS-Jerre
11/12/07, 00:42
het gaat niet over die laatste stappen in leaseweb, ik maak me eerder zorgen over de timeout bij stap 3.
Intern is er geen probleem zoals ik al zei, er draaien verscheidene gameservers van klanten op die server (en vergeet TeamSpeak op een aparte server niet) en daar is geen probleem
Het gaat hier om een connectieprobleem vermoed ik

pingen is inderdaad niet mogelijk (bewust gedaan)

QBell
11/12/07, 02:07
ICMP is niet allen pingen.
Zie hier: http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_Control_Message_Protocol

Het is niet verstandig om die te blokkeren. Hierdoor heb je groote kans dat sommige client applicaties / games niet werken. Omdat ze eerst een ping uitvoeren om te kijken of je berijkbaar bent.

EHS-Jerre
11/12/07, 09:15
we hebben hier nochthans nooit problemen mee gehad.
Maar betwijfel dat dit de oorzaak is omdat slechts enkele bepaalde mensen dit probleem hebben, anderen blijven gewoon geconnecteerd

hrodenburg
11/12/07, 10:03
Een timeout in je traceroute kun je krijgen wanneer je een tussenliggende hop niet "mag" pingen volgens mij. Vind het altijd een vreemd besluit, maar sommige mensen vinden het schijnbaar veiliger.

host3000
11/12/07, 10:09
Een timeout in je traceroute kun je krijgen wanneer je een tussenliggende hop niet "mag" pingen volgens mij. Vind het altijd een vreemd besluit, maar sommige mensen vinden het schijnbaar veiliger.

Vaak is het netwerkapparatuur dat icmp op een hele lage prio zet, of negeert. Het pingen van een router door de halve wereld heeft op zich ook niet zoveel zin en het kost resources.

INEXPro
11/12/07, 18:45
Het probleem hoeft niet eens bij jou te liggen. Mogelijk heeft de ISP van de zweedse klant problemen oid.

McG_NL
11/12/07, 18:56
Ik heb dit trouwens ook meegemaakt hoor. Ik zeg niet dat Leaseweb slecht is of iets dergelijks. Of dat de Zweden een bagger netwerk hebben, maar de combinatie van die 2 hebben mij veel problemen opgeleverd.

EHS-Jerre
11/12/07, 19:16
Ik heb de klant in kwestie eens gevraagd te informeren bij zijn ISP.
Vindt wel raar, want blijkbaar is er totaal geen verband: bij sommige van zn vrienden die bij zelfde ISP zitten is er geen probleem. Bovendien lijkt er ook geen verband qua locatie ofzo te zijn ...

INEXPro
11/12/07, 20:19
Ik heb de klant in kwestie eens gevraagd te informeren bij zijn ISP.
Vindt wel raar, want blijkbaar is er totaal geen verband: bij sommige van zn vrienden die bij zelfde ISP zitten is er geen probleem. Bovendien lijkt er ook geen verband qua locatie ofzo te zijn ...

hmm. ja dan is het inderdaad erg vreem dat dit probleem zich voortdoet...

hrodenburg
12/12/07, 00:41
Maar toch nog 1 vraag. Blokkeer je al het icmp verkeer op je server? Of alleen ping requests?