PDA

Bekijk Volledige Versie : Ioncube installeren



Julian
10/12/07, 17:48
Ik draai Debian en ik probeer Ioncube te installeren, echter wanneer ik dit probeer te doen via - wget en tar xzvf - zie ook:

http://www.bartendavid.be/doc/howto/console/prog/tar.html
http://www.webhostgear.com/77.html

krijg ik nog steeds de melding dat de files gecodeerd zijn. Ik installeer de package in /home/ - kan iemand me vertellen of ik iets vergeet of fout doe?

Geert-Jan
10/12/07, 17:53
/pad/naar/het/juiste/file/ goed ingesteld??

Deze ook boven aan de Zend toepassingen invoegen, en apache herstarten.

Randy
10/12/07, 19:25
Ioncube 'hard' inladen in je php.ini. Vanaf PHP 5.2.5 is het namelijk niet mogelijk de decoders 'runtime' te laden. Belangrijk is dat de ioncube loader als eerste geladen wordt, voor alle andere modules.

Een voorbeeldje:


[Zend]
zend_extension=/usr/local/ioncube/ioncube_loader_lin_5.2.so
zend_extension_manager.optimizer=/usr/local/Zend/lib/Optimizer-3.2.8
zend_extension_manager.optimizer_ts=/usr/local/Zend/lib/Optimizer_TS-3.2.8
zend_optimizer.version=3.2.8
zend_extension=/usr/local/Zend/lib/ZendExtensionManager.so
zend_extension_ts=/usr/local/Zend/lib/ZendExtensionManager_TS.so

Julian
12/12/07, 16:53
Ik heb nergens in de php.ini een tab met [Zend] staan... ook niet helemaal onderin zoals ik ergens in een readme heb gelezen.

Geert-Jan
12/12/07, 17:37
Dan moet je Zend eerst nog installeren...
Je moet in in je phpinfo direct kunnen zien onderaan het eerste info blok.

http://www.webhostgear.com/index.php?art/id:184

en / of hier even de juiste package downloaden.
http://www.zend.com/en/products/guard/downloads

Xolphin
12/12/07, 17:44
Ik heb nergens in de php.ini een tab met [Zend] staan... ook niet helemaal onderin zoals ik ergens in een readme heb gelezen.

Je mag het gewoon toevoegen, het [Zend] deel is alleen maar om het overzichtelijker te maken.

Ik heb Ioncube geladen met de enkele regel
zend_extension=/usr/lib/php/modules/ioncube_loader_lin_5.2.so
onder 'Dynamic Extensions'.

Randy
12/12/07, 17:47
Hoi,

Als het echt niet lukt, wil ik wel een kwartiertje vrijmaken om het even te installeren voor je. Wel buiten kantoortijden dan.

Xolphin
12/12/07, 17:49
Dan moet je Zend eerst nog installeren...


De Zend Optimizer is een alternatief voor IonCube. Voor IonCube heb je deze niet nodig.

Randy
12/12/07, 18:05
Niet helemaal. Zend kan geen ioncube files decoderen en andersom. Wil je je PHP-scripts cachen, gebruik dan bijvoorbeeld eaccellerator. Eventueel de Suhosin PHP-hardening plugin erbij. Verder dingen als wget, telnet, etc. chmodden naar 700 en wat php functies uitschakelen in je php.ini en je hebt een redelijke setup. (info (http://sv03.aklmedia.nl/info.php))

Xolphin
12/12/07, 18:38
Meestal heb je Zend of IonCube nodig bij het gebruik van closed-source third party software, zoals Kayako. Zend Optimizer is dan een alternatief voor IonCube (of andersom), maar elkaars bestanden decoderen doen ze inderdaad niet.

Als het om het cachen gaat zou ik APC gebruiken, zelfs websites als Yahoo gebruiken die. Zie http://pecl.php.net/package/APC.

EHS-Jerre
12/12/07, 18:41
Waarom staat dit bij gameservers als ik mag vragen? want dit maakt me nieuwschierig :D

Julian
12/12/07, 21:23
Ik probeer nu bovenstaande methoden, zal het laten horen.

WF WebHosting
13/12/07, 00:04
Denk dat TS een of ander controle panel voor games wilt installen

Blade

Julian
13/12/07, 00:12
Ja dat klopt, Blade.
Het installeren van IonCube en Zend is succesvol. Dit werkt.

Nu moet ik een php-pagina juist leesbaar maken, maar ik krijg in PuttY de melding dat de file nog steeds gecodeerd is. Hoe los ik dit op?

Info:
Zend-pad: /usr/local/Zend/etc en: /usr/local/Zend/etc/php-ini
IonCube-pad: /usr/local/ioncube/lin_x86

Game6:~# php /home/manageuser/server_install.php

The file <b>/home/manageuser/server_install.php</b> has been encoded with the <a href="http://ioncube.com/encoder/">ionCube PHP Encoder</a> and requires the free <a href="http://ioncube.com/loader/">ionCube PHP Loader</a> to be installed.

Game6:~#

Randy
13/12/07, 00:14
Zend optimizer 3.3.0 geeft wat problemen, bijvoorbeeld met Installatron. mocht je die versie hebben, kun je downgraden naar 3.2.8

Julian
13/12/07, 00:29
Alles gelukt!

Helemaal top, ik ben jullie eeuwig dankbaar :)